Daglig motion – velvære for kroppen

Vi har efterhånden hørt det ret så ofte – husk min. 30min daglig motion hver dag – men hvor stor en forskel kan det rent faktisk gøre?

13115558_10154222618677728_1997227144_n

Nogle gange kan det være de små marginaler i hverdagen der kan gøre de store og sidste forskelle i bl.a. et vægttab. Herunder er det selvfølgelig vigtigt at kigge på kost, søvn og træning – men daglig motion spiller faktisk også en stor rolle.

Vi er som mennesker skabt til at være aktive! Tænk tilbage til vores forfædre – de var nødaget til fysisk aktivitet hver dag i form af jagt, huslige pligter, madlavning og meget mere, der krævede meget hårdere arbejde, end meget af det gør i dag. Der fandtes squ ikke nogle kontor jobs – hvor de kunne sidde på deres flade røv hele dagen. Det gør der desværre i dag, hvilket betyder at mange mennesker med et stille siddende arbejde, slet ikke får bevæget kroppen nok til dagligt. Der er også en stor tendens til brug af biler eller offentlig transport – steder hvor vi faktisk kan hente rigtig meget ”gratis” motion- og det er nemlig en af vores gode venner!

Hvad dækker daglig motion over?

Det handler i bund og grund om at være aktiv. Dvs tager du trapperne frem for elevatoren, gør du rent i hjemmet, går du hjem efter indkøbsturen, cykler du til og fra arbejde eller leger du med børnene? Alt dette tæller ind under daglig motion- og det er en masse ekstra bonus og kærlighed til kroppen.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet derimod, kræver lidt mere intensitet. Det anbefales at voksne skal have 30 min. fysisk aktivitet om dagen og børn 60 min. Du får pulsen i vejret- det behøver ikke være en løbetur, men kan sagtens være en god gå- eller cykeltur hvor du kan mærke pulsen stiger, men stadig kan snakke imens. Wuhuu – det betyder faktisk også social tid med veninderne! Eller mor i telefonen, så vi også lige får passet hjemmefronten 😉

Høj intensitet

Derudover er det også vigtigt at der min. 3x ugentlig af 20-30min, indgår aktiviteter med højere intensitet. Høj intensitet betyder, at pulsen sitger, så du føler dig forpustet og har svært ved at tale. (Løbe turer med veninderne med en flydende samtale holder altså ikke her – men en veninde ved siden af er perfekt, til evt at presse lidt ekstra, når det bliver hårdt).

Herunder indgår også styrketræning – der jo også har en fantastisk fordel – i at styrke din krop og giver både vægttab og toning af kroppen et ekstra boost!

Hvorfor er fysisk aktivitet så godt for os?

  • Personer, som normalt er inaktive, kan forbedre deres helbred og fysiske velvære ved at være fysisk aktive.
  • Fysisk aktivitet behøver ikke at være anstrengende for, at man opnår sundhedsmæssige fordele – men handler i bund og grund mest om at få rørt kroppen.
  • Fysisk aktivitet har mange positive effekter på kroppens funktioner. Her i blandt, hjerte, kredsløb og muskler – men specielt også stofskiftet og på hormon- og immunsystemet.
  • Fysisk aktivitet medfører socialpsykologiske gevinster i form af livsglæde, overskud, social trivsel, selvtillid og handlekompetencer. – Wow det er jo fedt at opnå på så kort tid hver dag – 30-60min. ud af en hel dag 🙂 

13101184_10154222619727728_1047583994_n

Nu hvor vejret endelig er begyndt at vende mod foråret igen – er det perfekt at smide en masse ekstra gå-turer ind. Skær din frokost pause på arbejdet ned til 15min og brug de sidste 15min på en frisk gåtur (her kan du også snakke med kollegaerne, for de har lige så godt af det som du har). Ta’ cyklen frem og tilbage på arbejdet. Det er en fantastisk måde at samle energi på om morgenen, og er en skøn måde at koble af på, på vej hjem. Tænk på det som gratis motion – du skal alligevel frem og tilbage – det tager sikkert ligeså lang tid i bilen (trafik osv.) så hop nu på den cykel og få indhentet en masse ekstra motion der!!

13101141_10154222619337728_1712770788_n

Her til eftermiddag da jeg kom hjem fra centret – nuppede vi lige en dejlig lang tur rundt om Damhussøen – for at booste den daglige motion lidt ekstra. Det føles så dejligt at komme ud og nyde solen og det giver den dejligste følelse af velvære bagefter. Prioriter det som MIG TID !!

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤