6 opskrifter på morgenmad til de hurtige morgener

Morgenmad – ifølge mange det vigtigste måltid på dagen. Derfor er det også vigtigt at det er et lækkert et af slagsen, så man starter dagen ud på den bedst tænkelige måde. Jeg har samlet 6 lækre og relativt nemme opskrifter på morgenmad til jer. De fleste kan forberedes på forhånd, så de er lige til at tage med ud af døren.

Morgenmad – er det nu også nødvendigt?

Morgenmad – dagens vigtigste måltid. Den har du sikkert hørt rigtig mange gange før. Er du en af dem, der bare ikke kan gå mad ned om morgenen, eller bare ikke er sulten, kan det være utrolig belastende. Og give en masse frustration og følelsen af ikke at gøre det godt nok. De seneste par års forskning har heldigvis vist, at det slet ikke er så vigtigt hvornår på dagen vi spiser. Det handler alt i alt om hvor meget og hvad vi spiser gennem hele dagen. Hvis du ikke er sulten om dagen, er der ingen grund til at tvinge en masse mad i dig selv. Gem det blot til senere. Er du til gengæld typisk energiforladt om morgenen og formiddagen (og du har fået din søvn), kunne morgenmad godt hjælpe din krop til at få mere energi.

Personligt, kan jeg slet ikke undvære min morgenmad. Jeg vågner oftest sulten og føler virker at en god solid morgenmad, giver mig den bedste start på dagen. Find ud af hvad der fungerer bedst for dig. Her er der i hvert fald mulighed for, at det kan være rimelig nemt.

Ideen bag

Mange af opskrifterne kan laves på morgenen, mens andre egner sig bedst til at blive forberedt aftenen forinden. Ideen bag opskrifterne på morgenmad er nemlig, at de skulle gøre morgenerne nemmere, ved at give tid til andre ting, samtidig med at man ikke går glip af måltidet.

Opskrifterne

Opskrifterne byder på 2 opskrifter på forskellige smoothies, 2 opskrifter på forskellige grøde, 1 opskrift på muffins og 1 opskrift på æggekage i ovn. Hvis du vil se de forskellige opskrifter, kan du finde dem her

Nyd en af opskrifterne på morgenmad selv, eller forkæl end af dine kære med dem.

Havregrød af chokolade med bær og nødder

Smoothie med ingefær, banan, bær, spinat og citrusfrugter

Muffins a la bananpandekager med havregryn

Mini æggekager med kartoffel, skinke, spinat og soltørrede tomater

Morgen smoothies med spinat, bær og avocado

Chiagrød på soyamælk med kakaosmag

Inspiration

Er du lige som jeg, vild med grød til morgenmad, finder du også her en masse gode idéer til variation i din morgengrød.

Grød – en perfekt start på dagen

Morgenmad grød, kostvejleder Anja Mogensen, København

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤