GRØD – en perfekt start på dagen!

GRØD – en perfekt blanding af dine makronæringsstoffer

Grød – nok en af mine yndlings morgenmadretter. Der er masser af lækre varianter til at lave en yderst fantastisk gang morgenmad. Få inspiration til endnu flere lækre morgenmadretter nederst i indlægget.

Det er vigtigt at få en god fordeling af makronæringsstofferne; kulhydrater, proteiner og fedt i jeres måltider! Morgenmad er for mange, et vigtigt måltid, fordi det skal give os energi til resten af dagen. Derfor er det også her, det er godt med nogle gode komplekse kulhydrater (der igennem havregrynene), kulhydrater er kroppens største energikilde. Samt gode og sunde fedtkilder, så vi kan få noget energi til hjernen. Og gode proteiner til vores muskler og mæthed.

Fundamentet i din grød

“Grund grøden” laver jeg altid således:

 • Havregryn + chiafrø blandes med vand, rør godt og lad stå i 10min (kan også hældes sammen aftenen før)- chia frø’ene skal lige opløses i vand. Jeg plejer bare at hælde vand i, så det lige dækker grynene.
 • Derefter giver jeg min grød 2min i mikroovnen.
 • Når grøden har konsistens (med nok vand til du ville spise den) tilføj 100-150g æggehvider (ka’ købes i større flasker) rør godt og giv yderligere 1min. (dette er et valgfrit punkt).
 • Hvis nødvendigt, rør igen og giv yderligere 1min.
 • Nu er “grund” grøden klar.

Jeg tilføjer æggehviderne, både fordi det gi’r en vildt lækker og svampet konsistens, men også for at give portionen flere proteiner, uden alt for mange kalorier (dem vil jeg hellere gemme til en masse lækker topping! ?

Grød med revet gulerød og ingefær. Toppet med banan og peanutbutter.

Topping og smag!

Derudover er topping og smag i, og oven på lige efter hvad jeg føler for!

Jeg putter altid enten; mandler, peanutbutter, smør, frø og kerner, eller mørk chokolade oven på (20-30g) for at få noget sundt fedt (det mætter også godt)

Grød med kanel, kardemomme, sødemiddel og salt. Toppet med bananaer, karamel stykker, peanutbutter, jordbær og karamel sirup.

Derudover putter jeg enten … i:

 • Kardemomme og lidt søde middel
 • Kanel og revet æble
 • Revet gulerod og ingefær
 • Most banan
 • Pebernødde krydderi

Grød med revet æble og kanel. Toppet med revet æble, mørk chokolade, mandler, karamel sirup og sukrin gold.

Fordi jeg synes det er lækkert (eller i stedet for æggehvider i), putter jeg nogen gange hytteost eller skyr oven på (ekstra proteiner). Og ellers topper jeg det med alverdens low calorie sirup’er og sukrin gold (dem køber jeg på bodylab.) For mig handler det om også at tilføje en masse ekstra smage, uden det løber op i alt for mange kalorier.

Grød ala jul – med kanel i grøden og kanel/sukrin oven på og selvfølgelig en stor klat smør.

Værsegod og nyd en god gang morgenmad der gi’r dig en perfekt start på dagen! Det er kun din fantasi der sætter grænser.

Grød med en most banan kogt med i. Toppet med bananer, peanutbutter og hytteost.

Inspiration

Søger du endnu mere inspiration til lækker morgenmad, så se med her.

Avocado yoghurt

Grødkage med bær

Sunde banan pandekager

Populære blogindlæg

2 Comments

 1. Camilla den 29. november 2015 kl. 20:05

  Ser rigtig lækkert ud!
  Normalt køber jeg æggehvider i supermarkedet, men har for første gang købt en større mængde hos bulkpowders. Men jeg syntes virkelig de har en dårlig smag i grøden, forhold til dem jeg plejer at købe. Kan du genkende denne æggesmag?? 😉

  • yourfitnesschoice.com den 3. december 2015 kl. 9:53

   Hej Camilla.
   Åh det er super længe siden jeg har købt æggehvider i et supermarked, så jeg kan faktisk ikke huske det. Jeg blander dog altid noget smag i min grød, så jeg synes ikke rigtig jeg lægger mærke til smagen af æggehviderne. Hvad blander du ellers i? 🙂

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤