Væk med vægten – frem med spejl- og form billeder!

Du har nok efterhånden hørt det rigtig mange gange, men af en eller anden grund, kan du stadig ikke lade den blive stående under skabet. Vægten er blevet, og har været vores største måleenhed i forbindelse med vægttab. Den er så dejlig fristende, fordi den på blot få sekunder kan give os et tal. Men hvad siger det tal egentlig om os? Hvor meget vores fulde kropsvægt er. Men danner det grundlag for din velvære og sundhed? Næh egentlig ikke. Desværre er der rigtig mange faktorer, der kan spille ind når vi stiller os på vægten. For os kvinder, har det blandt andet stor betydning for, hvor vi er i vores menstruations periode. Derudover har væskebalance, mad/drikkevarer og aktivitetsniveau også en del at skulle sige. Jeg har eksperimenteret en del med det og oplevet forskelle på op til 2kg fra dag – dag. Betyder det virkelig at jeg tog 2kg på, på én dag? Nej bestemt ikke, det betyder blot at der er faktorer i min krop, der gør at jeg ikke vejer det samme hver dag.

No name

I det lange løb, kan jeg sagtens se gevinst i en vægt og specielt hvis vi taler store vægttab, da det kan være en stor motivationsfaktor at se på vægten at kg’ene ryger i den rigtige retning. Men på den anden side, er der røget 15-20kg er der jo heller ingen tvivl, ud fra billeder, at der er tale om et stort og flot vægttab!

Dog, er det ultimative og mest realistiske ”bevis” på, at det går i den rigtige retning, at kigge på dit eget spejlbillede og tage billeder løbende, så du hele tiden har før og efter billeder.

 

Jeg brugte også vægten i forbindelse med mit eget vægttab, men havde erhvervet mig en af de vægte, der kan måle både fedt og ”muskler” (også knogler og organer, men som jo ikke ændrer sig) og væskebalance. På den måde kunne jeg holde øje med, at hvis jeg tog på i vægt, var det grundet min væskebalance eller muskler, og ikke fedt! Selvom jeg stadig havde fokus på vægten, var det billeder som disse, der betød alt for mig!

 

Det sidste 1,5 år har betydet vedligeholdelse for mig og jeg har i den tid været på vægten 1 gang. Det er ikke længere vigtigt for mig hvad jeg vejer – det er vigtigt for mig, hvordan jeg ser ud og hvordan jeg har det i min egen krop.

 

Vi ser os selv i spejlet hver dag og det kan derfor nogle gange være svært at se, hvad der rent faktisk sker med vores krop. Man kan hurtigt blive fokuseret på en masse småting og det er altid vores mest ømme punkter, der er de sværeste at komme af med og derfor er dem der er i største fokus. Mit fokuspunkt lige nu, er 100% min mave og jeg skal da gerne være ærlig at sige, at jeg også giver den et blik i spejlet mere eller mindre hver dag- hvilket hurtigt betyder, at det bliver svært at se fremskridt. Det betyder dog også, at fordi mit fokus har lagt så meget på min mave, havde jeg slet ikke rigtig opdaget mine fremskridt på mine arme og kraveben.

 

Jeg har i mit eget #absprojekt valgt at ligge vægten helt væk og jeg har derfor slet ikke vejet mig selv inden jeg gik i gang. Derfor aner jeg ikke, hvor mange kg jeg har tabt mig eller hvor langt ned min fedt% er røget. Jeg bruger i stedet for morgen billeder, til at holde øje med min fremgang og mærker specielt meget efter på min egen krop, hvordan fremgangen føles.

 

Det er trodssalt os selv vi skal kigge på og ikke om der står 65 eller 60kg på vægten. Jeg har det helt fint med fortsat at ligge på 65kg (jeg lagde på 60kg da jeg var ”færdig” med mig vægttab), hvis det stadig betyder at mine mave muskler bliver tydelige 😉

 

Lær derfor at mærk efter i din krop hvordan du har det og fokuser på dit velvære og ikke din vægt!

Populære blogindlæg

Indlæg

1 Comments

  1. MIN TRÆNING #nov15 | Cathrineyoga.dk den 10. november 2015 kl. 17:47

    […] Jeg startede op i sidste uge med styrketests og fedtprocent- & cm-måling. Anja bruger IKKE vægten som et måleredskab længere, hvilket jeg virkelig, virkelig synes godt om. Læs endelig (!) Anjas personlige indlæg om hvorfor, vi ikke bør bruge vægten som måleneinstrument, og hvad vi i stedet bør bruge: “Væk med vægten – frem med spejl- og formbilleder“. […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤