Grønkålssalat – mættende salat som ikke bare har én, men faktisk 3 af dine yndlingstyper af kål. Denne salat er bl.a. perfekt til aftensbordet, idet kombinationen af appelsin og feta gør at både det sure og det søde imødekommes, og dermed komplimenterer både fjerkræ og rødt rød.
Appelsin – Citrusfrugten som passer til alt
Appelsin er en af de citrusfrugter som du kan bruge til alt slags mad, lige fra forskellige retter til bagning, og drikkevarer. Mens de andre citrusfrugter ofte er sure, kan appelsinen være utroligt sød. Udover sin dejlige smag, bidrager appelsiner med en stor del C vitamin som er vigtigt for bl.a. Vores immunforsvar.
Ingrediensliste
Portion til 4-6 personer
- 125g grønkål
- 75g rødkål
- 75g spidskål
- 1 granatæble
- 1 appelsin
- 1 håndfuld valnødder
- 150 gr. feta
Fremgangsmåde
- Vask både grønkålen, spidskålen og rødkålen grundigt, og snit det fint. Jo mere fint du snitter det, jo mere sødme kommer der ud af kålen. Kom det derefter over i en stor skål.
- Vask granatæblet og tag granatæblekernerne ud, og tilføj dem til skålen med grønkål og rødkål.
- Tag fetaen, og smuldrer den med fingrene over salaten, og bland det godt ind i.
- Skræl din appelsin, og skær den ud i tern, og tilsæt den til salaten.
- Skær valnødderne groft, og tilsæt salaten.
Nyd salaten som en del af din hovedret, eller for sig selv som måltidssalat.
Inspiration
Hvis du vil have inspiration til andre grønkålssalater, kan du kigge herunder. De har alle samme grundsalat; grønkål og granatæble, men er varierende på andre ingredienser.