Sprøde og saftige pølsehorn

Sprøde og saftige pølsehorn

Pølsehorn? Mums det er simpelthen én af de helt store cravings heri graviditeten. Nu har barselslivet ramt mig og det betyder, at fryseren skal fyldes op med snacks og nemme madløsninger. Derfor skulle der selvfølgelig også være pølsehorn.

Jeg har givet mig i kast med lidt forskelligt bagværk og denne omgang af pølsehorn, blev seriøst for lækre. De er sprøde udenpå, saftige indeni og holder sig lækre uden at blive tørre. Selv efter de har været i fryseren. Jeg er kæmpe fan.

Ingredienser (ca 30 stk)

  • 100g gær
  • 2- ½ dl mælk
  • 2 dl creme fraiche (ymer kan også bruges)
  • 2 æg
  • 600 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
  • 50 g hørfør
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl olivenolie
  • 30 kylling pølser (jeg brugte dem fra Rema 1000)
  • 1 æg til at pensle med
  • Hørfrø til at drysse med (sesamfrø kan også bruges)
  • 1 dåse tomatpuré + ketchup
  • Oregano

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en gryde til mælken er omkring 37 grader varmt (det må ikke koge). Rør gæren ud i mælk og tilsæt creme fraiche, olie, sukker og æg. Rør det godt rundt.
  2. Bland mel, hørfrø og salt sammen i en skål.
  3. Tilsæt din mælke blanding og ælt det hele godt sammen, til dejen er smidig og nem at arbejde med. Den må ikke være klistret, men skal være lækker smidig.
  4. Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en times tid.
  5. Imens dejen hæver, kan du blande dit fyld med tomatpuré og tilsvarende mængde ketchup. Rør masser af oregano i for en rigtig god smag.
  6. Når dejen har hævet deles den i tre lige store dele. Rul en del ud i en god (og så lige cirkel som mulig) og skær dem ud i 10 lige store trekanter.
  7. Smør din tomat blanding ud på dejen og læg en pølse på hver trekant i den brede ende. Rul dine pølsehorn og læg dem på en bageplade. Gentag med de to andre portioner.
  8. Lad dem hæve i 30min, hvorefter de pensles med et sammenpisket æg og drysses med hørfrø.
  9. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15min.

God appetit og nyd en lækker snack der er super nem at tage med på farten.

Inspiration

Hvis du søger lidt anden inspiration til bagværk så har jeg også lavet disse lækre sunde fuldkornsboller med hørfrø. De er perfekte til morgenbordet eller sandwich på madpakken.

Populære blogindlæg

Indlæg ,

1 Comment

  1. […] Find opskriften hos Anja Thy. […]

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤