Gravid under Crossfit Open 19

Crossfit Open som gravid

I år deltog jeg i mit aller første crossfit open. Det er en online, international konkurrence der foregår i hele verden. De seneste par år, har jeg mange gange overvejet at deltage, men har ikke rigtig følt mig som en rigtig crossfit’er til at gøre det. I år, havde jeg dog besluttet mig for, at nu skulle det altså have et forsøg. Tjah og så blev jeg selvfølgelig lige gravid. Jeg kunne ikke rigtig beslutte mig for, om jeg alligevel skulle deltage. Jeg ville jo ikke kunne give mig 100% som jeg helst vil. Men samtidig ville det alligevel kun handle om at konkurrere mod mig selv, samt være med på det sociale plan. Jeg vidste, at crossfit box’e altid laver en masse socialt ud af open.

Hvad kunne der ske?

Hvad kunne der ske? Ikke rigtig noget – så jeg endte alligevel med at tilmelde mig blot et par dage før starten. Det passede selvfølgelig lige med, at vi var på Tenerife den første uge. Det er sådan, at ifølge dansk tid, bliver ugens workout offentliggjort kl. 2 natten til fredag og så har du indtil mandag midnat til at gennemføre. Det betød, at jeg skulle finde en crossfit box på Tenerife, for at lave workout’en og få den godkendt.

Inden det hele startede, var jeg meget nervøs, for hvilke øvelser og kombinationer der ville indgå. På det tidspunkt i min graviditet, var der øvelser jeg simpelthen ikke kunne lave længere og også øvelser, der bare ikke ville være så behagelige. Jeg er jo stædig, så hvis det kunne undgåes, vil jeg absolut helst ikke skalere noget af det.

Mit overordnede mål var absolut at gennemføre alt RX – dvs uden at skalere eller ændrer i nogle af workouts’ene.

Crossfit Open 19.1

AMRAP15
19x wall balls
19kcal roning.

Første workout blev offentliggjort – og til mit held, var det som gravid ganske udemærket. Den bested kun af roning og wall balls. Min mave var begyndt at være lidt i vejen, så roning ville ikke være på samme niveau som jeg før har kunne, da jeg ikke kunne læne mig så langt frem længere. Wall balls har bare aldrig været en favorit, pga min stive ankel, meen det kunne have været meget værre.

Open 19.1 på Tenerife

Der var desværre ikke et hold i boxen der kørte workout’en på det tidspunkt vi kunne være der. Det kunne ellers have være rigtig hyggeligt at lave det med de lokale. I stedet fik jeg Søren til at dømme mig og heppe på mig. 

Jeg nåede ialt 6 runder og 17 gentagelser og jeg var vildt imponeret og super tilfreds med min egen indsats. En rigtig cardio workout, der på det tidspunkt i min graviditet, i den grad udfordrede min puls. Jeg husker blot, at jeg var vildt stolt over at kunne gennemføre første ude af fem workouts uden noget besvær. 

Crossfit Open 19.2

Timecap 8min.
25x T2B
50x DU
15x squat cleans
25x T2B
50x DU
13x squat cleans

Min umiddelbare reaktion lige efter workout’en:

“Hold da op – ikke lige frem en #preggo version. Havde ingen forventninger til faktisk at nå igennem de første 25 T2B. Jeg havde lidt tænkt, at jeg nok bare ville bruge alle 8 min på at lave så mange som muligt. Men skalere det ville jeg helst ikke!! Siden min graviditet har jeg kørt minimalt af T2B og DU (de er seriøst ikke sjove med ømme bryster) og derfor frygtede jeg om det hele ville blive 1’ere. Jeg blev totalt overrasket da jeg startede med 6 reps i T2B herefter et par med 3 og så blev det til enkelte op til de 25, meen en udemærket start.

Jeg blev så overrasket over mine DU at jeg efter 27 reps stoppede op og lige skulle sikre mig det faktisk var rigtigt. Squat cleans og jeg er til gengæld aldrig blevet gode venner – det ka’ jeg desværre ikke blaime min graviditet for, det må min fod tage æren for. Der sker en eller anden mental blokering når jeg når over 30kg, så kan den stang bare ikke gribes i andet end power. Heldigvis, er det tilladt at køre power cleans og efterfølgende lave en front squat. En anelse komisk, at mine cleans er meget nemmere end selve squat delen – ja de ben skal snart blive stærkere. Anyways jeg nåede alligevel tilbage til T2B og nåede 6 reps inden de 8 min var nået. Langt mere end jeg selv havde turde drømme om, taget min nuværende graviditetsform i betragning. Who knows, måske den lige får et ekstra forsøg mandag”.

En vildt fed workout – jeg havde totalt optur over, fordi jeg slet ikke havde regnet med, at jeg kunne lave så mange T2B. Jeg lavede den faktisk endnu engang om mandagen og fik lavet hele 19 T2B mere end første forsøg.

Crossfit Open 19.3

For time
200ft db OH lunges
50 db box step-ups
50 strict HSPU
200ft hand stand walk

Fredagens reaktion:

“Ja tak – og god morgen til dig crossfit open 19.3 på en fredag morgen.

Vi startede work-out’en med min all time favorite – walking lunges. (Øh NOT – min stive storetå kan simpelthen ikke fordrage at komme derned). Fortsatte med 50x box step-ups og så kunne jeg ellers hygge mig i 2,5min med at forsøge at få min +5kg tungere krop op i en strict hand stand push-up! Det blev en ret så umulig opgave”.

Lige så gode og overraskende mulige første to workouts havde været, blev nr. 3 en helt anden historie. Jeg havde som sagt slet ikke haft nogle forventninger til open, så det gjorde det absolut meget nemmere blot at acceptere. Men det var alligevel lidt ærgerligt kun at kunne lave en halv workout.

Crossfit Open 19.4

3 rounds of
10 snatch
12 bar-facing burpees
3min rest
3 rounds of
10 bar muscle-ups
12 bar-facing burpees

Min umiddelbare reaktion:

“Crossfit open 19.4 ???????? #preggointheopen.

Der var ingen forventninger til workout’en imorges. Med en dårlig nat, hvor jeg lå vågen fra 3:15 og stod op 5:30 havde jeg egentlig kun et mål om at nå de tre runder inden for timecap. Bar muscle-up er på ingen måde en mulighed. Det kunne godt mærkes, (og tydeligt ses på video’en) at det nok er ca 6 måneder siden jeg sidst har snatchet – det endte langt mere med muscle snatch – da pulsen var høj og kroppen presset efter en masse burpees! Pueha – de er altså virkelig blevet langsomme. Jeg har meget mere kontrol i den excentriske fase, så det er næsten en negativ push-up, fordi jeg ikke bare kan kaste mig ned på maven længere og så føles mine bryster som de er ved at eksplodere efter alle de skide hop. Anyhow jeg fik gennemført alle 3 runder a’ 10x snacth + 12x bar facing burpees på 7:11min. Ganske godt tilfreds – nu håber jeg bare jeg også kan være med på 19.5 så alle workouts er gennemført RX.”

Jeg havde som sagt ingen forventning om at lave nogle muscle-ups overhovedet. Både fordi jeg har taget en 5kg på og fordi jeg overhovedet ikke ville risikere at slå stangen for hårdt ind mod maven. Det var godt nok frustrerende at mærke, hvor meget langsommere de skide burpees er blevet. Haha shit, mine ben syrer bare så hurtigt til nu. Det er jo forståeligt nok, men jeg er på et punkt hvor jeg endnu ikke rigtig føler mig tungere i hverdagen, så nogle gange skal jeg lige vænne mig til, at jeg virkelig er blevet tungere. Det er nemmere at mærke i en workout. 

Crossfit Open 19.5

Time cap 20min
33-27-21-15-9
Thrusters 29kg
Chest to bars

Min umiddelbare reaktion

“Jeg er squ ærlig talt ret stolt og stadig imponeret over min egen præstation imorges til årets sidste crossfit open workout.

Time cap – 20min. 

33-27-21-15-9

– Thrusters 29kg

– Chest to bars (altså ikke bare en alm pull-up men et træk helt til brystet).

Jeg kunne ikke helt lade vær med at grine da jeg så workout’en kl. 4.45 imorges. Seriøst – med mine nu +7kg, var jeg sikker på, at jeg bare ville bruge 17min på at forsøge mig med at lave et par enkelte C2B.

Jeg overraskede totalt mig selv og fatter slet ikke hvordan det er muligt, men jeg nåede intet mindre end 66 chest to bars ialt. Altså 6 reps ind i runde 21. Jeg bli’r seriøst nødt til at prøve den her workout igen efter graviditets kg’ene er røget.

Det bekræfter mig blot endnu engang i, hvor vild kroppen er og hvor meget den faktisk kan. Jeg er gravid i uge 25 og kan stadig være med på et acceptabelt RX niveau i open! Jeg elsker dig min seje krop for alt det du kan.

Det her er én af de ting jeg har fundet ud af, er fucking awesome ved open. Det presser dig ud i nogle workouts og skills du aldrig havde troet du kunne”.

Vildt imponeret

Totalt opturs afslutning med crossfit open. Jeg er alt i alt vildt stolt og imponeret over min indsats i mit aller første open og så endda som gravid. Jeg tror dog også, at det har hjulpet mig rigtig meget, at jeg har sat mine forventninger helt ned. Af gode grunde, har jeg ikke rigtig kunne forvente noget af mig selv, eftersom det altid er svært at vide hvad en gravid krop kan på dagen. Jeg bliver faktisk helt nervøs for næste år, for nu føler jeg ligesom, at jeg har lagt en forholdsvis høj bundlinje overfor mig selv, som jeg jo bliver nødt til at leve op til. Til den tid er det måske manglende søvn og overskud der præger kroppen, men det må vi se til den tid. 

Du kan mere end du tror

De her fem uger har endnu engang vist mig, hvad kroppen rent faktisk er i stand til, såfremt den har de rette forudsætninger. Selvfølgelig er det ikke alle gravide, der blot kan være med på sådan et niveau. Min krop er jo vant til at træne og vant til at blive presset. Men det er et rigtig godt bevis på, hvor godt motion er, specielt under en graviditet og hvorfor der ikke er nogen grund til at være nervøs for det. Hvis min krop fint kan klare det her, kan din krop også klare at træne på det niveau der passer dig. 

Træning og graviditet

Jeg har skrevet flere indlæg, generelt om træning og graviditet, men også om min egen træning og crossfit konkurrencer under graviditet.

Træning under graviditet – er det nu også sikkert?

Træning i 1. trimester af graviditet

Crossfit konkurrence under graviditet

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤