Milano – din rejseguide

At rejse er at leve

Det er kun et par uger siden vi kom hjem fra 6 dage i Milano og nu er der både booket ferie i en uge til Gran Canaria i februar og 15 dage på Cuba i maj. ☀️?✈️ Det er vidst ingen hemmelighed – vi elsker at rejse. ❤️ Vi var på Bali i foråret, arbejdsmæssigt i Marbella, Spanien i sommers og nu Italien.

At kunne koble totalt af på ferie

For det første tror jeg, at vi begge har brug for at komme helt væk hjemmefra, for at kunne koble 100% af. Med vores arbejde er vi altid meget på, og specielt som selvstændig holder man egentlig aldrig rigtig fri. Jeg har øvet mig meget på at forberede mig selv til at tage på ferie. Jeg får tømt min to do liste – så der ikke er noget der ligger i bag hovedet. Lavet automatisk ferie svar på min e-mail, så jeg ved der ikke er nogen der forventer et svar. Og prøver så vidt muligt at minimere min klient kontakt – selvom det selvfølgelig ikke 100% kan lade sig gøre i alle tilfælde.

Jeg har altid et par enkelte klienter jeg bliver nødt til at stå til rådighed for. Jeg er egentlig begyndt at blive ret vild med at arbejde en del i perioder og så dermed kunne holde lidt flere ferier. Derudover er vi begge to ret vilde med at opleve og se nye ting og kulturer, og har fundet ud af, at vi er et ret perfekt rejsepar. Vi bliver hurtige enige om ting og er rigtig gode til at tilgodese hinandens ønsker og behov.

Jeg tænkte jeg lige ville skrive lidt om vores tur til Milano – måske det kan give lidt inspiration til din næste “mini” ferie – eller forlænget weekend som det egentlig bare skulle have været. Jeg vil også lægge indlæg op om vores tidligere rejser over de næste par uger. Du kan glæde dig til spændende rejselæsning om; Bali, Rom, Oslo, Tyrkiet, Paris og Madeira.

Milano - din rejseguide v/ Livsstilscoach Anja Thy Mogensen

Gode deals

Søren elsker at finde gode deals – så da han besluttede sig for, at vi lige skulle nuppe en weekendtur i oktober, gik han straks på jagt. Vi havde egentlig ikke nogle bestemte krav, det skulle bare ikke være længere væk end 3 timer i fly, fordi det bare lige skulle være en forlænget weekend. Søren fandt nogle rigtig billige fly billetter til Milano – og eftersom vi havde været i Rom sidste år og rigtig godt kunne lide Italien, kunne det da ikke gå helt galt.

Airbnb

Vi er begyndt at bruge airbnb på vores små storbysferier – på den måde synes jeg man bor lidt mere som de lokale og har altid mulighed for et køkken og kunne lave noget mad selv. Vi fandt et lille studio ca 2km fra centrum. Alt i alt gav vi kun 700kr tur/retur for flybilletter for to personer og små 1500kr for lejlighed fra onsdag – mandag. (Det var meget billigere at flyve hjem mandag morgen fremfor søndag aften, så derfor nuppede vi en ekstra dag). Jeps en ferie på 6 dage for kun ca 1000kr pr mand + mad og andet selvfølgelig. Jeg nyder godt af, at Søren er blevet så vild til at finde gode deals.

Første dag i Milano

Vi ankom i Bergamo (en lufthavn 45min fra Milano) onsdag omkring middagstid og skulle bare lige med en bus indtil Milano. Vi havde først vores lejlighed fra kl. 15, så besluttede bare at gå de ca 4km fra centrum ud til lejligheden – så kunne vi da lige se lidt af byen med det samme. Jeg er godt nok glad for, at jeg havde en ret god håndbagage taske med, for det blev alligevel en ret god gåtur. Vi tjekkede ind i vores lille studio, det var ikke noget særligt, men havde alt hvad vi havde behov for. Et lille køkken så vi kunne lave mad (dog med meget få køkken remedier), et fint badeværelse og en stue med en sovesofa. De af jer der kender Søren, der kommer det måske ikke bag på jer. Men min rengørings-fanatiske-kæreste gik straks i gang med at undersøge lejligheden og kunne konstatere at der slet ikke var rent. Det er selvfølgelig hvad man kan risikere når det ikke er et hotel. Men okay, gulvet var i hvert fald heller ikke lige frem fejet på det sidste og badeværelset ikke specielt indbydende.

Efter en fuld inspektion og et internet vi ikke kunne få til at fungere – smuttede vi ud på en smule sightseeing i Milano. Den første aften bestod mest af lidt slentre turer rundt i nabolaget og en indkøbstur. Når vi er på storbysferier kan vi godt lide at lave vores egen morgenmad, samt enten madpakke til frokost eller aftensmad hjemme i lejligheden. Både fordi det hurtigt bliver dyrt hvis du spiser alle dine måltider ude. Men også fordi jeg synes ærlig talt jeg bliver træt af at spise al min mad på restauranter og det gør lidt at jeg ikke nyder det lige så meget. Derudover gør det også, at vi kan fokusere lidt mere på at spise sundere mad når vi selv laver det og dermed ”skeje” lidt mere ud når vi spiser ude. Og når man er i Italien, skal der jo både være plads til; pizza, pasta og is 😀 !

Derfor startede vi selvfølgelig også første aften med pizza.

Turister på cykel

Vi er oftest mest fan af at gå rundt over det hele, men vi er også fan af at nå så meget som muligt. Og eftersom der ikke var så mange nye og spændende måder at komme ned downtown fra vores lejlighed på, gav det tidsmæssigt mere mening at finde andre transportmuligheder end gåben. Metro er jo den nemme løsning, men nu er det ikke lige frem fordi du ser særlig meget i tunnellerne, og de underjordiske stationer, er typisk heller ikke nogen sindsoprivende oplevelse. I stedet for fandt vi ud af, at man kunne leje cykler til 30 cent pr 30min. Det er jo helt perfekt – gratis motion, masser af sindsoprivende oplevelser (i hvert fald sammenlignet med tunellerne) og så oplevede vi i hvert fald også den italienske trafik, og knap så megen opmærksomhed på cyklister. Det blev vores primære transportmiddel, udover vores gåben på hele ferien.

Hop on / hop off busser

Efter vi var i Rom sidste år, er vi begyndt at købe en dag eller to, med hop on / hop off busserne. Det er en rigtig god måde at komme hele byen rundt på, samtidig med, at du får en guidet fortælling, både om byen, men også om alle seværdighederne. Vi bruger det typisk til at komme godt rundt på, for en god fornemmelse af hele byen og derfra vurdere hvor vi gerne vil fordybe os noget mere. Både torsdag og fredag havde vi købt billetter til bussen – der var også hele tre ruter at køre rundt på, og dermed fik vi set rigtig meget af byen. Skiftende fra bussen og skiftende gående.

Milano - din rejseguide v/ Livsstilscoach Anja Thy Mogensen
Milanos central station- så kan københavns hovedbanegård altså godt pakke sammen. En enorm bygning med et hav af arkitektoniske detaljer.

Milano – en charmerende by

Hvis du har været i Rom før, vil jeg sige, at Milano er en mini udgave af Rom, hvad arkitektur angår. Det er en hyggelig ”lille” by, for så lille er den jo egentlig heller ikke, der er trodsalt 1,3mio indbyggere (der er ca 650.000 i Kbh) men sammenlignet med Rom på 4,35mio er den vel lidt lille. Anyways, det er en rigtig hyggelig og charmerende by, men en masse smuk arkitektur helt tilbage fra Romerriget. Det er simpelthen imponerende at se så mange flotte og detaljeret bygninger. Specielt hvis man tænker over hvilke redskaber de havde dengang til at konstruere bygningerne, det er altså fascinerende. I modsætning til Rom, er Milano jo et mode centrum i Italien og det mærker man tydeligt, med de mange gader fyldt der bugner af designere. Både de helt store designere, men også rigtig mange små, lokale designere.

Milanos katedral – Doume

Milanos største og mest eftertragtede seværdighed er deres enorme katedral. Det er den største kirke i Italien og den 3. største i hele verden. Det der gør den så bemærkelsesværdig er de 137 spir der sidder på taget af kirken og udgør et helt enormt arkitektonisk arbejde. Det er imponerende hvor mange små detaljer der er over det hele. Når vi planlægger større seværdigheder som denne på vores ferie, sørger vi altid for, at købe “spring køen over billetter”. Selvom sådanne billetter er lidt dyrere (ofte er det måske 100kr) så er det virkelig godt givet ud, for det sparer dig en hel del tid. Her snakker vi om 3-4 timers kø. Det er 3-4 timer vi meget hellere vil bruge på at opleve en masse ting.

Milano, The Doume

Naturlige omgivelser udenfor Milano

Efter vi havde vadet op og ned ad Milanos gader i et par dage, trængte vi til lidt luft forandring og havde lejet en bil hjemmefra. Igen er Søren fantastisk til at finde gode deals, og havde lejet en fin lille Citroen for 180kr for 24 timer + forsikring og benzin, i alt ca 500kr. Vi havde lagt en plan for først at komme op nord på til Como søen, derefter videre over til Lecco, Bergamo og tilbage til Milano igen.

Milano - din rejseguide v/ Livsstilscoach Anja Thy Mogensen
Det er stort set altid mig der er chauffør og så er Søren guide og fotograf. Det fungerer super godt, jeg vil helst køre og Søren vil helst slappe af ved siden af. Det giver også nogle interessant oplevelser med hans stedssans og guide egenskaber nogle gange.
Milano - din rejseguide v/ Livsstilscoach Anja Thy Mogensen

Efter vi havde brugt en time på at holde i kø ind igennem Como, for at komme ud til søen, endte vi med at vende rundt og køre direkte til Lecco. Como søen skulle være rigtig smuk, men tiden begyndte lidt at løbe fra os, når vi også havde de andre stop. Lecco gjorde det til gengæld rigtig godt og var en smuk og charmerende strækning langs søen.

Den gamle bydel i Bergamo

Efter natur og smukke omgivelser, tog vi videre til den gamle bydel i Bergamo. Det er en af de få italienske byer, der stadig har den gamle mur rundt om byen, bevaret. Virkelig charmerende, med en masse små hyggelige gader og butikker.

Fantastisk udsigt udover den ”nye” bydel.

Tilbage i Milano

Efter ca 10 timer på farten, drog vi tilbage til Milano for at aflevere bilen og spise aftensmad. Det var helt perfekt med en dag hvor vi også kom ud og så lidt andet end bare Milano og kom ud i noget smuk natur. Det kan helt bestemt anbefales.

 vi spiste ude hverdag og det blev nydt til fulde. Samtidig med der selvfølgelig også var is på menuen midt i vores sightseeing. 
I Milano parkerer man bare lige hvor der er plads, så vi parkerede selvfølgelig også oppe på fortorvet i bedste Milano stil.

Italiensk mad

Udover at Italien bare er et rigtig lækkert land – har de også noget helt fantastisk mad. For mig er det mere eller mindre alle mine yndlings ting samlet på et sted, brød, pasta, ost og is! Vi nød selvfølgelig en masse lækker italiensk mad. Vi havde generelt et måltid vi spiste ude hverdag og det blev nydt til fulde. Samtidig med der selvfølgelig også var is på menuen midt i vores sightseeing.

Tripadvisor

På vores tur til Bali, begyndte jeg at bruge tripadvisor og brugte den næsten under hele vores tur i Milano. Det er en rejse app der er lavet, hvor du kan søge på alt på den destination du er på. Både restauranter, hoteller og alle slags oplevelser. Jeg synes det er en rigtig god måde at finde nogle autentiske og lokale restauranter, som er anbefalet af andre der selv har været ude og rejse. Førhen har jeg altid bare gået rundt og fundet en restaurant der nu lige var på vejen og så ganske fin ud. Men på den her måde kan du gå ind og søge meget mere specifik, se en masse billeder af maden og læse en masse anbefalinger. Det er virkelig rart.

Behind the scenes

De af jer der kender mig (specielt mine klienter der altid ser mig løbe på toilettet efter en session 😉 ) ved at min blære ikke er særlig optimal. Det er faktisk en af de største ulemper ved at være storbysferie – man ved aldrig hvor der er et toilet. Derfor brugte vi også en del tid på at finde toiletter rundt omkring. Nogle gange endte jeg med bare at løbe forbi tjenerne og låne deres toilet på restauranterne, for der er godt nok mange stedet hvor man absolut skal sætte sig ned og bestille deres mad. Det kan altså blive en dyr omgang hver gang man skal tisse.

 vi spiste ude hverdag og det blev nydt til fulde. Samtidig med der selvfølgelig også var is på menuen midt i vores sightseeing. 

Jeg håber i nød at læse med og eventuelt blev inspireret til selv at tage til Milano. Jeg hører meget gerne om dine egne oplevelser i i Milano hvis du har været der nedenunder – eller hvis du har nogle spørgsmål til vores tur.

På gensyn til vores næste tur der går til Gran Canaria i februar 2018.

Inspiration til din næste rejsedestination

Du kan også finde inspiration i nogle af vores andre rejsedestinationer jeg har fået skrevet om indtil videre.

Bali

… helt hvide sandstrande og lyseblåt, klart vand.

LitauenKaunasVilnius

Kaunas Castle

Gran Canaria

Maspalomas strand.

Populære blogindlæg

Indlæg

2 Comments

  1. […] Årets sidste rejse bød på en forlænget weekend til Milano. Det var Sørens jule- fødselsdagsgave til mig, så jeg klagede skam ikke over at blive lidt ekstra forkælet. Jeg har skrevet et indlæg om vores tur, måske det kan give dig lidt inspiration. Milano er en fantastisk by. Læs meget mere her.  […]

  2. Nice - din rejseguide til Syd Frankrig - Anja Thy den 10. oktober 2021 kl. 14:48

    […] sagt en virkelig charmerende by og sammen med Barcelona og Milano er det én af mine yndlings byer i […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.