Sød hytteost med bær og citron

Sød hytteost med bær og citron – nem, let og sund snack, som ikke efterlader dig alt for mæt, og som helt sikkert vil være et hit. Denne opskrift er et alternativ til din almindelige eftermiddagssnack, og giver dig det søde fra bær og honning, det let salte fra osten, samt det sure fra citronen. En perfekt kombination.

Hytteost – den fedtfattige ost

Hytteost er et mejeriprodukt, som er meget velkendt for at være en osteform men stadig have et virkelig lavt fedtniveau. Hytteost er bl.a. rig på mineralerne calcium, fosfor og jod. Calsium findes i alle kroppens celler, og har en stor vigtig rolle overfor processer i kroppen, som er livsnødvendige. Heriblandt at sørge for at overførelsen af nerveimpulser til hjernen er normal.

Derudover samarbejder calsium med mineralet fosfor, som der også findes i hytteost. Disse to mineraler udgør nemlig en stor del af skelettet, hvor de er bundet sammen. Sidst men ikke mindst indeholder hytteost også jod, som skal bruges i vores skjoldbruskirtel, som komponent af de to slags hormoner som bruges her.

Ingrediensliste

Portion til 2 personer

  • 250g hytteost
  •  2 tsk honning
  • 50 g. blåbær, friske
  • Saft fra ½  citron

Fremgangsmåde

  1. Vask dine bær grundigt og lad dem dryppe af i en si.
  2. Anbring din hytteost i 2 små glas, og kom 1 tsk honning i hvert glas.
  3. Kom 25g. friske blåbær i hvert glas, og pres frisk citronsaft over begge glas.

Nyd denne opskrift på sød hytteost som en lækker eftermiddagssnack, når den søde tand melder sig. Kan evt. toppes med lidt müsli, græskarkerner eller begge.

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre snacks, kan du kigge herunder

Honningglaseret pære svøbt i serranoskinke

Sunde lyn crepes med smag af arme riddere

Kikærter ristet i soya, cayennepeber og sesamfrø

Snackstænger med krydret dip lavet på peanutbutter

Pandekager lavet af spinat, hvidløg og koriander

Populære blogindlæg

Indlæg ,

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤