Grønkålssalat med avocado, bacon og citron

Grønkålssalat – simpel og lækker salat.  Vi kender alle til at gerne ville have en vildt lækker salat, som ikke bare er den grønne klassiske. Denne grønkålssalat kombinerer det syrlige fra granatæble, det salte fra bacon, og det lækre mættende fra avocado.

Avocado – en gudespise for mange

Udover at avocadoen er en frugt som er elsket af mange, er den også en fantastisk kilde til umættet fedt, som er af den ”gode slags fedt”, og har fordelagtige egenskaber for vores kolesterol. Udover at indeholde umættede fedtsyrer, er avocadoen også utrolig vitaminrig, idet den især indeholder en del vitamin B, – E og – K.

Vitamin E bruges i cellernes beskyttelseshinde, mens vitamin K skal bruges til vores blod, knoglefunktion, vækst og nervefunktioner. B Vitamin bruges til at kroppen overordnet fungerer som den skal.  

Ingrediensliste

Portion til 4 personer, som større salat.

 • 125g grønkål
 • 1 granatæble
 • 1 avocado, meget moden
 • 1 pakke bacon, i tern
 • Saft fra en frisk citron

Fremgangsmåde

 1. Steg bacon på panden til det er helt sprødt. Der er intet behov for stegemiddel, da bacon har nok fedt i sig selv til at blive stegt i. Hæld på et papir så fedtet kan trække fra og stil til side til afkøling når det er færdigt.
 2. Vask grønkålen grundigt og snit det fint, kom det derefter i en stor skål.
 3. Vask granatæblet og tag granatæblekernerne ud, og tilføj dem til skålen med grønkål.
 4. Skær avocadoen i tern, tilføj det til salatskålen, og bland det rigtig godt rundt. Det at din avocado er meget moden, gør at den er mere tilbøjelig til at blive most, hvilket kan give illusionen at der er dressing i salaten, udover citronen.
 5. Pres saften fra citronen udover salaten, som en dressing.
 6. Kom baconen i.

Kombinationen af kylling og bacon er altid en vinder, og denne salat egner sig derfor perfekt som en let salat ved siden af grillstegt kylling.

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre grønkålssalater, kan du kigge herunder. De har alle samme grundsalat; grønkål og granatæble, men er varierende på andre ingredienser.

Grønkålssalat med frisk æble, feta og saltristede mandler

Grønkålssalat med mango, spidskål og peanuts

Grønkålssalat med appelsin, rødkål, spidskål, valnødder, appelsin og feta

Grønkålssalat med tranebær, æbler, mandler og græskarkerner

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤