Træningsfremgang – personlig træning og coaching

2 måneders Update

Cæcilie og jeg startede vores forløb for 2 måneder siden og har trænet 2 gange i ugen. Da vi startede havde Cæcilie et mål om at tabe sig op til hendes brors bryllup. Hun havde et helt bestemt billede af sig selv og var klar på at give den gas, både med fokus på en god stabil kost i hendes hverdag og at få inkorporeret træning og motion som en almindelig del af ugen.

Et fitness center- hvordan bruger jeg nu det?

Cæcilie havde aldrig rigtig trænet i et fitness center før og var derfor helt på bar bund da vi startede, og følte sig både forkert og ikke rigtig tilpas i et center. Hun så slet ikke sig selv som en “fit-pige” der træner, men nærmere som en doven pige der ville vælge sofaen efter træning. Vi skal altså arbejde på at ændre hendes egen selvopfattelse, og det kan være svært. Hvis du anser dig selv som en doven person der ikke er aktiv, kan det typisk være meget sværere at komme igang med en aktiv livsstil fordi du i starten føler du skal påtage dig selv en helt ny rolle, og du dermed ikke rigtig er dig selv. Det kan både være godt og skidt 🙂

Tryghed i centret

Allerede efter 6 træninger skulle Cæcilie til at stå på egen hånd i centret, da jeg rejste til Spanien for arbejde og holde ferie i to uger. Jeg havde udarbejdet et program til hende, ud fra de øvelser vi havde trænet sammen, så det var noget hun følte sig tryg i og noget hun kunne træne på egen hånd. Allerede efter første træning fik jeg en rigtig stolt besked fra Cæcilie, om at træningen var gennemført og gået rigtig godt og hun spurgte allerede indtil om hun måtte træning igen dagen efter ???

Fokus på træning

Når du både er nybegynder på kost og træningssiden, er det meget svært at have lige meget fokus på begge dele. Fordi træning begyndte at gå rigtig godt, blev det vores “main focus”. Hvilket betød at Cæcilie allerede havde rykket sig rigtig meget styrkemæssigt og ikke mindst hendes kropsbevidsthed og bevægelighed. Når bevægelserne lige pludselig giver mening og både hjerne og krop kan følges ad, bliver det også bare meget sjovere.

Kosten som en livsstil

Selvom træning var det vi havde mest fokus på, har vi samtidig også haft fokus på at få et bedre overblik over Cæcilies kost. Jeg er ikke tilhænger af kostplaner, da man alligevel ikke kan leve på en kostplan resten af livet. Det kan selvfølgelig være en god måde at fornemme portioner på, men det vil jeg hellere gøre via vejledning ud fra de vaner mine klienter har på forhånd. Derfor lavede Cæcilie fra starten af en kost dagbog henover nogle dage og ud fra den snakkede vi om hvad hun kunne ændre på og optimere på, med fokus på vægttab.

Derudover har hun i perioder sendt mig billeder af hendes måltider, både så vi kunne snakke portions str, men også eventuelle optimeringer og ændringer af næringsindholdet. Vi har arbejdet meget på at mærke efter hvornår der er en reel lyst til evt bolle om formiddagen på arbejde, eller kage i weekenden til sociale arrangementer og hvornår hun bare ville spise det fordi alle andre gør det, eller nu er det der bare. Det hele handler om vaner, og det er ikke bare noget man kan ændre fra den ene dag til den anden, det er en langvarig proces, men som i sidste ende vil holde på den lange bane. Husk at oftest er vaner bygget op over lang tid – derfor kan man ikke bare forvente at ændre dem på et par dage.

“Bryllups update”

I lørdags kom dagen hvor Cæcilies bror skulle giftes, men da Cæcilie kiggede sig selv i spejlet, var der ikke det billede af den Cæcilie hun havde forestillet sig for 2 måneder siden. Jeg modtog derfor en lidt frustreret besked. Når man har meget specifikke mål, og de ikke nåes, kan det være svært overhovedet at se alle de mål man rent faktisk har opnået og det glemte Cæcilie fuldstændig.

Jeg skrev derfor til Cæcilie:

“Ej men der er da slet ingen grund til at kaste håndklædet i ringen og sige Fuck det hele – husk lige på hvor langt du er kommet og hvor sejt det hele er blevet med træningen. Det er svært at få to ting til at fungere lige godt på samme tid og der fik du jo godt styr på din træning først og fik overvundet rigtig mange ting over for dig selv. Og så er kosten begyndt at komme med lige så stille og roligt. Det går den rigtige vej fremad, men du ska være tålmodig ? Og jeg er sikker på du ser super smuk ud ???”

Masser af fremgang

  • Cæcilie er nemlig blevet meget mere tryg i centret og idag fik hun hendes andet program, der indeholder tungere løft og mere avancerede øvelser.
  • Da Cæcilie og jeg startede nævnte hun som noget af det første at lunges var hendes hade øvelse og hun ville aldrig lave det på egen hånd eller komme til at kunne lide dem. I sidste uge bad hun selv om, at få overhead walking lunges på programmet – en øvelse der faktisk er mere avanceret end almindelige lunges.
  • Cæcilie har fordoblet hendes vægt i op til flere øvelser og er blevet rigtig dygtig teknisk på mange punkter.
  • Cæcilie har lært at mærke efter om hendes cravings er lyst betonet eller kedsomhed (det er ikke nemt!)
  • Cæcilie er blevet meget mere selvstændig og teknisk stærk i træningen.
  • Cæcilie er begyndt at ændre hendes selvopfattelse til at hun rent faktisk godt kan være en aktiv pige.

Det er rigtig vigtigt at huske på, at det godt kan være du ikke lige har nået det mål du satte dig for. Men i stedet for at blive frustreret over det, træd et skridt tilbage og så på det store billede – hvad har du så i stedet opnået? Har der været grunde til du ikke lige har opnået det her mål? Og hvad skal der måske ændres lidt på for at du nu kan nå dit mål? Vær realistisk, har der været ting i perioden der gør at du måske ikke er nået helt i mål. Det er godt at være fokuseret, men husk også at være realistisk og at du kun er et menneske ?

Cæcilies egne bord på vores forløb indtil videre:

“Jeg startede mit forløb hos Anja for snart to måneder siden og det er simpelthen fantastisk. Jeg går altid fra træningen med et smil og man føler sig altid i trygge hænder hos Anja. Jeg startede mit forløb hos Anja med ønsket om en gang for alle at få styr på kosten og styrketræning som for mig var en stor jungle. Denne jungle bliver dog nemmere og nemmere at begive sig rundt i og det er 100 procent Anjas skyld. Om det er når jeg til træningen føler der bliver krævet lige lovlig meget og hun fortæller mig jeg kan klare det, eller om det er kl 23 hvor jeg har et filosofisk spørgsmål omkring kalorier og kost. Hun svarer og hun er der og det er guld værd. Hun er skarp og hun er dygtig og hun presser når der skal presses og støtter når der skal støttes. Hun er der hele tiden og giver sig 100 procent. Jeg er så glad for mine personlige træninger med hende og anbefaler det varmt til alle andre der søger en motivationsgivende og dygtig træner.”

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤