Fedende fødevarer – spiseforstyrret adfærd og farlige tanker

Fedende fødevarer? Findes det overhovedet?

????“Direkte fedende fødevare. Det sætter sig lige på maven, min krop kan slet ikke bruge det til noget, det er bare tomme kalorier.”????

Direkte fedende fødevarer

Nogen der kan genkende den tankegang? Jeg kan sagtens. Sådan var min tankegang for 5 år siden. Jeg troede på, at der var specifikke madvarer der i sig selv, var direkte fedende på kroppen. Fødevarer kroppen ikke kunne bruge til noget som helst, så derfor ville den bare lagre det som fedt, direkte på min mave.

Idag ved jeg udemærket godt, at det ikke er sådan det hænger sammen. At der ikke er nogen fødevarer der i sig selv er fedende, og det hele handler om mængder. Men alligevel kan tankerne stadig blive tricket af det. Forskellen nu, er bare, at jeg er bevidst om det og ved bedre????????.

Muldvarpespil

Morten Elsøe brugte engang en ret sjov visuel forklaring på det at være bevidste på tanker. Kan i huske de der muldvarpe spil????????‍⚖️? Når der springer en muldvarp op, skal man straks slå den ned med en hammer. I starten kunne jeg overhovedet ikke ramme, måske jeg slet ikke turde løfte hammeren, og jeg lod tankerne og frygten vinde. Nu bliver jeg straks opmærksom på tanken, men slår den lige så hurtig ned igen. Hvordan er jeg nået hertil? Ved at øve mig. Vi kan ikke blive bedre til noget, hvis vi ikke øver os????????????.

Hvidt brød og smør

Èn af de mad kombinationer jeg elsker allemest er hvidt brød og smør. Bland-selv slik????????? Glem det, bare giv mig masser af hvidt brød med smør????!! Der er ca 20 skiver i sådan en pakke toast brød – i ved det der hvide skidt brød, der ikke indeholder en skid næring, andet end den der magiske evne til at sætte sig lige på maven. Hmm ja????. Jeg har haft en pakke liggende i fryseren de sidste par måneder og hver gang jeg fik lyst til hvidt brød, ville tanken om at det var farligt straks komme. Jeg blev opmærksom på den, men fordi min hjerne tydeligvis stadig er bange for det, selvom jeg jo udemærket godt ved bedre, blev jeg nødt til at udfordre den. Så jeg har spist hvidt toast brød med smør på, ca hveranden dag de sidste par måneder. Er jeg blevet tyk og fed af det? Næh overhovedet ikke, for i sidste ende handler det jo om mængderne over hele dagen????????.

Valg?

At jeg stadig oftest ville vælge en anden snack der ville give mig en bedre mæthedsfornemmelse, er en hel anden snak. Det er grunden til, at sådan en skive her, ikke bare er min eftermiddagssnack hver dag. Det er ikke altid jeg synes at kalorierne, kontra det, det giver mig på længere sigt er det værd. Men andre gange er det 100% det værd.

Det er helt ok at der er ting der er svære. Det er de jo hvis vi ikke øver os på dem. Jeg har ikke lyst til, at min hjerne skal være bange for specifikke madvarer, så i stedet for at flygte fra de tanker, så vælger jeg, at tage kampen op og udfordre dem. Jeg har spist hvidt brød med smør mange gange siden, men der er bare et eller andet ved sådan en pose toast brød ????.

Du er ikke alene

Jeg er sikker på, at mange af jer sidder med de samme tanker og frygt, bare husk på, i er absolut ikke alene. Vi er rigtig mange der har dem og på mange punkter, er de faktisk helt normale. Det er lidt skræmmende, men det er de faktisk.

Det har taget mig lidt tid at få lagt det her opslag op. Fordi jeg føler mig sårbar. Jeg føler, at jeg med mit arbejde skal være et velfungerende forbillede, der har styr på det hele. Men jeg er jo også bare menneske, og det der gør mig til en unik coach, det er, at jeg har haft de fleste problematikkker og udfordringer inde på livet selv❤️.  Jeg har været igennem et længere vægttab, haft spiseforstyrrende tanker, levet restriktivt, været afhængig af træning, haft nedladende og selvdestruktive tanker omkring mig selv. I’ve been there❤️. Bare vid, du er ikke alene om det!

Jeg har også skrevet et lignende indlæg på bloggen ???????? her, hvor jeg snakker om hvorfor en burger har fået en så majestætisk status ????????????.

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤