Grødkage med bær

Grødkage med bær

De fleste der kender mig, ved at jeg elsker grød, meen nogle gange er det selvfølgelig meget godt med lidt alternativer. Derfor lavede jeg denne grødkage med frugt og bær den anden dag og er stor fan!

Den er let, lækker og nærende og mætter i lang tid. Selv min far der er rimelig konservativ på mad fronten og helst bare vil have hans corn flakes eller jordbær yoghurt, var imponeret.

En kage giver 4 portioner

Ingredienser:

Bund:

  • 250g bær – optøede eller frosne, det er helt op til dig.
  • 2 æbler eller 2 pærer

Fyld:

  • 200g blandede flager af havre, spelt, hirse osv.
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 4 dl mandelmælk (eller blot alm mælk)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk middelhavssalt

Drys:

  • 50g hakkede mandler / 50g mørk chokolade
  • Friske bær

Fremgangsmåde:

  1. Skær æbler og pærer i små tern, kom dem i en smurt bageform sammen med bær.
  2. Rør fyldet sammen og fordel det over frugterne i formen.
  3. Drys de hakkede mandler eller chokolade over.
  4. Bag hele herligheden i ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter.
  5. Pynt med friske bær.

Bon appetit!

Inspiration

Søger du inspiration til andre lækre morgenmad opskrifter, så kig med herunder.

Avocado yoghurt

Sunde banan pandekager

Quinoa Pandekager

G R Ø D – en perfekt start på dagen!Morgenmad grød, kostvejleder Anja Mogensen, København

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤