Nathalie – en fighter uden lige!!

Nathalie er en af mine absolut sejeste klienter, fordi hun er en fighter uden lige! Nathalie har været ude for et længere sygdoms forløb tilbage i sensommeren 2014, og er desværre stadig meget påvirket af det. Men det betyder ikke at Nathalie har givet op. Hun kunne nemt have gjort som størstedelen af de andre i hendes situation – taget en 100% sygemelding og tilbragt det meste af sin tid på sofaen derhjemme. I stedet for arbejder hun stadig deltid og giver sig altid 110% på sit job og for sine kollegaer, hun er bestemt en karriere kvinde, der ikke lader hendes sygdom slå sig ud.

IMG_0115

Nathalie kom til mig i december 2014, fordi hun gerne ville genvinde sin styrke efter hendes lange indlæggelse og kamp for livet. Jeg husker det tydeligt, eftersom hun var en af mine første klienter i Fitness DK, Falkoner. Det spændende ved Nathalie var, at hun som de fleste andre, ikke ønskede et vægttab, men derimod en vægtøgning, det var nemlig rigtig svært for hendes krop at tage på. Jeg lærte hurtig at Nathalie var typen der aldrig ville give op, hvilket nogle gange gjorde træningen rigtig udfordrende for hende, specielt på det mentale plan. Det kan være utrolig svært at acceptere, at ens krop lige pludselig slet ikke kan klare lige så meget som den plejede at kunne. Det er svært når hjernen vil meget mere end kroppen kan. Derfor handlede det lige pludselig om, at Nathalie skulle lære at stole på sin krop igen, lære at den faktisk godt kunne bære hende. En af de ting jeg husker tydeligst fra den process, var hvordan vi startede med at hoppe op på en step bænk, på laveste niveau og endte med at hoppe op på en box, på hele 45cm. Det var en kæmpe sejr og jeg kan stadig se Nathalies store smil og hænderne over hovedet af begejstring, samt mit høje udbrud, der helt sikkert kunne høres i hele centret.

Vi har igennem vores 2-årige samarbejde arbejdet rigtig meget med Nathalie’s styrke. Men vigtigst af alt med hendes psyke. Det er virkelig svært at acceptere at leve med en sygdom resten af livet, og det satte nogle gange en bremse i hendes udvikling, hvilket er fuldstændig forståeligt. Nogle gange føles det hele blot meget nemmere at opgive på. Derfor har vi også brugt rigtig meget tid på at snakke. Snakke om hvor stolt hun skulle være af sig selv, over at være nået så langt og være så utrolig stærk at hun bliver ved med at kæmpe. Nathalie kæmper stadig hver dag, hun er ikke kun blevet meget stærkere fysisk, men også psykisk. Selvom det nogle gange føles som et skridt frem og to tilbage, grundet nogle perioder med ekstra svaghed fra hendes sygdom, så er det ufattelig vigtigt at holde fast og ikke give op, og det har Nathalie virkelig lært at gøre.

IMG_0112

Nathalie er et rigtig godt eksempel på, at mange af mine forløb slet ikke kun handler om træning, men meget mere end det. Det er så vigtigt for mig, at mine klienter trives på alle fronter. Hvis der er ting i deres liv der ikke fungerer optimalt, så vil de heller ikke have mulighed for at få succes med deres mål for træningen. Derfor er det oftest, at jeg bruger den første tid af vores træninger på at snakke. Hvis jeg kan mærke der er nogle ting der trykker, bliver vi nødt til at få løsnet op for det først, ellers bliver det ikke en fornuftig og succesfuld træning alligevel. Coaching/terapi fylder altså rigtig meget.

Du kan læse Nathalie’s egne ord om vores forløb nedenunder.

“I december 2014 startede jeg med pt træning hos Anja. Det var et forløb, som jeg tænkte skulle vare nogle måneder, fordi jeg “bare” skulle have genvundet styrken i min krop efter en operation og et længerevarende ophold på hospitalet.

Men den dag i dag er jeg stadig klient hos Anja om onsdagen, og jeg kan slet ikke forestille mig, at det skal være anderledes.

Mit forløb har i det hele taget været noget mere anderledes i forhold til så mange andre. De fleste vælger et pt forløb, fordi de vil tabe sig og strammes op. Men for mig er det faktisk omvendt. Jeg skal tage noget mere på og genvinde min muskelmasse, hvilket på ingen måde er særlig nemt!

Men Anja er super god til at finde på forskellige typer af motiverende træning som passer til mig, hvilket også gør det overskueligt for mig at komme af sted om onsdagen, når vi mødes i Vesterbronx.

På sådan en time, hvor jeg selvfølgelig træner og laver de øvelser, som Anja beder mig om, så giver Anja mig også en masse andet. Her tænker jeg primært på en masse gode råd, støtte og godt humør, sådan så det nærmest minder om, at jeg har været i terapi samtidig med, at jeg træner. Det er super godt, og det er med til at give mig en rigtig god balance og følelse i kroppen, når jeg har været sammen med Anja.

Her i den søde juletid handler det jo om taknemmelighed, og lige nu er jeg super taknemmelig over, at jeg har mødt Anja, og at hun uge efter uge hjælper mig- ikke kun fysisk men i den grad også psykisk:)”

IMG_0100

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤