Let og luftigt glutenfri rugbrød

Let og luftigt glutenfri rugbrød

Jeg har i dag for første gang eksperimenteret med mit første glutenfri rugbrød og mums hvor blev det lækkert. Det er egentlig ikke fordi jeg selv er gået 100% glutenfri. Men Søren har en del allergier, og nu er jeg ved at eksperimentere med en glutenfri kost til ham, for at se om det kan skabe bedre balance i hans krop.

Jeg synes generelt vi skal passe på med at blive alt for hysteriske omring gluten. Jeg har ikke selv lyst til at udelukke det 100%, fordi det vil kun gøre min mave mere sart over for det. Men jeg kan stadig mærke, at min krop har det bedre når mit gluten indtag er minimeret.

Søren har godkendt rugbrødet og synes det smagte rigtig godt. Jeg må ærlig indrømme at jeg også selv er lidt stolt over det faktisk blev så lækkert som det gjorde på første forsøg.

Let og luftig, glutenfri rugbrød - ernærningsekspert, København

Glutenfri rugbrød med reven gulerod

Ingredienser:

  • 3 dl frø og kerner
  • 3 dl havregryn (jeg brugte almindelig havregryn da det stort set er glutenfri, der kan dog forekomme små forekomster af gluten, så er du direkte stærk allergiker, vil jeg bruge en glutenfri variant.
  • 4-5 dl mel – 1 hampefrømel, 2 kikærtemel, 1 fuldkornsrismel (det var de tre jeg brugte, men du kan egentlig bruge alle slags glutenfri mel. Hampefrømel giver dog en rigtig god smag synes jeg).
  • 2 tsk yeast tørgær (kan købes her.)
  • 2 spsk loppefrøsskaller (kan købes her.) eller HUSK (kan købes her.)
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl vand
  • 2 revne gulerødder
  • 2 tsk havsalt
  • 2 spsk agavesirup
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 knivspids sort peber
  • 6-7 dl varmt vand

Fremgangsmåde:

  1. Bland chiafrø og loppefrøsskaller med 2 dl vand, rør godt og lad det stå og trække. Rør evt løbende. De udvider sig når de ligger i vand og giver en rigtig dejlig konsistens.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen.
  3. Bland våde ingredienser i og ælt det hele godt sammen.
  4. Hæld dejen i bageforme, jeg brugte silikone forme, så brødet bare gled ud da det var færdigbagt.
  5. Lad det stå og hæve i 30min.
  6. Bag der herefter på 200 grader i 45-60 min. Mit fik 50 min. og fyldte to forme. Det afhænger lidt af hvor fyldte formene er.
  7. Vip brødet ud på en rist og lad det stå og køle af min 30min inden du skærer i det først. Det har aller bedst af at stå og sætte sig lidt længere. Men et rigtig lunt stykke er jo ikke til at stå for, og så med smør på.

Velbekomme og skriv gerne hvordan det går 🙂

Inspiration

Glutenfri hokkaido muffins

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤