Indisk inspireret påskefrokost

Påskefrokost med langtidsstegt lammekølle og indisk madlavning

Jeg er begyndt at blive ret stor fan af indisk madlavning og synes derfor det kunne være rigtig spændende at lave en påskefrokost inspireret af det indiske køkken. Jeg har været i køkkenet og eksperimenteret med lækre indiske krydderier som garam masala, koriander og masser af hvidløg og mynte, og mums en fire-retters menu jeg har tryllet frem til jer. Jeg har valgt at lade mango være den røde tråd hele vejen igennem, da jeg elsker mango og synes det giver en fantastisk sødme til din madlavning.

Nedenunder finder du alle opskrifter og komponenter til den perfekte menu.

Mango Lassi – velkomst smoothie

Jeg vil her tage jer en tur med til en lækker velkomstdrink hvor vi både møder mango, kardemomme og ingefær. Den er dejlig frisk og perfekt som en lille appetizer inden maden. Mango Lassi – indisk smoothie.

Forret

Hjemmelavet naanbrød med indisk krydret spinat kompot

Herefter bevæger vi os videre ind til én af mine favoritter – meget simpel, men alligevel yderst lækker. Hjemmelavet naanbrød. Jeg har før købt dem i supermarkederne, men synes altså bare de bliver hurtig tørre. Derfor tænkte jeg, at det må kunne gøres meget bedre selv. Jeg researchede lidt forskellige opskrifter på nettet, og har fået sat en rigtig lækker og meget simpel opskrift sammen til jer. Det lune brød, der får en sprød skorpe fra smørret på panden, er simpelthen fantastisk. Hertil har jeg lavet en spinat kompot, der med sine indiske rødder i garam masala krydderiet simpelthen topper brødet så lækkert.

Hjemmelavet naanbrød og indisk krydret spinat kompot.

Hovedret

Langtidsstegt lammekølle, raita, mango-papaja relish og koriander ris.

Til hovedret skal vi selvfølgelig have en langtidsstegt lammekølle. Det er selvfølgelig dette element, der kæder hele menuen sammen til en påskefrokost. Jeg er blevet stor fortaler for at langtidsstege en lammekølle, kødet bliver simpelthen så dejlig mørt og fyldt med smag fra de friske krydderurter.

Fremgangsmåde:

  1. Skær nogle æbler, løg og evt andre rodfrugter i mindre stykker og læg i bunden af din bradepande.
  2. Jeg havde en slat hvidvin stående i køleskabet som jeg hældte ned i bunden. Du kan også bruge rødvin eller din yndlings vinegear.
  3. Rids diagonale streger i din lammekølle og knub den godt ind i salt og frisk koriander.
  4. Steg den i ovnen i 5 4,5-5 timer på 150grader. Sørg for hele tiden at holde øje med at den har væske nok i bunden, tilsæt evt vand løbende og hæld gerne noget af væden opover kødet.

Tilbehør

Hertil kan i nyde en raita, en mango-papaya relish og ris med et strejf af Indien.

Raita

Mango-papaya relish

Ris med et strejf af Indien

Vælg dine yndlings ris og kog dem efter brugsanvisningen på pakken. Jeg kogte mine ris med en grøntsags boullion terning (det giver lidt mere smag og kant til dem) samt en masse frisk hakket koriander og persille og lidt frisk citronsaft. Det runder virkelig retten lækkert af.

Testkørsel af menuen

Jeg eksperimenterede faktisk allerede med de fleste af opskrifterne til nytårsaften og der blev de virkelig taget godt imod og elsket af vores vennepar vi havde til middag. I fredags fik nogle af mine veninder lov til at smage lammekøllen, og selv Sabrina der faktisk ikke er meget til lam, synes det smagte rigtig godt. Jeg tænker det må være et rigtig godt tegn. Resten af menuen, blev i går godkendt af vores store venne-gruppe på 13 personer, da de var inviteret til påskemiddag. Jeg tør godt at sige, dine gæster bliver bestemt ikke skuffet. Jeg havde tilberedt de fleste af tingene allerede dagen før, så jeg ikke skulle stå særlig meget i køkkenet på dagen og det kan du også sagtens gøre. Både raita’en og relish’en har faktisk godt af lige og stå henover natten og trække endnu mere smag. Naanbrødet lavede jeg også dagen før og varmede dem bare lige op i små 5min ved 150grader, det fungerede rigtig fint.

Rigtig god fornøjelse og jeg håber i kommer til at nyde det ligeså meget som mine gæster gjorde.  

Populære blogindlæg

5 Comments

  1. […] Naanbrød er simpelthen én af mine favoritter i indisk madlavning. Det sprøde ydre og den luftige og bløde midte, er bare en perfekt kombination. Naanbrød er i sig selv super lækker, men er også det perfekte tilbehør til rigtig mange retter. Jeg brugte dem bla som forret til min indisk inspirerede påskefrokost. Du kan finde hele menuen her: Indisk inspireret påskefrokost. […]

  2. […] Jeg brugte bla. denne lækre spinat kompot til min indisk inspirerede påskefrokost. […]

  3. […] Jeg brugte bla. denne Mango Lassi – som forret til min indisk inspirerede påskefrokost – du kan finde hele menuen her: Indisk inspireret påskefrokost med langtidsstegt lammekølle. […]

  4. […] Raita var også en del af min indiske inspirerede påskefrokost – du kan finde hele menuen her: Indisk inspireret påskefrokost med langtidsstegt lammekølle […]

  5. […] Jeg serverede denne lækre relish som en del af min indiske inspirerede påskefrokst, du kan læse hele menuen her: Indisk inspireret påskefrokost med langtidsstegt lammekølle […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤