Grønkålssalat med tranebær, æbler, mandler og græskarkerner

Grønkålssalat – super hurtig, nem og utroligt lækker salat med tranebær, kerner og nødder. Hvis der er noget som bare er lækkert er det tranebær, nødder og kerner af forskellig dur, hvilket også er det som jeg har kombineret med vores grønkålssalat i denne opskrift. Den søde smag er en god kontrast til aftensmadsmåltidet, som oftest domineres af salte smage. Men med denne salat som supplement til dit hovedmåltid, kommer smagene hele vejen rundt.

Tranebær – vidunderbærret

Tranebær er et meget specielt bær, som igennem tiderne er blevet brugt til at forbedre sundheden. De findes både i frisk form, som tørret bær, og som pulver i kostsupplementer. Trænebærrene indeholder store mængder vitamin C, som vi bl.a. bruger i vores immunforsvar. Derudover indeholder de også en del fibre, som det også er vigtige vi får.

Ingrediensliste

Portion til 4-6 personer

  • 125g grønkål
  • 1 æble
  •  ½ granatæble
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld tranebær, tørret
  • Græskarkerner efter smag

Kan eksempelvis med fordel serveres med honningsennepsdressing, for at give den søde smag lidt modspil.

Fremgangsmåde

  1. Vask grønkålen grundigt og snit det fint, kom det derefter i en stor skål.
  2. Vask granatæblet og tag granatæblekernerne ud, og tilføj dem til skålen med grønkål.
  3. Skær mandlerne og tranebærrene i mindre stykker, og tilføj det til skålen. Eller behold dem hele, det er op til dig hvad du er mest til.
  4. Top salaten med græskarkerner.

Nyd din grønkålssalat som det søde element i din aftensmad. Egner sig godt til rødt kød og kylling.

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre grønkålssalater, kan du kigge herunder. De har alle samme grundsalat; grønkål og granatæble, men er varierende på andre ingredienser.

Grønkålssalat med frisk æble, feta og saltristede mandler

Grønkålssalat med avocado, bacon og citron

Grønkålssalat med mango, spidskål og peanuts

Grønkålssalat med appelsin, rødkål, spidskål, valnødder, appelsin og feta

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤