5 forskellige sprøde salater baseret på samme grønkålssalat

Grønkålssalat – 5 simple måder at lave forskellige sprøde salater på. Grønkål er en alt for overset måde at lave lækre salater på, og man kan mixe det meste. Derfor er der her givet hele 5 forskellige måder at lave grønkålssalater på – alle ud fra samme grundsalat på grønkål og granatæble. Det er perfekt til den travle hverdag, hvor du ikke skal have tusindevis af ingredienser hver dag til din salat.

Grønkål

Grønkål er en rigtig god erstatning til de ellers normale salater som hjertesalat, ruccolasalat og icebergsalat som vi alle kender, idet det minder om salat, men faktisk er kål. Derudover passer grønkål virkelig godt sammen med granatæbler som bidrager med en både syrlige og sød smag på samme tid. Kål er generelt er meget grovere grøntsag, den indeholder flere fibre og mætter derfor også bedre. Er du ikke så vild med grønkål, kan den sagtens skiftes ud med en anden kål.

Grundsalatens bidrag

Udover at grønkålssalat er lækkert og sprødt, er det spækket med vitaminer og mineraler, som er vigtige for os. Grønkål er nemlig rig på vitamin A-, C-, K- og B6, samt mineralerne calcium, kalium, fosfor og jern. Granatæbler bidrager også med vitamin A- og K, samt B6 og folat, også kaldet B9. Derudover indeholder de også en del fibre, som kommer fra kernerne.

Vigtige vitaminer

Vitamin C og A hjælper bl.a. immunforsvaret, mens vitamin K er vigtigt til at vedholde vores knogle- og nervefunktion, og dermed til vores vækst. B9 bruges specifikt i DNA-syntesen, og er også vigtig at spise som gravid, idet den forebygger fostermisdannelser. B6 er med i dannelsen i hjernens signalstoffer, samt i dannelsen af røde blodceller, og omsætningen af de forskellige makronæringsstoffer.

De forskellige salater

Grønkålssalaterne som der er linket til er følgende:

Frisk æble, feta og saltristede mandler
Avocado, bacon og citron
Mango, spidskål og peanuts
Appelsin, rødkål, spidskål, nødder og feta
Tranebær, æble, mandler og græskarkerner

Grønkålssalater er også af den slags salat, som jo bare passer til næsten alt! Så pep din aftensmad eller frokost lidt op, og prøv noget nyt, ved at skifte din normale salat ud med en af disse.

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤