Smoothie med ingefær, banan, bær, spinat og citrusfrugter

Morgen smoothie – den søde og syrlige. For dem som er til en let og nem morgenmad, som booster dit immunforsvar lige fra morgenstunden af. Med kombinationen af de lækre smage fra citrusfrugter, bær og ingefær, samt den mættende effekt fra både banan og chiafrø er du helt sikkert klar til at tage hul på dagen efter at have drukket denne smoothie. Denne morgen smoothie kommer også hele vejen rundt indenfor de energigivende makrostoffer. Frugterne giver kulhydrat, chiafrøene og mandler giver både sundt fedt og proteiner.

Du kan sagtens lave den dagen før, så den er nem at tage med.

Ingefær – den smagsfulde rod

Ingefær er en rod med en meget gennemtrængende smag. Den kan bruges til alt lige fra desserter til spicy retter, til drikkevarer, og de fleste har nok hørt om det lille ingefær shot om morgenen. At starte morgenen med ingefær, er der også en rigtig god grund til, idet den er bombarderet med vitaminer og mineraler. Den indeholder både vitamin A-, B-, C- og E, samt mineralerne beta-caroten, calcium, fosfor, jern, kalium, magnesium, natrium, silicium og zink, som altså alle er nødvendige for at kroppen skal fungerer perfekt. Og så giver den bare en rigtig lækker smag.

Ingrediensliste

Portion til 1 stort glas

 • 1 banan, stor
 • 1,5 dl blandede frosne bær på frost (Bærsymfoni mix)
 • Saften fra 1 appelsin
 • Saften fra ¼ citron
 • Frisk ingefær på ca. 1×2 cm
 • 1 spsk chiafrø
 •  1 dl vand
 • 10 stk. Mandler
 • 1 stor håndfuld spinat

Fremgangsmåde

 1. Skyld din spinat og  ingefærrod ren for jord og andet. Skær skralden af, med mindre du bruger økologisk ingefær, så kan du sagtens bruge den med skræl på. Sørg også for at alle andre frugter er rene.
 2. Bland banan, frosne bær, ingefær, mandler, spinat og vand sammen, og pres saften fra både din appelsin og citron ned i blandingen også. Blend det hele godt. Tilsæt evt. mere vand, hvis du synes den er for tyk.
 3. Når den er blendet færdig, kommer du chiafrøene i og blander det rundt.

Nyd den inden du drager ud ad døren eller tag den med dig på farten.

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre opskrifter på hurtig og let morgenmad, kan du kigge herunder:

Havregrød af chokolade med bær og nødder

Muffins a la bananpandekager med havregryn

Mini æggekager med kartoffel, skinke, spinat og soltørrede tomater

Morgen smoothies med spinat, bær og avocado

Chiagrød på soyamælk med kakaosmag

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤