Lad indkøbsturen blive din gode ven

Indkøbsturen kan til tider være en udfordring – så jo hurtigere du bliver gode venner med den jo bedre. Efter jeg selv blev fristet af en masse forskellige grøntsager og andre lækre varer i Rema 1000 idag, fik jeg lysten til at sende lidt inspiration videre. Jeg har derfor lavet et par gode råd du kan tænke over, inden du smutter ned for at handle ind.

13535742_10154371140152728_2090152369_n

 • Ta’ aldrig på indkøbstur på tom mave. Vi har en meget større tendens til at købe madvarer vi ikke har brug for – specielt dem med et større sukkerindhold, når vi er sultne. Derfor vil jeg helt sikkert råde dig til ikke at handle ind når du er sulten. Fornuften og modstandskraften ryger, hvorfor du nemt kommer til at fylde søde- og fede madvarer i kurven, samt en lokkede chokoladebare oppe ved kassen. Supermarkedet er designet til at fremme impulskøb. Der er en grund til, at slikket altid er placeret oppe ved kassen, hvor du står i kø.handle-ind-tom-mave-woman-hXrmNu-4SFCN3oBuSIO_qQ
 • Undgå gangene med madvarer der frister dig. Selvolm supermarkederne er designet til impulskøb, så er det muligt at undgå rækken med chips, kiks og kage – det står oftest det samme sted.

85695_590_590_0_168_3260_1933

 • Lav din indkøbsliste på forhånd, så du kan planlægge hvad du skal have på forhånd og derfor undgår impulskøb. Udover du på denne måde oftest vælger mange flere sunde madvarer, bliver indkøbsturen oftest også billigere, da du på forhånd kan læse og planlægge ud fra tilbudsaviserne.

shoppinglist

 • Spis efter sæsonen. Nyd at der er en masse friske grøntsager og frugt her henover sommeren. Aftensmaden behøver ikke altid stå på røde/fede steaks eller store grillpølser, men i stedet være en blanding af friske, farverige, saftige og velsmagende grøntsager, frugter og bær.

frugtoggrontsager

 • Tjek indholdsdeklarationen. Indeholder en madvarer mange ingredienser og ofte mange stoffer i fødevaren, som har meget lange navne og knap kan udtales, så er der grund til at være kritisk. Kig efter sundere alternativer, og tænk så naturligt som muligt. Alt forarbejdet mad, indeholder oftest en masse fedt og sukker og andre kemiske sammensætninger der ikke er særlig godt for kroppen.
 • Naturlige fødevarer. Kig efter ord som, økologisk, friland, fuldkorn, vild og den slags der indikerer at der ikke burde være manipuleret for meget med fødevaren. Du kan aldrig være 100% sikker, men det er i hvert fald en god retningslinje.

1431349789692

 • Skær ned på de hurtige kulhydrater. Specielt kornprodukter, samt sodavand, kager og slik, som er fyldt med sukker og stivelse, men drænet for kostfibre og næringsstoffer. Husk der er mange forskellige kulhydrater – grøntsager, frugt og fiberrige kulhydrater er dine gode venner.
 • Undgå en masse unødvendige flydende kulhydrater. Sodavand, vin, øl, juice og saft – er proppet med sukker og kulhydrater og giver derfor ikke kroppen noget fornuftigt at arbejde med, andet end de flyder ud i blodet og ”sætter sig på maven” 😉 Derudover er de også med til at forstyrre appetitreguleringen og giver ofte bare lyst til mere. Te og kaffe er derimod helt ok (i rene udgaver, dvs. ingen tilføjelse af sukker, fløde osv.)
 • 9d7668f89ec140bfa38288bb4952dd30_sodavandLow-carb-alcohol-spirits2-2400x1265
 • Vand burde være din basisdrik – det er kaloriefrit og betyder dermed du kan bruge dine kalorier på en masse andre, lækre madvarer. Derudover er vand også det absolut sundest for kroppen og sørg for du får rigeligt af det.
 • Vælg en kurv fremfor en vogn. Jeg ved godt det er nemmest bare at skubbe rundt med en vogn. Men hey – ordet nemmest, er jo egentlig det vi gerne skal væk fra. Du forbrænder flere kalorier ved at bære rundt på en kurv, fremfor at skubbe en vogn – så frem med kurven. Det er gratis motion.

maxresdefault

 • Brug cyklen eller dine gå-ben frem for bilen, til at bære dine varer hjem. Er der dog en god grund til at du handler ind med bil, på vej hjem fra arbejde, eller over 10km væk fra dit hus – så har du selvfølgelig parkeret længst væk på parkeringspladsen, så du lige forbrænder lidt ekstra ved at bære det derhen.

 

Har du nogle gode råd jeg ikke har delt her, så kommenterer endelig, så jeg kan tilføje dem. Jeg håber det gav lidt inspiration og hjælp til din næste tur. Lad mig endelig høre hvordan det går!

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤