Sunde dadelkugler – kan du bare spise løs?

Sunde dadelkugler – du ser dem næsten overalt. De er jo nærmest blevet “det nye sorte”. Jeg er også selv fan af dem, det er en rigtig lækker snack og ingen tvivl om, at de grundlæggende indeholder bedre næringsstoffer end ex en pose slik. Men, det er ikke kun næringsstofferne der er vigtige at fokuserer på. Hvad med kalorieindholdet?

Kalorie i dadelkugler vs helt almindelige havregrynskugler

Jeg har fundet to forskellige opskrifter. En på lækre og sunde dadelkugler og en på helt almindelige havregrynskugler. Normalt går jeg som sådan ikke op i kalorier længere, det skal ikke være dem der styrer mit liv. Nogle gange er det dog optimalt at kigge på indholdet af de madvarer du spiser. Rigtig mange, har fået fornemmelsen af, at fordi dadelkugler har fået mærket; sunde, så kan du spise løs af dem. Fordi, så længe du spiser sunde madvarer, så er der intet at være urolig for. Definitionen på sundhed er et helt andet indlæg, og det vil jeg ikke komme nærmere ind på idag. Men kort sagt. handler sundhed nærmere om mængderne af den mad du spiser.  Ud fra to helt almindelige opskrifter er der næsten ingen forskel i kalorier på én dadelkugle, samt én havregrynskugle. Vi snakker 10 kalorier, hvilket er minimalt.

Sunde dadelkugler - kan du bare spise løs? Livsstilscoach, København

Én dadelkugle på 20 g indeholder 73,6 kcal per kugle

Én havregrynskugle på 20 g indeholder 83,1 kcal per kugle.

Hvis du spiser dadelkugler fordi du bedre kan lide dem, eller pga ingredienserne – så er det fantastisk, og så skal du endelig bare gøre det. Men spiser du dadelkugler, fordi du tænker de er sundere end havregrynskugler og du derfor kan spise flere, så burde du måske genoverveje. Nogle gange er det bedre at følge dine cravings og spise den ægte vare, fremfor at tilfredsstille dig selv med alternativer.

Jeg siger ikke, at dadelkugler er en dårlig snack, jeg synes de er absolut fantastiske og elsker dem også selv. Men du skal bare være klar over, at selvom de er hypede så sunde, så er 3-4 dadelkugler faktisk en typisk snack størrelse på 220-300 kalorier.

Hvis du er en af dem der ligesom mig også er vilde med dadelkugler – så er der en rigtig lækker opskrift her ??Jule dadelkugler

Populære blogindlæg

Indlæg

1 Comments

  1. […] Sunde dadelkugler – kan du bare spise løs? […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤