Hokkaidosuppe med kokosmælk og karry

Hokkaidosuppe med kokosmælk og karry

Hokkaiodosuppe er helt perfekt til disse kolde efterårsmåneder. Hokkaido er en fantastiske græskar og det er jo bare med at bruge årstidens grøntsager så meget som muligt. Du kan læse meget mere om hokkaido og dens fantastiske egenskaber her.

Hokkaidosuppe

Denne græskar/grøntsags/karrysuppe er nem at lave og super lækker. Og så kan du sagtens lave dobbelt portion og fryse en masse af det ned til en anden gang, det skal blot varmes op i en gryde igen. Enjoy!

Hokkaidosuppe med kokosmælk og karry. Sunde opskrifter på suppe

Hokkaidosuppe med kokosmælk og karry

Ingredienser:

Til 4 personer

  • 2 løg
  • 1 hokkaidogræskar eller ca. 500 g rodfrugter (sød kartoffel, pastinak, selleri, rodpersille, gulerødder)
  • 1 l. Bouillon eller klar suppe
  • 1 ½ spsk kokosolie eller olivenolie
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 knivspids sort peber
  • 4 spsk. revet ingefør
  • Saft og fintrevet skal af 2 økologiske appelsiner (kun det orange af skallen)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 ds kokosmælk
  • Salt

“Gurkemeje er det krydderi som giver karry den gule farve og har været brugt i århundreder som krydderi og natur medicin. Gurkemeje indeholder bl.a. stoffer kaldes curcuminoider, hvoraf curcumin er det vigtigste. Det besidder rigtig gode anti-inflammatoriske egenskaber og er samtidig en meget stærk antioxidant. Du bør altid tilsætte en smule sort peber når du bruger gurkemeje, da det fremhæver den effekt betydelig.”

Fremgangsmåde:

Løg og græskar, eller rodfrugter skæres i tern (hvis du køber økologisk kan du med fordel beholde skrællen på). Karry brændes af i kokosolien og grøntsagerne svitses deri. Tilsæt den klare suppe/bouillon og kog suppen i ca. 15 min. Ingefær, citronsaft, appelsinsaft og skal tilsættes, smag til med salt. Tilsæt kokosmælken. Suppen blendes.

Topping:

  • 125 g ristet græskarkerner
  • 125 g kogt quinoa
  • Hakket grønkål
  • Evt lidt creme fraiche
  • 300g kylling eller 300g rejer (for at give retten lidt flere proteiner)

Bon appetit og nyd en dejlig, velsmagende og nærende suppe. Husk at tænde lidt stearinlys for at gøre det ekstra hyggeligt her i de kolde måneder.

Lækre opskrifter med hokkaido græskar

Glutenfri hokkaido muffins

Sprød efterårssalat med hokkaido græskar og tahin

Hokkaido salat med Tahin dressing

Rødkålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær

Rødkålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær

Hokkaido salat med karamelliseret blommer

Hokkaido fritter – lækre og sprøde grøntsagspomfritter!

Populære blogindlæg

Efterfødselstræning

Læs mere

Wauw – jeg er nybagt mor

Læs mere

1 Comments

  1. […] er mange forskellige måder at bruge græskar på i din madlavning, bla. græskarsalat, græskarsuppe, græskar fritter i ovnen eller græskarpandekager, der er flere opskrifter på […]

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤