Tør du at sige “NEJ TAK?” Synes du også det er svært at sige nej tak til kontor-kagen?

Pizza idag? ? Nej tak ?? Synes du også det ka’ være svært at sige nej tak?

Måske du føler et pres fra samfundet, dem i din omgangskreds, eller måske er du bange for hvad andre vil tænke om dig? ? Hva er det oftest der sker når du spiser noget du rent faktisk ikke har lyst til, men du måske føler dig presset til? En følelse af afmagt? Skuffelse? Skyldfølelse? Dårlig samvittighed? Der er ikke noget rigtig svar, det er individuelt. Men fællesnævneren for os alle er, at det ikke er en rar følelse og noget der for rigtig mange kan være svært. Jeg synes selv det var vildt svært og udfordrende da jeg startede mit vægttab. For hva’ ville andre mennesker da ikke tænke om mig? Hvilke reaktioner ville de komme med? Vil jeg blive udstedt som hende fitness tossen der bare var kedelig? Jeg lærte heldigvis rigtig hurtigt at sige nej tak. Det var bare ren automatik for mig og der var overhovedet ikke andre der skulle give mig dårlig samvittighed fordi DE synes mit valg var forkert. Og hvad så hvad andre tænker? Hvorfor er det så vigtigt for os? Hvorfor skal vi have en negativ følelse – få det dårligt med os selv, fordi andre måske tænker noget?

De seneste par år efter jeg har tabt mig, synes jeg næsten det er blevet sværere at sige nej tak. Mest fordi hele den der trend med “alt med måde”, i nogle tilfælde kan få den modsatte effekt. Vi føler jo næsten vi skal vise at vi også sagtens kan spise såkaldt “usund” mad. Jeg føler oftest, at jeg skal vise at jeg også sagtens kan spise en burger. Eller jeg da sagtens kan tage et stykke kage, for jeg er i hvert fald ikke fanatisk. Men så falder jeg igen bare i ved andres meninger og holdninger. For lige så vel som det er lige gyldigt hvad andre tænkte om mig da jeg skulle tabe mig. Så er det da også lige meget hvad andre tænker omkring mig nu hvor jeg ikke skal tabe mig.

Uanset om det er den ene eller den anden grund, så er det helt ok at sige “NEJ TAK”. Hvor mange kunne du forestille dig ville tænke noget eller kigge underligt hvis du sagde nej tak til gulerødder?

Min mand lavede idag en pizza. Jeg havde faktisk ikke lyst til pizza. Men da jeg så den, fik jeg nærmest lyst til at vise at jeg da sagtens kan spise en pizza. Men så mindede jeg mig selv om, hvem jeg skal bevise noget overfor. MIG SELV ???‍♀️. Derfor tog jeg en bid, så fik jeg den lille lyst tilfredsstillet og så var det egentlig helt ok. Hvis jeg ikke har lyst, skal jeg ikke spise noget bare for at bevise noget overfor andre. Det er helt ok at sige nej tak. Faktisk synes jeg, at de personer der tør sige nej tak er meget sejere end dem der ikke tør ❤️

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤