Frisk spidskålssalat med æble, tahin og ristede solsikkerkerner
Jeg blev for første gang introduceret til tahin for et par måneder siden og er blevet ret vild med at bruge det i mine dressinger til salater. Det giver lidt kant og giver en dejlig smag. Denne salat er super nem at lave, den tager seriøst ikke meget mere end en 10-15min og så er den rigtig lækker, selvom den er simpel, og det er jo dejligt nogle gange at kunne spare lidt tid på madlavningen.
Ingredienser:
- Spidskål / grønkål
- 5 broccoli buketter
- Lidt smør
- 2 forårsløg
- 1 æble
- Tranebær
- Ristede solsikkekerner
- Kokosolie til stegning
Dressing:
- 1 spsk tahin
- 1 tsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 1tsk havsalt
Fremgangsmåde:
- Vask dit broccoli og skær ud i mindre stykker.
- Steg broccoli et par minutter i lidt smør på panden med lidt havsalt.
- Snit din kål fint, jo finere jo mere sødme giver kålen. Jeg brugte en blanding af spidskål og grønkål, men du kan i princippet bruge lige den kål du bedst kan lide.
- Snit forårsløgene i små skiver og skær æblet i tern.
- Bland ingredienserne sammen til dressingen (hak hvidløg’et fint eller pres det i en hvidløgspresser).
- Put lidt kokosolie på en pande og rist solsikkerkernerne i ca 5min.
- Put dit snittede kål i en skål og hæld de øvrige ingredienser henover. Hæld dressingen udover salaten og pynt til sidst med de ristede solsikkerkerner.
Har du brug for lidt flere idéer – lavede jeg også disse to salater til samme middag.
Rødskålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær
Rødbedesalat med appelsin og syltede rødløg