Krydret julegranola – den perfekte topping

Krydret julegranola

Julegranola. Denne krydrede julegranola er den ultimative start på en rigtig juledag. Spis den sammen med græsk yoghurt, skyr, A38 eller som noget sprødt på din havregrød. Granola er egentlig bare et andet ord for müsli, men denne granola er så god at den fortjener den fine titel. Granola er typisk lidt mere sprød end den almindelige müsli. Denne granola indeholder en masse gode fedtkilder gennem nødder, kerner og kokosolie og giver derfor en masse god næring til din krop. Samtidig er den med til at give en god mæthedsfornemmelse, så du kan holde dig mæt de næste mange timer.

Krydret julegranola - den perfekte topping

INGREDIENSER

 • 150 g grovvalsede havregryn
 • 50 g solsikkekerner
 • 50 g græskarkerner
 • 50 g hakkede valnødder
 • 6 tsk. kanel
 • 3 tsk. kardemomme
 • 1,5 spsk. Kokosolie
 • 3 spsk. Mørk agavesirup
 • Skallen fra en økologisk appelsin
 • 50 g tranebær

ARBEJDSTID

10 minutter + 20 minutters bagetid

FREMGANGSMÅDE

 1. Tænd ovnen på 150 oC varmluft.
 2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, men udelad tranebærrene.
 3. Tilsæt kokosolie, siruppen og appelsinskallen. Vend det hele godt rundt.
 4. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og bag det til det hele er gyldenbrunt, eller ca. 20 minutter. Rør i granolaen et par gange undervejs.
 5. Når der er ca. 10 minutter tilbage af bagetiden vendes tranebærrene i.
 6. Vend rundt i granolaen imens den køler af, så den ikke samler sig i en stor klump.
 7. Granolaen kommes på glas og opbevares mørkt og tørt.

TIPS OG KOMMENTARER

Lige netop granola er en meget alsidig og taknemmelig opskrift som nemt kan tilpasses sine egne præferencer. Her vil jeg nævne et par stykke til inspiration:

Denne version af opskriften af vegansk, da der bruges agavesirup, man kan dog sagtens erstatte dette med honning hvis man har lyst.

For at gøre opskriften glutenfri kan man bruge glutenfri havregryn eller helt udelade dem.

Den tørrede frugt behøver ikke være tranebær og kan sagtens erstattes af rosiner, dadler, bananchips, figner eller hvad man selv synes smager godt. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Inspiration

Hvis du mangler inspiration til lidt andre julesnacks er der også brunkager, saltede mandler og juledadelkugler (du kan trykke på navnet, og blive sendt direkte videre til opskrifter).

Du kan se alle indlæg fra Årets Sunde Julekalender her❤

Populære blogindlæg

2 Comments

 1. […] Krydret julegranola – en perfekt start på din jule morgen – topping til din grød, skyr… […]

 2. […] nogen lidt sødere jule snacks, så kan du her finde opskrifter på; brunkager, saltede mandler, krydret julegranola og juledadelkugler. (Du kan trykke på navnet for at få et […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤