Kikærter ristet i soya, cayennepeber og sesamfrø

Kikærter – den lækre proteinrige bælgfrugt, som kan bruges til alt lige fra hummus til kage. Denne snackopskrift på ristede kikærter er perfekt som substitut til salte nødder, som mange til dagligdag snacker på. Selvom nødder er yderst sunde, kan man hurtigt komme op på ret meget fedt, hvis man bare snacker derudad. De er også noget mere kalorieholdige end kikærter er. Her er fordelen ved denne opskrift at du får opfyldt samme salte behov, men der er næsten ingen fedt er i. Dog er der masser af protein, som kroppen jo også skal have nok af.

Kikærter – bælgfrugten

Kikærter er en lækker bælgfrugt, som vi bl.a. kender fra hummus, som vi jo alle elsker. Kikærter bidrager med betakaroten, som er et forstadie til Vitamin A, som er en vigtig del i vedligeholdelsen af et et godt syn. Derudover indeholder kikærter også vitamin K og B9. Vitamin K er vigtigt for kroppen, idet det medvirker i blodets koagulation, samt er involveret i knogle- og nervefunktionen i kroppen, og derfor vækst. B9 er en af de mange former for vitamin B, og er også kendt under navnet folat og folinsyre. B9 er nødvendig for DNA syntesen. Derudover indeholder de også mineralerne fosfor og calcium som udgør en stor del af skelettet, da de er bundet sammen deri. Magnesium er også i kikærter, hvilket er et vigtigt komponent i kroppens funktionerne, idet over 300 enzymer er afhængige af det for at kunne fungerer ordentligt.

Ingrediensliste

Portioner til 2 personer

 •  1 dåse kikærter
 • ½ dl soyasovs
 • 1 tsk cayennepeber
 • 1 tsk sesamfrø
 • 1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Dræn kikærterne rigtig godt, så alt den værste overskydende lage er væk.
 2. Opvarm en pande med olie i. Når det er godt varmt, hældes kikærterne over på panden i olien, sammen med soyasovsen.
 3. Når kikærterne begynder at tage farve, tilføjes cayennepeber og sesamfrø. Rør rundt.
 4. Når kikærterne har skiftet farve til en mørkere brun ristet farve, burde de have trukket nok soya ind i sig.
 5. Læg dem over på et stykke serviet og køle af.

Spis med velbehag din krydrede nøddeerstatning sammen med en ven eller et familiemedlem.

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre snacks, kan du kigge herunder

Honningglaseret pære svøbt i serranoskinke

Sunde lyn crepes med smag af arme riddere

Snackstænger med krydret dip lavet på peanutbutter

Pandekager lavet af spinat, hvidløg og koriander

Sød hytteost med bær og citron

Populære blogindlæg

Indlæg ,

1 Comments

 1. Jeppe P. Rasmussen den 2. juli 2023 kl. 14:29

  Jeg elsker, hvordan den kombinerer enkelhed med en god smag. Kikærterne får en dejlig sprød konsistens, og krydderierne tilføjer lige det rigtige touch af smag. Det er en sund og lækker snack, som jeg helt sikkert vil prøve at lave derhjemme. Tak for at dele denne opskrift!

  https://roy2a.blogspot.com/2023/03/Quinoa-salat-vegansk-grntsager-dressing-olie-eddike.html

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤