Morgen smoothie med spinat, bær og avocado

Morgen smoothie – den grønne. Super sund og let måde at starte dagen ud på. Serveres sammen med æg efter egen yndlingsstilberedningsmetode. Det tager kun 10 minutter at lave, og hvis man vil have det ekstra hurtigt, kan man allerede komme ingredienserne (ikke vandet) i et opbevaringsglas aftenen forinden, så den er klar til at blive blendet med det samme når du vågner. Hvis du er til kogte æg, kan disse også koges aftenen forinden, ellers tager det ikke mere end 5 min at stege æg som spejlæg på panden i lidt smør eller kokosolie.

Spinat – vitaminbomben

En del af denne morgen smoothie består af spinat. Spinat er af den type bladgrønt som er spækket med vitaminer og mineraler. Af vitaminer indeholder den A-, C-, E-, K- og B, og af mineraler jern, zink, kalium og calsium. Dog findes der også en syre i spinat, nemlig oxalsyre. Denne syre har den effekt, at den forhindrer kroppen fra at optage jern og calcium fra spinaten. Men når dette er sagt er der jo stadig massere af andre vitaminer og mineraler fra spinat, hvilket gør det til en fantastisk sund spise.

Ingrediensliste

Portion til 1 stort glas

 • ½ avocado
 •  1 dl blåbær, frosne
 • 1 dl hindbær, frosne
 • 1 stor håndfuld spinat
 •  Frisk ingefær på ca. 1×2 cm
 • Ca. 2 dl vand – kan justeres alt efter hvor tyk man vil have den.
 • 2 æg

Fremgangsmåde

 1.  Hvis du ikke har tilberedt dine æg aftenen forinden, er det første du gør at sætte dem til at stege eller koge. Så kan du nemlig lave din morgen smoothie mens de passer sig selv.
 2. Vask spinat og ingefær fri for jord og andre ting, og skær skrællen af ingefæren (med mindre den er økologisk så kan du godt beholde den på).
 3. Kom det i blenderen sammen med dine bær, den halve avocado, samt vand.
 4. Blend din morgen smoothie. Bliv ikke bange for farven – det er bærrenes farve blandet med dine grønne ingredienser. Se om dine æg er færdig og hvis de er, tages de af panden eller væk fra kogevandet.

Nyd din morgen smoothie sammen med dine æg, inden du tager ud ad døren. Du kan også putte en hel avocado i, springe ægget over og tage smoothien med på farten.

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre opskrifter på hurtig og let morgenmad, kan du kigge herunder

Havregrød af chokolade med bær og nødder

Smoothie med ingefær, banan, bær, spinat og citrusfrugter

Muffins a la bananpandekager med havregryn

Mini æggekager med kartoffel, skinke, spinat og soltørrede tomater

Chiagrød på soyamælk med kakaosmag

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤