Sunde lyn crepes med smag af arme riddere

Lyn crepes – super lækre crepes på 3 ingredienser, som smager af arme riddere. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det bestemt ikke! Denne opskrift giver dig den velkendte søde smag af arme riddere, bare uden sukker og brød.

Honning – den naturlige sødme

I denne opskrift er der blevet brugt honning i stedet for sukker. Dette er til at skabe den runde søde sukkersmag, som vi normalt kender fra arme riddere. Honning er i sig selv også en sukkerform, men foretrækkes frem for almindeligt hvidt sukker. Dette er grundet færre kalorier pr. 100 gram end sukker, samt fordi det bidrager med mineraler, hvilket hvidt sukker heller ikke har. Af disse mineraler er det kalium og natrium, som honning er rigest på.

Kalium

Kalium findes i cellerne og indgår i cellernes beskyttelseshinde hvor den har en meget vigtig funktion, hvilket fører til dens betydning for følsomheden af nerve- og muskelceller. Derudover hjælper kalium med at opretholde et normalt blodtryk.

Natrium

Natrium findes bl.a. i vores knogler, og så er det i sammenspil med kalium med til at danne kroppens natrium/kalium-pumpe, som er en livsvigtig funktion. Denne pumpe hjælper med at optage glukose og proteiner fra føden.

Ingrediensliste

Portion til 1 stor crepe, eller flere små.

 • 2 æg
 • 2 spsk mælk
 • 1,5 spsk honning
 • Smør eller kokosolie til stegning
 • Evt. forskellige friske bær

Fremgangsmåde

 1. Pisk æg, mælk og honning sammen, og sørg for at honning er blandet helt ind i æggemassen.
 2. Tænd komfuret og varm en slip-let pande op med lidt smør eller olie.
 3. Når panden er godt varm, kommes den samlede æggemassen på panden. Tip evt. panden rundt sådan at hele panden bliver dækket, hvis massen ikke strækker sig af sig selv.
 4. Når din crepe er klar, vender du den, så den bliver stegt på begge sider. Den skal kun have meget kort tid på anden side.
 5. Når du vurderer at den er færdig, tages den af panden
 6. Top med friske bær og evt lidt skyr.

Nyd denne super simple lyn crepe med lidt bær eller alene.

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre snacks, kan du kigge herunder

Honningglaseret pære svøbt i serranoskinke

Kikærter ristet i soya, cayennepeber og sesamfrø

Snackstænger med krydret dip lavet på peanutbutter

Pandekager lavet af spinat, hvidløg og koriander

Sød hytteost med bær og citron

Populære blogindlæg

Indlæg ,

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤