Bali – din rejseguide.

Bali – din rejseguide

Bali rejseguide! I april 2017 rejste vi 15 dage til Bali, Indonesien – og wow, sikke en helt fantastisk tur! Jeg vil prøve at fortælle en hel masse om vores tur og forhåbentlig kunne være med til at inspirere nogle af jer til en tur til Bali. Du er endelig meget velkommen til at skrive hvis du har nogle spørgsmål til noget af det.

Før afrejse

Når jeg har været på ferie og ude og rejse, har det oftest “bare” været en uge, maks 7 timer flyvetid væk fra DK. (Lige udover alle mine rejser til USA selvfølgelig, men det anser jeg som sådan ikke som ferie, eller rejse, det var jo min bopæl i 3,5 år, men mere om det i et andet indlæg). Jeg glædede mig derfor rigtig meget til at være afsted i hele to uger og så endda en ferie der indebar rigtig meget kultur, turer og rejsen rundt i Indonesien. Søren er simpelthen den rene tilbudshaj og havde selvfølgelig været rigtig mange steder på nettet for at finde den absolut bedste deal. Når vi booker rejser, har vi ikke nødvendigvis en bestemt destination, men kigger nærmere der hvor vi kan få en god deal. Derudover har vi heller ikke bestemte rejsedato’er vi skal rejse på. Det er fordelen ved at være sin egen chef, så kan man holde ferie når du selv booker det ind. På den måde kan vi spare en masse penge, fordi vi tilrettelægger vores rejser, udfra hvad der er muligt.

En totalt planlagt ferie

Jeg er typen, der bedst kan lide selv og have styr på tingene. Men efter Søren overraskede mig med en kærlighedstur til Paris, på vores 2 årsdag. Der blev jeg tvunget til at overlade kontrollen til ham, har han faktisk stået for planlægningen af de fleste af vores rejser. Jeg har i forvejen rigtig meget ansvar som selvstændig, så det er faktisk vildt skønt at kunne slippe noget af ansvaret når vi rejser. Denne gang havde Søren fundet en pakkeløsning inde på Travelbird.

Travelbird

Det er et rejsebureau der sælger samlede pakker. Dvs de stod for alt. Fly billetter, hoteller, guide, udflugter osv. Jeg kunne ikke rigtig blive enig med mig selv om, det ville være fedt med en rejse hvor alt bare var planlagt, eller om det ville være irriterende ikke rigtig selv at kunne styre og bestemme noget. Samtidig var der ingen af os der vidste noget som helst om Bali, så det ville jo spare os for en masse tid, med at sidde og researche alt hvad vi skulle opleve. Og hva’ fanden, når der er noget man ikke har prøvet før, handler det jo lige præcis om at springe ud i det, og om ikke andet blive den oplevelse rigere. Det viste sig faktisk at være en super god beslutning, og gjorde helt sikkert, at vi kunne slappe meget mere af på vores rejse.

Vacciner

Vi havde begge to “kun” rejst rundt i Europa, toppen af Afrika (Egypten og Tunesien) og Amerika, derfor var ingen af os vaccineret før. Heldigvis havde Travelbird informeret os om vacciner, du skal nemlig være vaccineret mod difteri og tetanus (stivkrampe) og hepatitis A. Det er lige noget du skal være opmærksom på, da nogle vaccinationer skal tages nogle uger før afrejse. Vi havde også malaria piller med, som vi skulle tage op til, dernede og en uge efter. Absolut hellere vær på den sikre side.

Når du først har fået hepatitis én gang, kan du 6 måneder efter få den igen og så holder den ca 30 år. Selvom det er en slat penge at bruge (ca 500kr) pr gang, synes jeg det er værd at gøre, da vi nok rejser til Asien igen. Her efterfølgende har vi dog også fundet ud af, at man kan få en vaccination til både hepatitis A og B, det giver meget mere mening bare at få dem begge på én gang, så er du altså bedre dækket ind og i længden er det billigere. Sørg for at bestille vaccinerne ved din egen læge, få dem bestilt på recept ved apoteket og gå ned og køb dem selv (det er billigere). De kan nogle gange fåes helt ned til 350kr, så hvis du er ude i god tid, kan det godt betale sig og gå forbi apoteket nogle gange inden for et par uger, indtil de nede omkring 400kr. De fleste læger vaccinerer for stivkrampe helt gratis.

Afsted det går

Vi fløj fra Kastrup til Amsterdam og derefter direkte til Sanur (hovedstaden på Bali), med et lille stop i Singapore for at tanke.

Vi var blevet informeret om, at der ville være en chauffør der hentede os i lufthavnen og kørte os til vores hotel.

Første dag i Sanur, Bali

Det var sent aften da vi ankom til Sanur, så første aften bestod egentlig mest i at blive tjekket ind på hotellet og finde os til rette. Hele dag 2 havde vi til at udforske Sanur. Vores hotel lå tæt på vandet og derfor gik vi mest rundt i området omkring stranden. Det var et super hyggeligt sted og vi mærkede hurtigt den meget imødekomne og venlige befolkning. Vejret var skønt og vi startede ferien ud med en fremragende frokost helt nede ved vandet.

Privat guide rundt på Bali

På dag 3 blev vi hentet efter morgenmaden af vores private chauffør. Der var rigtig mange forskellige udflugter inkluderet i vores rejse, men jeg troede faktisk det var de der typiske turer hvor man er en flok på 10-30 personer, og kører rundt i en fælles bus. Så da vi i stedet for fandt ud af, at vi havde en privat guide der kørte os rundt alle dagene på Bali, var det da pludselige en meget federe deal. De første 6 dage var planlagte til at tage rundt og opleve på Bali, og dermed bo på intet mindre end 5 forskellige hoteller. Vi startede som sagt nede i Sanur og kørte derefter rundt til forskellige steder på syd/vest-kysten inden vi endte ved Strawberry Hill i Bedugul (oppe i bjergene).

Tanah Lot

Vi startede vores store rejse rundt på Bali, med et lille besøg på et lokalt marked, hvor Søren fik pruttet sig frem til en masse lækre sydfrugter. Herefter gik turen til et lokalt museum, hvor de vævede tøj og lavede kunst.

Her var det fedt med en privat lokal guide, for det var ham der foreslog at tage os lidt med rundt. Vi er sådan nogle typiske, nysgerrige tursiter, der bare gerne ville opleve så meget som muligt, så det var jo perfekt. Efter et par lokale besøg – tog vi videre til et af Balis mest kendte templer; Tanah Lot. Det er et vand tempel, og mere husker jeg ikke rigtig. Derefter var det nok mest bare de flotte skulpturer, og kulturen vi ellers lagde mærke til. Det er svært med så mange indtryk at huske alle de historiske og kulturelle landmærker.

Bjerglandskabet

Efter en hel dag rundt i det smukke landskab, blev vi kørt op i bjergene og indlogeret på vores næste hotel; Strawberry Hill Hotel.

Efter vi havde tjekket vores hotel ud, gik vi rundt for at udforske området.

Det var et super hyggeligt hotel, helt stille, oppe i bjergene uden nogen former for støj. Det eneste du kunne høre var et hav af græshopper. Det kunne ikke rigtig betale sig at pakke kufferten ud, for næste morgen gik turen videre mod Balis nord/vest kyst.

Ulun Danu Temple

Næste morgen efter morgenmaden, blev vi endnu engang hentet af vores søde chauffør. Hver aften afleverede han os på et hotel, kørte hjem og hentede os igen næste morgen. Det var rigtig fedt med en privat chauffør. Han var meget snaksalig og fortalte rigtig meget om Bali, deres religion, kultur og alt hvad vi kørte forbi. Det gav en rigtig god følelse af, at få et større indblik i de lokale og ikke bare som et par turister der tulrede forvirrede rundt med et kort. Vi drog videre mod endnu et af deres meget kendte templer. Så snart du besøger Bali, finder du meget hurtigt ud af, at de har sindsygt mange templer og de betyder allesammen rigtig meget for dem. De er uden tvivl også rigtig flotte og det er fascinerende hvor meget de har gjort ud af udsmykningen, men man kommer også bare til et punkt, hvor man måske har set nok templer.

Monkey forrest

Efter endnu et fantastisk temple, tog vi videre på vores eventyr og kørte forbi en abeskov, hvor vi stoppede for at hilse på de små labaner. Det er virkelig imponerende at se, hvor intelligente de er. De sidder bare og skræller en banan lige så godt som et menneske ville gøre. De har en imponerende fingerfærdighed.

Jungle vandring

Vi havde tilkøbt tre ekstra udflugter på hele vores tur. En jungle vandring igennem Balis regnskov, en rafting tur ned ad deres floder og en cykeltur ned igennem lokale landsbyer. Her på 4. dagen bød den på en to timers jungle vandring. Vores chauffør satte os af på toppen af bjerget, så vi skulle heldigvis gå ned af næsten hele vejen. Det betød også, at vi blev hentet igen nede for enden af turen. Vi havde en rigtig sød guide, der gladeligt fortalte om alverdens planter og dyr i skoven. Det er fascinerende at høre om deres religion og hvor meget de lever i et med naturen. Det kunne vi virkelig lære noget af her i vesten. De respekterer naturen som en af dem.

For enden af bjerget, ventede der endnu en guide, der sejlede os over søen, over til vores chauffør.

Pemuteran

Efter endnu en formiddag og middag med en masse oplevelser, trængte vi virkelig bare til, at komme op på endnu et nyt hotel (nr. 3 i rækken) og bruge resten af formiddagen på at slappe af. Det var igen en af fordelene ved en privat chauffør, at vi sagtens selv kunne vælge til og fra og springe nogle ting over hvis vi havde behov for det. Vi kunne godt mærke, at vi havde haft to meget travle dage, med rigtig mange oplevelser, og derfor var det meget tiltrængt bare at koble lidt af. Mange af hotellerne var simpelthen en hel oplevelse i sig selv, fordi de bare var vildt smukke og rigtig autentiske med deres indretning. På dette hotel var badeværelset ude under åben himmel (det kræver så du sørger for at lukke døren om natten ifht myg), men se lige en smuk indret bruser. Det var altså bare en oplevelse i sig selv.

Efter endnu en lang dag fyldt op med fantastiske oplevelser, var det simpelthen bare livet at ligge sig på en liggestol helt ned til vandkanten og bare nyde stilheden og den stille vind blæse mod kroppen. Det var som en ren meditationsterapi.

Delfintur

Vækkeuret ringede kl. 5.00 og vi skulle desværre forlade det smukke hotel 5.30, for at køre videre øst på langs kysten og se delfiner. Hotellet havde pakket morgenmad til os (det er jo en meget vigtig ting ;)), så den kunne vi sidde og nyde på den times køretur vi havde, inden vi ramte stranden. Lige dette sted, var tydeligvis et meget populært delfin sted, da der var sindsygt mange andre små både, der alle sejlede ud til samlingspunktet. I starten skete der ikke rigtig noget, men da delfinerne først begyndte at dukke op, jagtede alle bådene efter dem. Det var nærmere mere underholdene at kigge på alle asiaternes reaktioner og deres kamera end at se på delfinerne. Men rigtig smuk morgen med solopgang og delfiner.

Tirta Empul

Herefter kørte vi videre mod endnu et temple; Tirta Empul.

Downhill mountain cycling

Vores 2. tur vi havde tilkøbt var cykelturen ned af bjerget, igennem en masse lokale områder. Selvom vi normalt er meget aktive mennesker, så var jeg lykkelig over, at det stort set gik ned af hele vejen. For 3 timer i direkte sol (udover når vi lige var dækket af træer) og i 35 graders varme, pueha det var squ hårdt. Men hold da op en flot tur, med en masse smuk natur. Vi kørte igennem de helt små lokale landsbyer, kom tæt på lokalbefolkningen og kom derud hvor der ingen turister var. Det var så fedt at se the real Bali, uden industrialisering og turist prægede attraktioner.

Ubud hotel

Efter en meget tidlig morgen med delfintur, templer, udsigter og en varm og lang cykeltur, tjekkede vi ind på vores 4. hotel. På det her tidspunkt begyndte jeg virkelig at trænge til en afslapningsdag. Hvor der ikke var arrangeret noget som helst på programmet, og hvor vi faktisk blev på et hotel mere end en overnatning. Forestil jer at ferie oftest i forvejen er lidt som at bo i en kuffert – denne her tur var så meget som at bo i en kuffert, fordi det overhovedet ikke kunne betale sig at pakke noget som helst ud. Om to dage skulle vi dog videre til Gili Meno (en lille ø tæt på Bali) og her havde vi to overnatninger og absolut ingen planer, det begyndte jeg at se frem til. Vi kunne dog lige nå en times tid ved poolen – afkøling og afslapning.

Det sødeste og mest charmerende sted

Efter et par timer i solen, stod den på aftensmad nede i byen. Vi ville faktisk finde helt ned til Ubud by, da der skulle være nogle vildt lækre og hyggelige restauranter, men det opgav vi efter noget tid. I stedet gik vi lidt frem og tilbage på en lille gade tæt på hotellet, for at finde et andet alternativ. Ved et tilfælde stod jeg og kiggede på et skilt med nogle yoga timer og tænkte det næsten kunne være en perfekt start på dagen (vi ville dog ikke kunne nå det). Lige nedenunder hang der et menu kort for en vegetarisk og økologisk restaurant som lød sindsygt lækkert. På det tidspunkt, må jeg ærlig indrømme, at jeg var ved at være ret træt af, nudler, ris, stegte grøntsager, og friturestegte forårsruller eller rejer. Så helt frisk lavet mad, med lækre sprøde grøntsager, lød som englesang i mine ører. Der var dog ikke rigtig særlig mange skilte og vi gik igennem en smøje langs en anden bygning (jeg var en anelse glad for jeg havde Søren med) og var så besat på at finde det, ellers havde vi nok vendt om et par gange. Til sidst fandt vi den hyggeligste lille have, som åbenbart var en del af et hotel. Her var små vandhuller med levende lys og små borde rundt gennem haven. Det var så hyggeligt. Vi startede med at sætte os ved et af vandhullerne, men selv med myggespray, blev vi hurtigt ædt op af myg og flyttede tættere på restauranten. Stadig udenfor med levende lys og den mest charmerende atmosfære. Jeg var helt oppe at køre over menu kortet og kunne slet ikke beslutte mig for hvad jeg skulle vælge. Derfor endte vi med at bestille 4 forskellige retter og så sidde og dele lidt af det hele. Maden på Bali, altså på restauranterne er vildt billigt. I supermarkederne er det ret peberet, fordi rigtig meget af det er importeret. Det er altså meget billigere at spise ude, fremfor at lave maden selv. Maden var helt fantastisk (selv Søren var også imponeret) og omgivelserne var så beroligende og dejlige. Jeg elsker når man finder sådanne små, lokale restauranter. Det er lidt som at finde en skjult skat. Jeg kan selvfølgelig ikke huske hvad restauranten hed 🙁

Telaga Waja River Rafting

Vores 3. tilkøbte tur – river rafting. Jeg har aldrig før prøvet river rafting. Jeg har altid synes det så mega fedt ud, men samtidig også været vildt bange for det. Tænk nu hvis man faldt ud af gummibåden, smadrede hovedet mod et bjerg og blev trukket med strømmen?… Søren havde prøvet det nogle gange på ferie i Tyrkiet og var selvfølgelig vildt klar på det, og forsikrede mig om, at han selvfølgelig nok skulle passe på mig. Vi blev teamet op med et andet par fra Belgien og en guide der styrede båden bagfra. Vi blev guidet i hvordan vi skulle bevæge os, dukke os for store grene der kunne ligge henover floden, følge bevægelserne fra side til side, fremover og bagud og hvordan vi skulle padle. Ork ja, det kunne da kun blive godt. Hver gang der bare kom et lille vandfald vi skulle ned af, eller der kom lidt for meget strøm og fart på var jeg jo næsten ved at skide i bukserne. Der var også flere gange det gav et ordentlig ryk, hvis nogle af de andre både sejlede ind i os, eller vi baldrede ind i en klippevæg. Jeg formåede selvfølgelig også at tabe min (dims man padler med, som jeg selvfølgelig ikke lige kan huske navnet på, pagaj?), så en af de andre både måtte samle den op for mig. Haha typisk mig. Og når ja, så var der også lige den gang hvor jeg helt klart var røget over bords, hvis det ikke var fordi, at Søren lige akkurat havde nået at gribe mig i min redningsvest. Thank God, for en stærk mand 😉 Derefter kommenterede Søren så bare på, at det i hvert fald ikke nærmede sig at være lige så vildt som de turer han havde prøvet i Tyrkiet. Jeg synes niveauet var ganske udemærket og nogle gange var der endda tid til at nyde naturen også. Absolut mega sjovt og jeg er rigtig glad for at jeg overvandt min frygt og gjorde det. Jeg prøver så vidt muligt at leve efter, at hvis der er noget du er bange for, så betyder det, at du skal gøre det! And so I did.

Endnu flere templer

Efter en våd formiddag og en tiltrængt frokost, kørte vi endnu engang med vores private guide rundt for at se på flere templer, bla Elephant Cave Temple og the holy Goa Lawah (flagermus hule). Der var også en fiskerlandsby på planen med en kendt saltproduktion, men det valgte vi pænt at køre forbi, så vi i stedet for kunne have lidt mere tid tilbage på hotellet.

Candidasa, Rama Shinta Hotel

Uanset hvilket hotel vi har været på, er vi altid blevet taget rigtig godt imod at personalet, både med våde klude til at tørre ansigtet, kæmpe smil og søde komplimenter og en velkomst drink.

En yderst spændende udflugt mod Gili Meno

Efter en uge på Bali, var det nu tid til at fortsætte vores rejse mod nogle af de omkringliggende ø’er. Det belgiske par vi havde været ude og river rafte med og et tysk par vi havde spist frokost med på en af vores udflugter, var på samme rejse gennem Travelbird som vi var. Derfor skulle de også med til næste ø; Gili Meno. Det viste sig at være rigtig rart, at rejse lidt flere sammen. Vi blev kørt ned til havnen sammen for at vente på båden der skulle sejle os ti Gili Meno. Be prepared. Du skal have god tålmodighed i Indonesien, de er ikke lige frem kendte for at skynde sig og arbejder ikke i et særligt hurtigt eller effektivt tempo (varmen hernede gør det muligvis også en anelse sværere). Vi blev derfor intet mindre end 30min forsinkede inden båden sejlede fra havnen. Om ingen af os bare havde hørt ordentlig efter, eller om vi bare skulle have nærstuderet ruten bedre, er ikke til at vide. Men det viste sig, at vi først skulle sejle til øen Lombok, her skulle der sættes en masse andre rejsende af og læsses en masse på. Det tog ca 20 min, da det jo også betød ud med en masse kufferter og ind med en masse kufferter igen. På de fleste øer er der ikke nogen reel havn, dvs du bliver  bare læsset af i vandkanten og så skal alle kufferter bæres fra båden og ind på land. Det tager rimelig lang tid, selv med 5 stærke og (forholdsvis) effektive mænd. Herefter gik turen videre mod Gili Travangan. Det er små både man sejler i og havet er stort udenfor Balis kyst, så bølgerne går meget højt. Døjer du normalt af søsyge, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig at tage nogle piller, det er ikke for sjov. Jeg brugte faktisk det meste af turen på at klamre mig til Søren eller siden af båden, i frygt for at vi ville kæntre. Jeg ved ikke hvor jeg har denne bådsfrygt fra, men jeg bliver næsten helt panisk, hvor gang den kom op på siden og jeg følte den ville flippe rundt.

Jeg var rimelig lettet da der endelig var land i sigte.

Er vi blevet glemt?

Vi var blevet lovet, at der ville stå en mand og vente på os på Travangan for at sejle os videre over til Gili Meno. Vi kom i land, fik slæbt vores kufferter igennem sandet, og der var bare ingen mand at se med et skilt med vores navne på (de to andre par inkluderet også). Vi vadede op og ned af stranden (på skift så nogen blev tilbage ved vores bagage) og vi kunne simpelthen bare ikke finde nogen. Vi prøvede at ringe til Domestic asia (et asiatisk firma travelbird samarbejde med dernede), men deres engelske var simpelthen så utydeligt, at det nærmest var umuligt at forstå noget som helst. Vi prøvede også at kontakte vores gamle guide fra Bali, for at se om han kunne komme igennem til firmaet. Vi havde intet wifi så vi kunne ikke gå på nettet for at kontakte travelbird. Til sidst endte vi med selv at finde en speedbåd der kunne sejle os derover, og så måtte vi squ bare få travelbird til at refunderer beløbet. Nu havde vi efterhånden spildt 2 timer med at vente. 2 timer vi meget gerne ville have brugt på den nye ø. Der er dog ikke lige noget som helst der hedder kvitteringer på Travangan, så jeg tog et billede af, at Søren betalte vores “kaptajn”, for at have et bevis til travelbird. Det var rart, at vi i det mindste, var 3 par der alle stod i samme situation og vi kunne støtte os lidt op af hinanden.

Gili Meno

Det viste sig bare at være en lille kort sejltur på 15min og så blev vi sat af direkte på stranden, lige ved vores hotel. Det var et fantastisk hotel, der lå helt nede på stranden. Endnu engang blev vi mødt med masser af kærlighed, velkomst drinks og forfriskende vaskeklude til ansigtet. Det er bestemt et hotel der godt kan anbefales hvis i skal et smut forbi Gili Meno. Du bor i nogle små hytter, og så er det fantastisk med pool lige ud til havet. Det er også muligt at leje snorkeludstyr og så er revet lige ude foran jer.

Efter vi var blevet godt 3 timer forsinket alt i alt, rumlede maverne og der var hårdt brug for frokost. Der var ikke afsat nogle planer overhovedet på de to dage vi havde på øen og derfor stod den udelukkende på afslapning, lidt TRX træning, og udforskning rundt på øen. Den er ikke større end, man kan gå hele vejen rundt på ca 40 min. Det er som at rejse tilbage i tiden. Der findes ingen biler på øen, så den eneste transportmåde er på gåben eller med hestevogn. Det er så hyggeligt. Derudover lever de lokale også bare super primitivt og som en del af naturen og det er der altså noget rigtig charmerende ved.

Opfølgning med travelbird

Med det samme vi ankom til Gili Meno og jeg fik wifi, kontaktede jeg travelbird omkring vores udfordring med den sidste sejltur. Det var egentlig ikke fordi det havde kostet os særlig mange penge, men det havde kostet en masse dyrebar tid og så var det mere princippet i, at der skulle være styr på tingene nu hvor vi havde betalt for det. De svarede meget hurtigt og gik straks igang med at undersøge hvad der var gået galt. De var super hjælpsomme og fejl som disse kan jo ske, det kan man jo ikke komme uden om. Vi fik selvfølgelig refunderet de penge vi selv havde betalt for båden og fik også et gavekort på 500kr til vores næste rejse ved dem. Jeg ved godt det selvfølgelig også var i deres interesse, for så var chancen for vi bookede ved dem igen, nu vi havde et gavekort, større, men jeg synes det var dejligt de gjorde noget for at kompensere for fejlen. En dejlig og positiv respons fra dem.

Turen går til Lombok

Efter to rigtig skønne og meget tiltrængte afslapningsdage på Gili Meno, sejlede vi tilbage til Gili Travangan (denne gang kom båden som planlagt) og herefter endnu engang en gyngende og vild sejltur tilbage til Lombok.

Først kørte vi helt op nordpå, for derefter at køre helt ned sydpå og til sidst næsten tilbage til havnen til vores hotel.

På havnen ved Lombok blev vi alle 6 hentet (os og de to andre par) og så var der planlagt en hel dag med sight seeing på Lombok, inden vi blev kørt ned til vores næste hotel. Vi startede med at køre en time op i bjergene. Her skulle vi på en jungle vandring op til Sindang Gila, et kæmpe vandfald, hvor vi efterfølgende også fik frokost.

Lokal landsby

Herfra kørte vi igen med privat guide og kørte rundt og så en masse af Lomboks natur. Vi endte også ved en lokal landsby, hvor en af beboerne viste os rundt. De havde deres helt eget bofællesskab og som så mange andre steder, levede de meget primitivt. De lavede en masse håndværk, de solgte blandt hinanden, så på den måde holdte de liv i hinandens forretninger og økonomi.

Holiday Resort Lombok

Efter at have set en stor del af Lombok og kørt fra nord til syd og tilbage midt på ø’en igen, blev vi kørt hen til vores hotel – Holiday Resort Lombok. Et fantastisk smukt hotel, der varmt kan anbefales!

Regn på Bali

På vores jungle vandring på Bali, mødte vi en kraftig regn på ca en times tid, men ellers blev vi overhovedet ikke ramt af regn. Lige indtil, vi ankom til hotellet på Lombok. det skulle selvfølgelig ikke stoppe Søren for en dukkert i poolen.

Fælles middag

Vi boede alle 3 par på samme hotel (Nele og Kristof fra Belgien, og Christian og Eli fra Tyskland) og besluttede os for at tage ud på en fælles middag om aftenen. Det var faktisk super hyggeligt, at have mødt de to andre par og følges med dem på noget af turen. Selvom det er skønt bare at være afsted selv og have noget tid sammen. Var det faktisk også meget dejligt lige at være lidt mere social og lære nogle nye mennesker at kende. Vi klingede alle sammen rigtig godt, og hvem ved, nu har vi da en god undskyldning for en forlænget weekend til Belgien eller Tyskland.

Tripadvisor

Det var også på denne rejse hvor jeg første gang sådan rigtig begyndte at bruge tripadvisor. Specielt ifht restauranter osv synes jeg det er super relevant. Oftest ville vi normalt bare gå rundt og tjekke restauranter ud indtil vi fandt en vi ville prøve. Med tripadvisor kan du søge lige præcis i det område du er, med de ønsker du har. Og så finder den restauranter baseret på ratings fra alle brugerne. Det er en rigtig god måde at finde nogle mere autentiske restauranter på. Det var også på den måde, at vi fandt en fornem og hyggelig restaurant længere henne langs stranden.

En afslapningsdag på Lombok

Der var egentlig planer på programmet på vores 2. dag på Lombok – vi skulle bla. have været ude og se nogle smukke, hvide sand strande, men vi trængte begge to bare til en dag helt uden planer. Så vi blev på hotellet, gav vores guide fri, og slappede af.

Næste eventyr venter

Efter to fantastiske dage på Lombok, går turen videre til 3. og sidste ø inden vi vender tilbage til Bali. Endnu engang, er det vigtigt at have tålmodighed når du rejser i Indonesien, der er ingenting der afgår til tiden – heller ikke bådene…

Nusa Lembongan

Lembongan Island og Ceningan Island er to meget små ø’er der ligger syd øst for Bali. Hvis du har tid til det i dit visit til Bali, er de helt sikkert et besøg værd. Det er nogle super charmerende ø’er, med en masse smuk natur, og endnu engang nogle helt fantastiske beboer.

Bay Shore Huts

Vi blev endnu engang hentet ved havnen og kørt til vores hotel. Denne gang var det i en meget lille, ja man kunne vel nærmest kalde det en golf bil (altså de der små man kører rundt i når man spiller golf), for der var vitterligt ikke meget plads, og så skulle vi endda klemmes 8 personer ind + kufferter. Udefra så hotellet virkelig ikke ud af særlig meget, det lignede nærmest det var sådan en bagvej du kom ind af, men da vi først kom ind på hotellet, var det, et virkelig charmerende og smukt hotel.

Vi nåede lige de sidste solstråler ved poolen.

Scooter udflugt

Vi havde snakket om at leje en scooter på et tidspunkt, fordi det bare er det ultimative transportmiddel herovre. Men, på den anden side kører de indfødte også rimelig vildt og vi var ikke helt sikre på, om det alligevel ville være en god idé. Men hva’ fanden, man lever vel kun en gang  😉 ! Hold kæft hvor er jeg bare glad for vi gjorde det! Jeg tror virkelig den dag med scooter, var den absolut bedste oplevelse på hele vores rejse. Vi lejede scooteren fra hotellet og havde den i 24 timer og så skulle både Nusa Lembongan og Ceningan, altså bare køres tyndt, alt skulle opleves! Og det blev det også kan jeg fortælle. Jeg havde været inde og undersøge alt hvad der var at se, og tegnet mit eget lille kort over hvor vi skulle køre hen. Jeg tændte endomondo på et tidspunkt og nåede lige at tracke noget af turen.

Ja altså vi stoppede op mange gange og det her var kun ca en 2 timers tid. Der var så mange off road stier og små områder, og det var bare så befriende og så fedt at suse rundt over det hele. Jeg kan slet ikke beskrive det, det var virkelig fantastisk. Måske nogle af alle mine billeder kan give en fornemmelse af det.

Middag på stranden

Nu hvor vi havde scooteren til rådighed om aftenen også, havde vi bestilt bord på en meget populær restaurant lige ud til vandet omme ved Devil’s Tear (også fundet gennem tripadvisor). Middag, med solnedgang og sand mellem tæerne – så bliver det altså bare ikke bedre!

Tilbage til Sanur, Bali

Vores kæmpe eventyr lakker mod enden og efter nogle fantastiske dage på Lembongan, går turen nu for sidste gang tilbage til Bali, inden vi rejser hjem mod Danmark. Vi nød vores sidste eftermiddag i Sanur, med en tur på stranden, med frokost og is.

Sikke et fantastisk eventyr!

Hold da op – bare det at tænke tilbage til vores tur nu er jo helt fantastisk. Det var første gang jeg sådan rigtig var afsted i over en uge og det var perfekt. Jeg kunne mærke, at på de sidste dage var jeg ved at være mættet og faktisk klar til at komme hjem. Det var en rigtig rar følelse, fordi jeg oftest synes, at tiden på en uge går alt for hurtigt og man slet ikke føler sig klar til at tage hjem igen. Jeg synes faktisk det var vildt skønt at alt bare var planlagt for os. Der var styr på alt, hotel bookinger, transport, udflugter osv. Ja nogle af dagene var meget kompakte og det var lidt hårdt sådan at flytte hotel hele tiden, men samtidig betød det også bare at vi fik set helt vildt meget, og det er jeg rigtig glad for. Jeg kan varmt anbefale at rejse med travelbird, de laver nogle rigtig gode pakkeløsninger til en rimelig pris. Den tur vi var på minder rigtig meget om denne her – Øhop i Indonesien.

Næste rejse går til…

Allerede i efteråret bookede vi vores næste store rejse, denne gang også gennem travelbird og turen går til Cuba, april 2018. Vi glæder os rigtig meget og jeg skal selvfølgelig også nok fortælle en masse om turen. Er der nogen der har været på Cuba? Nogle gode råd?

Rejsetips

Hvis du har brug for flere rejsetips, kan du også læse meget mere om vores tur til:

Milano

Italien, Lecco

LitauenVilnius & Kaunas

Gran Canaria

Maspalomas strand.

Jeg har også lavet en pakkeliste, så du måske kan hente inspiration til din næste ferie.

Pakkeliste

Aktiv Ferie i Spanien

Før billede inden fælles Murph træning

Populære blogindlæg

Indlæg

3 Comments

  1. […] Bali – din rejseguide […]

  2. […] Bali – din rejseguide […]

  3. […] får slappet rigtig af, hvis der er alt for meget på programmet hele tiden. De sidste par rejser; Bali og Milano, har næsten udelukkende stået på sight seeing og oplevelser. Derfor havde vi aftalt, […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.