Sunde fuldkornsboller med hørfrø
Jeg er gået totalt i barels mode og dertil hører selvfølgelig også hjemmebagte boller med. Så er der både en god portion til fryseren, men også lige friske, hjemmebagte boller de næste dage. Mums intet bedre, end en helt ny bagt bolle direkte fra ovnen og så med smør på.
Jeg havde en masse hørfrø liggende i skufferne og ville derfor eksperimentere lidt med at blande dem i bollerne. Det blev sindssygt lækkert. Blandingen af fuldkornsspeltmel og hvedemel, giver også bollerne en dejlig mere grov skruktur, samtidig med de stadig er lækre indeni, uden at blive tørre. Nogle rigtig gode fuldkornsboller.
Ingredienser: ca. 20 stk.
- 10 dl fuldkornsspeltmel (kan også bruge fuldkornshvedemel)
- 10 dl hvedemel
- 5 dl hørfrø
- 2 æg
- 2 pakker gær
- 2 dl kogt vand
- 6 dl mælk
- 2 spsk honning
- 1 tsk salt
- 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde:
- Bland det kogte vand med 2 dl mælk, og opløs gær og honning i den lunkne blanding.
- I en anden skål blandes mel, hørfrø og salt.
- Det hele blandes sammen og æg og olie tilsættes.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt mens du ælter dejen godt sammen. Den må gerne være lidt klistret.
- Stil dejen til hævning et varmt sted, overdækket med et rent klæde i ca 30 minutter.
- Form ca. 20 boller – et godt trick kan være at holde dine hænder fugtige hele tiden, så klæber dejen ikke så meget. Placér dem på en bageplade med bagepapir. Dæk bollerne til og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pensl bollerne med mælk eller et æg.
- Bag bollerne 10 minutter ved 200 grader. Skru herefter ned til 190 grader og bag dem færdig – ca 10 minutter mere.
Bon appetit og nyd nogle helt fantastiske og lækre boller.
Inspiration
Jeg har skam også sat gang i andre barsels – bagnings – tiltag. En anden lækker opskrift, der også er perfekt til fryseren, er disse sprøde og saftige pølsehorn med kyllingepølser. De bliver ikke tørre – heller ikke efter en tur i fryseren – det er altså dejligt.