Rødbedesalat med appelsin og syltede rødløg

Rødbedesalat med appelsin og syltede rødløg

Rødbedesalat. Julen er lige om hjørnet og denne rødbedesalat er perfekt til at pifte din julemiddag lidt op. Jeg elsker julemad, og der skal helt bestemt både være and, sukkerbrune kartofler, gammeldags hvidkål (yes, man er vel oprindeligt sønderjyde), rødkål osv til. Men, oveni al den lidt fede julemad, synes jeg også, at det er rigtig dejligt med lidt friske og rå grøntsager. Det skaber en rigtig god kontrast. Jeg lavede faktisk den her salat til Mortens Aften, og den var et stort hit

Rødbedesalat med appelsin og syltede rødløg

Rødbedesalat med appelsin og syltede rødløg

Ingredienser:

Salat:

  • 4 rødbeder
  • Frisk timian
  • 1 rødløg (syltes)
  • Frisk rucola salat
  • 1-2 appelsiner
  • Gedeost (mængde efter behag)
  • 3 spsk æblecider eddike
  • 1 spsk honning
  • 2-3stk stjerneanis

Dressing:

  • Oliven olie
  • Appelsin saft
  • Rødvins eddike
  • 1 tsk agave sirup

Fremgangsmåde:

  1. Skær rødløg ud i tynde skiver, bland eddike og honning og hæld det over rødløgene. Lad dem stå og trække. Du kan tilføje et par stjerneanis hvis du ønsker en lidt mere julet smag.
  2. Tænd ovnen på 200grader.
  3. Vask rødbederne grundigt (bruger du økologiske rødbeder, kan du sagtens bruge dem med skræl på). Skær rødbederne i tern og krydder med salt, peber og timian.
  4. Bag rødbederne 30 min i ovnen, eller indtil de har en tilpas blødhed (det kan være en smagssag).
  5. Skær en appelsin i både – gem den anden appelsin til dressingen.
  6. Du kan enten lave saltede mandler med røget paprika, eller bruge valnødder til at drysse henover.

Saltede mandler med røget paprika

Jeg er stor fan af saltede mandler, og synes smagen af sød røget paprika er vildt lækkert. Derfor tænkte jeg det ville en perfekt kombination og det blev også rigtig lækkert.

Ingredienser:

  • 200 g. mandler med skind
  • 3½ spsk fransk havsalt, eller groft salt
  • 2 dl. vand
  • 1½ spsk sød røget paprika (kan købet i specialbutikker) eller her.

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet med saltet i til saltet er opløst, tilsæt herefter paprika.
  2. Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen.
  3. Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter.
  4. Si derefter vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade.
  5. Sæt dem i ovnen i 20 minutter ved 150 grader.
  6. Tjek dem undervejs.
  7. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden du begynder at spise af dem.

God appetit og nyd en dejlig frisk salat

Inspiration

Frisk spidskålssalat med æble, tahin og ristede solsikkekerner

Rødkålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær

Rødkålssalat med karamelliseret hokkaido græskar og blåbær

Brunkager – sprøde, lækre og klassiske julegodter

Brunkager - sprøde, lækre og klassiske julegodter til den søde tand.

Lækre og sprøde brunkager

Jule dadelkugler – sunde og lækre snacks til juletiden

Jule dadelkugler - sunde jule snacks

Jule dadelkugler

Populære blogindlæg

Efterfødselstræning

Læs mere

Wauw – jeg er nybagt mor

Læs mere

2 Comments

  1. […] Rødbedesalat med appelsin og syltede rødløg. […]

  2. […] Rødbedesalat med appelsin og syltede rødløg […]

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤