Opstarts frustrationer og udfordring – uanset niveau!

”Shit man – det er jo hårdere end at dødløfte 130kg!” – udbrød jeg under dagens træning. Jeg har valgt at flytte mit træningsfokus over på noget lidt mere ”gymnastik” præget træning. Jeg har i noget tid søgt efter nye udfordringer og tænkte, at et punkt hvor jeg virkelig er på udebane måtte være det ideelle!

 

I dag var 2. træning jeg havde med Philip med det nye fokus og hold da kæft hvor blev jeg bare mindet om, hvor svært og frustrerende det er at starte noget helt nyt op. Efterhånden er træningen blevet min ”safe-zone”, så det var lige pludselig en lille smule provokerende at blive udfordret i der hvor jeg normalt føler mig tryg. Til gengæld er det super sundt at blive presset udover vores comfort-zoner og endnu mere sundt for mig selv, at blive mindet om, at al begyndelse er svær.

12233079_10153793085112728_1566475495_n

Det er jo lige meget om du er helt ny til træning, så føles alt selvfølgelig nyt og udfordrende. Eller du som jeg, er ganske vant til træning, men lige pludselig bliver kastet ud i noget helt nyt! Vi skal alle starte et sted, og selvom det nogle gange kan virke mega frustrerende at det ikke lige er helt så let, så er det en helt naturlig process vi skal igennem, det er det der gør os bedre og stærkere!

 

Ta’ mig som eksempel i dag: Jeg kunne ikke lave helt simple ting som at strække mine ben helt ud, så snart jeg skulle løfte dem (jeg har åbenbart en utrolig svag hoftebøjer), jeg kunne ikke holde mine arme strakte, i enden af en dip. Ting som for mig virker vildt simple, men min krop ville simpelthen bare ikke samarbejde.

 

Når man starter ud med træning, kan det for rigtig mange være svært at få kontakte med sine muskler. Specielt fordi det er helt nye bevægelser og for kroppen er det en intensitet og aktivering den ikke er vant til. For mange af os piger er det rimelig nemt at få god kontakt til vores balder (don’t ask me why 😉 ), men mange andre muskler kan det være svært at mærke spændingen i, i starten. Den del af opstarten blev jeg også mindet om i dag. Selvom jeg udførte en øvelse, kunne jeg slet ikke mærke mine muskler omkring min hoftebøjer arbejde, der var ingen kontakt – nye bevægelser min krop derfor skal lære at få kontakt med!

12226478_10153793085187728_366147510_n

Tilbage til mit citat: ”Shit man – det er jo hårdere end at dødløfte 130kg!”. Jeg kunne ikke helt lade vær med at grine af mig selv i dag, da jeg udbrød dette. Det er lidt komisk at øvelser med egen kropsvægt pludselig synes meget hårdere end at løfte over det dobbelte af mine egen kropsvægt, og aldrig har jeg da svedt så meget før af en øvelse, men det giver et ret godt billede af, at alt nye er svært!

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤