Sunde snacks mod eftermiddags cravings

Sunde snacks på farten

En Ferrari skal have masser af kvalitets benzin på, for at kunne fræse derud af! Guess what? Det ska din krop også. Snacks er ikke et krav i løbet af dagen, men det kan være en god ide for at få mere energi. En af de store udfordringer for de fleste er eftermiddags cravings. Når du er træt, på vej hjem fra arbejde og mens du er mega sulten lige smutter ind forbi tanken og så går det galt! Yes, det værste du ka gøre når du er mega sulten er, at smutte derind, hvor der er proppet med fristelser, for der forsvinder al fornuft!

Forebygge cravings

En meget bedre løsning er – at du giver kroppen noget inden den løber helt tør. De fleste spiser frokost allerede ved en 12-tiden og så er det jo klart kroppen skriger på mad efter kl. 16. Hvis du nu i stedet havde nogle gode eftermiddagssnack med, som du kunne spise inden du blev sulten – altså for at forebygge de her vilde cravings, så ville både din krop og din psyke takke dig. Det er ikke fordi, at din krop er sukkerafhængig, at den kræver søde sager om eftermiddagen, det er simpelthen fordi den er sulten. Din hjerne er smart, den ved at sukker er hurtige kulhydrater, og dermed hurtig energi og det er det den har brug for, når den er mest sulten.

IMG_0381

En snack i tasken

Generelt set, har jeg altid en snack med i tasken, så jeg ved, at hvis sulten rammer er der hjælp tæt på. Protein bar er oftest min go to – når jeg er på farten. Den er nem at have med, (kan holde længe) og kan sagtens ligge i tasken hele dagen. Men på arbejdet eller herhjemme er der et hav af andre muligheder, det er kun fantasien der sætter grænser.

  • Grøntsagsstave med dip – hummus eller græsk yoghurt/skyr med krydderi
  • Skyr / græsk yoghurt, med granola, bær, nødder (eller din favorit topping)
  • Stenaldermuffins (se opskrift her.)
  • Müsli bar (lav dem gerne selv, så ved ud præcis hvad de indeholder).
  • Knækbrød med hytteost og avocado
  • Frugt og nødder/mørk chokolade
  • Chokolade mousse (se opskrift her.)
  • Avocado yoghurt (se opskrift her.)

Husk på at spise så både din krop og din psyke bliver tilfredsstillet 🙂

Inspiration

Find endnu mere inspiration med 6 lækre snack opskrifter.

Stenaldermuffins 1

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤