#perfektuperfekt krop? Eller bare MIN krop

Jeg elsker mine skuldre! Jeg elsker at min booty er fyldig og fast! Jeg elsker mit lange blonde hår! Hvorfor er det vi altid har så meget fokus på de ting vi ikke kan lide ved vores krop? Og midt i al den her jeg-skal-elske-min-krop-og-mine-skæve-sider/fejl, er det så overhovedet ok at elske at have en veltrænet krop? Er det ok rent faktisk gerne at ville ændre på sin krop og alligevel ikke være helt tilfreds?

Da jeg kiggede på ovenstående billede efter min klatre træning i fredags, blev jeg virkelig glad over at se hvor fin og veltrænet min skulder så ud. Det gav mig anledning til at skrive dette indlæg jeg længe har overvejet. Jeg synes der er kommet en mod trend frem der er rigtig fed og jeg er bestemt også fortaler for den. Men på nogle punkter er jeg bange for, at der er nogen der bliver klemt i midten og ikke længere tør ønske at have fokus på en veltrænet krop. – og det synes jeg er ærgerligt!

Den perfekte krop blev en trend

For et par år siden handlede det hele om at have den perfekte, veltrænede krop. På mange punkter blev en sund livsstil lidt for panisk og lidt fro striks (min egen inklusiv) og det er der heldigvis kommet en mod bølge for. Misforstå mig ikke, jeg synes det er fedt der er så mange der tager kampen op mod de strikse diæter, alt for meget fokus på den perfekte krop og ikke mindst spiseforstyrrelser og forvrængede syn på os selv. Jeg står absolut inde for, at vi skal elske os selv og være glade i den krop vi har og også elske vores små skævheder. Men alt i alt, handler det vel trodssalt stadig om ligevægt. For mig at se har vi den meget veltrænede perfekte krop på den ene side, og den ”buttede”, deller er ok, ”uperfekte” krop på den anden side. Et sted midt i mellem de to sider, ser jeg en ligevægt. Og igen, ikke fordi jeg har noget imod folk der hører til på den ene eller anden side. Jeg tror bare lidt vi glemmer alle dem midt i det hele, i midten af vægtskålen.

Er det overhovedet acceptabelt gerne at ville se veltrænet ud?

Det er som om, at det næsten ikke er ok, gerne at ville fokusere på at ændre sin krop. At det ikke er ok at være veltrænet og ikke er acceptabelt længere gerne at ville tabe sig, selvom det bare er et par enkelte kg. Jeg synes selvfølgelig det er super vigtigt at acceptere sin egen krop og have det godt i sin egen krop. Men det er også ok at ønske et udseende der ikke indeholder glade deller der hopper om morgenen. Det er ok gerne at ville have en veltrænet krop, så længe man hviler i sig selv og ikke stræber efter et urealistisk ideal, sat af de sociale medier.

Perfekt, uperfekt krop, livsstilscoach Anja Mogensen

Slippe kontrollen

For nogle år tilbage havde jeg selv en fedt % der var lavere end i dag, og fokuserede meget på gerne at ville endnu længere ned, så jeg kunne opnå den skide six pack. Jeg troede jeg var lykkelig og havde det rigtig godt som jeg havde. Men jeg levede efter en app der talte mine kalorier og selvom jeg ikke følte mig fanget i det, påvirkede det stadig mit liv rigtig meget. Jeg har ikke fortrudt den livsstil, for det fik mig trodssalt igennem mit vægttab og det gav mig succes. Men at slippe kalorie tællingen, og acceptere, at jeg ikke skal have en six pack, fordi jeg dermed skal opgive alt for meget, har været den bedste beslutning meget længe. Jeg vil meget hellere leve mere frit med hensyn til min kost, kunne deltage i sociale arrangementer uden at være nervøs over maden og have et afslappet forhold til ”usunde” fødevarer. End at jeg vil have den six pack jeg ellers altid havde drømt om.

Men selvom six pack’en ikke længere er en realitet og drømmen, vil jeg stadig gerne have en flot og veltrænet krop. Jeg tør squ godt at sige, at det gør mig mere glad når mine arme er markeret, min mave er flad og min numse er rund. Det kan godt være det ikke skal være det absolutte fokuspunkt i min hverdag, og det er det heller ikke, men det er stadig en del af mig, og det er en del af, at jeg har det godt med mig selv hver eneste dag.

Perfekt krop? Uperfekt krop? Eller bare MIN krop

Egentlig vil jeg gerne bare lægge fokus på, at vi endnu engang skal lytte til os selv og ikke lade os påvirke af de sociale medier. Det er fedt der er nogen der kæmper på hver side af vægtskålen, men du skal huske at finde din egen mellemvej og det er helt ok gerne at ville ændre din krop. Selvfølgelig skal vi elske vores krop, men der skal også være plads til, at der er nogle ting vi gerne vil forbedre eller ændre lidt på. For mig er der hverken den perfekte krop eller den uperfekte krop, men min egen krop, som jeg aller bedst kan lide den, lige i midten <3

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤