Hvorfor er det en synd at gøre det man elsker?

Tidlig vågen på min fridag, gav anledning til at slippe tankerne løs under den varme dyne. Hvorfor er det egentlig, at vi der lever en sundlivsstil, passer godt på vores krop, giver den det optimale næring i form af en sund og balanceret kost, forebygger en masse livsstilssygdomme ved at passe på den, samt sørger for den ikke bliver inaktiv, ved at træne, at vi skal stemples som fitness freaks eller “unormale”? Specielt her i december er der mange der kigger skævt til os hvis vi siger nej tak til fadet med konfekt, måske kun snupper en enkelt pebernød eller ikke tager tre portioner ris alá mande til julefrokosten. Men hvorfor? Oftest munder det ud i dårlig samvittighed fra dem der lige præcis tager to håndfulde pebernødder, eller tre portioner ris a la mande.

Det er squ egentlig lidt skræmmende, at man i DK ikke kan glæde sig over andre folks sunde valg og i stedet for at nedgøre det, kigge ind på sig selv og overveje hvad man selv kan gøre.

Hvorfor er det nu lige pludselig at træning 5-6x i ugen er så ekstremt at der skal komme uendelige kommentarer; “Pas nu på det ikke går helt over gevind”, eller “Husk nu din krop også skal slappe af”, “Træning kan altså også blive for ekstremt” …

Drop det nu – det er da 1000 gange bedre at holde sin krop i gang med træning mere eller mindre hver dag, end at smide sig hjem på sin sofa. Rigtig mange danskere har et stille siddende arbejde, hvor de sidder på deres flade røv hver evig eneste dag – dvs. kroppen er mere eller mindre totalt inaktiv. Hvorfor er det så i tror, at det er bedre at fortsætte med at være inaktiv når i kommer hjem? Vi er pattedyr – vi er skabt til at bevæge os. Jeg siger ikke det behøver at være 5-6 gange, 2-3 gange træning kan også give rigtig meget på + kontoen, hvis du så bare sørger for at være aktiv med en gåtur eller andet de dage du ikke træner.

slik_w

For mig er SUNDHED en LIVSSTIL ! Jeg elsker sund mad og når jeg springer over fadet med godter på, ikke spiser den fede sovs og de hvide kartofler er det altså ikke fordi jeg ikke vil tillade mig selv det – men fordi jeg virkelig IKKE HAR LYST TIL DET! Hvorfor skal jeg dømmes for det? Hvorfor skal kommentarerne; “Jamen du kan da godt tillade sig selv det bare lige i dag!”, komme? Ja jeg kan squ tillade mig selv alt – men jeg har IKKE LYST! Og for det andet, hvis vi fulgte den sætning, så ender det squ hurtigt ud i, at hver dag lige pludselig er en meget god dag, for lige at tillade sig selv noget ekstra. Jeg ser mad som noget lækkert og nærringsrigt min krop skal bruge til at fungere bedst muligt. Den kører squ helt ærligt ikke særligt godt på raffineret sukker og mættet fedt og jeg vil egentlig gerne leve mange år endnu, med en dejlig sund krop! Det eneste det gavner, er min hjerne i en 10-15 min hvor den lige får et sukker rush, meen det er nu egentlig helt ærligt ikke det værd!

Jeg er evigt taknemmelig for, at jeg igennem hele mit vægttab og stadig nu 1,5 år efter, ikke lyttede til alle dem der var “bekymrede” for min over træning, eller nærmest blev helt triste på mine vegne over, at jeg ikke spiste “usunde sager”, for så var jeg squ aldrig nået der til hvor jeg er i dag! Min ideal vægt – glad og lykkelig fordi min krop får de bedste forudsætninger for et sundt liv fyldt med velvære.

Så alle jer der går og nedgøre folk der lever en sund livsstil – drop det, kig på jer selv – mon ikke det er jer der skal se at lette røven fra sofaen og komme i gang med at gøre hvad der er bedst for jeres krop? Accepter at vi alle sammen lever forskelligt. Det sjove i alle de utallige kommentarer jeg har fået er, at jeg aldrig nogensinde har kommenteret på, at nogle har taget to portioner dessert, lidt ekstra sovs eller lidt ekstra af slik skålen. Jeg blander mig ALDRIG i hvordan andre lever deres liv – så hvorfor skal de blande sig i mit?

5559512-hjertefotojpg

Lever du allerede sundt og passer på din krop – KÆMPE HIGH FIVE HERFRA og bliv endelig ved, du er fucking sej og gør noget godt for din krop!
Er du en af dem, der hælder din dårlige samvittighed over andre – STOP DET og se at få SPARKET DIN RØV AFSTED!

Det er ikke en synd at leve sundt- det er den bedste gave du kan give din krop!

 

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤