Cuba – Din Rejseguide

Rundrejse på Cuba – din rejseguide til det autentiske og smukke Cuba

Cuba er autentisk, smuk og utrolig dejlig. Det er en fantastisk ø, hvor det på mange måder er, som at blive kastet tilbage til 1950’erne. De gamle veteran biler på gaderne, rationerne som vi kender fra krigstiden, og ikke mindst gamle bygninger og huse. Skal du nå at opleve det autentiske Cuba inden resten af verden får samme idé, så er det nu!

Rundrejse på Cuba

Vi har nu været på en helt fantastisk rejse rundt på Cuba i 15 dage. Ud fra alle vores oplevelser og erfaringer, kommer der her en rejseguide til det skønne Cuba. Det er både en rejseguide for dig der gerne vil rejse til Cuba, men også en fortælling til dig, der bare gerne vil læse mere om vores oplevelse. Jeg har lavet 5 individuelle indlæg til de byer vi besøgte; Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad og Varadero, så du på den måde selv kan sortere hvad du gerne vil læse mere om. På den måde kan du let springe over de byer du måske ikke har planer om, at rejse til. Alle 5 byer har noget helt specielt og unikt at tilbyde på deres egen måde.

Vores fortælling

Inden vi rejste, synes jeg ikke rigtig, jeg kunne finde nogle personlige blogs. Det var mest bare officielle sider der skrev om Cuba (oftest rejsebureau’er) og de får bare altid tingene til at lyde ekstra gode. Jeg vil gerne komme med ærlige og autentiske anbefalinger, taget i betragtning af, at de selvfølgelig er personlige og ud fra min/vores smag. Jeg har også lavet en kort opsummering af vores oplevelser ved hvert indlæg, så hvis du blot leder efter lidt gode råd og idéer til din rejse kan du læse første del. Bagefter kommer der længere historier fra vores egne oplevelser, det er til dig der gerne vil vide lidt mere, eller bare gerne vil læse lidt mere i dybden om vores rejse.

Travelbird

Vi har endnu engang booket vores rejse gennem travelbird. Vi havde rigtig gode erfaringer med at rejse med dem, da vi var på rundrejse på Bali.

Bali – Din rejseguide

De har nogle rigtig fine pakker, hvor alt mere eller mindre er inkluderet. Selvom jeg rigtig godt kan lide friheden i selv at sætte tempo’et og bestemme min rejse. Synes jeg også der er en masse tryghed i, at det meste er planlagt på forhånd. Derudover, er der også planlagt en masse turer som er relevant ifht rejsen, det synes jeg er super rart. Desuden er det ekstra rart, når du er i et land som Cuba, hvor der er begrænset wifi, og det derfor er endnu sværere at planlægge tingene selv.

Rundrejse

Vores rejse til Cuba byder på 5 forskellige byer fordelt over 14 dage (dag 15 er bare hjemrejse, pga tidsforskellen).

Havana – dag 1-3

Viñales – dag 4-6

Cienfuegos – dag 7 & 8

Trinidad – dag 9-11

Varadero – dag 12-14.

Pakkeliste

Inden vores rejse til Cuba, har jeg lavet et generelt indlæg med en pakkeliste til rejser. Hvis du også vil have lidt inspiration til din næste pakkeliste – kan du finde den her.

Før du rejser til Cuba

Ud fra personlige erfaringer på vores rejse, anbefaler jeg at du sørger for følgende inden din afrejse:

Der er selvfølgelig de helt oplagte:

  • Visa til Cuba (det skal du bestille et par uger før, hjemme i DK).
  • Veksle euro, så du kan veksle til cubanske pesos i lufthavnen. Du kan også hæve i hæve automater i de større byer, eller veksle enkelte steder, fra euro til pesos. (Når du rejser hjem igen, kan du veksle tilbage til euro, men der er en vanvittig lang kø i lufthavnen, så tænk over hvor meget du veksler). Hvis du spiser meget lokalt kan du spise for ca 40kr (inkl vand eller sodavand) pr måltid. Vil du gerne spise knap så lokalt (bare en anelse “finere” skal du nok regne med ca 60kr pr måltid. Jeg synes faktisk nogle af de bedste steder vi har spist, har været små restauranter i de mere lokale nabolag til 30kr for et måltid. Supermarkederne er meget begrænsede på Cuba, så jeg vil anbefale selv at tage snacks med (se punkt længere nede), fremfor at købe snacks på Cuba. Så udover mad, skal du selvfølgelig medregne penge til souvenirs, tips til chaufføren, tjeneren, guide og host (der er valgfrit i Cuba), men selvfølgelig en god gestus.

Det du måske ikke lige kan læse dig frem til på nettet:

  • Hent google offline map (wifi hernede er meget begrænset, du skal købe adgang og det er kun få steder i byerne du kan logge på).
  • En spansk rejse parlør kan være en fordel (google translate virker jo ikke uden wifi 😉 og der er ikke mange der snakker særlig meget engelsk, nogen gør slet ikke)
  • Snacks til turer. Det er meget begrænset hvad du kan købe i supermarkederne, så det er en god ting at have en masse snacks med. Vi havde fx nogle nødde blandinger, müsli barer, protein barer, riskiks, chokolade og kiks med.
  • Små gaver eller donationer. I vores besøg til Trinidad, kan du læse meget mere om hvilken stor påvirkning vores små donationer havde. Det kan varmt anbefales, at tage sæber og cremer med (bare de der små hotelssæber, hvis du ligesom os har et hav af dem stående hjemme) kuglepenne, notesblokke og lightere. Det er ting, der er meget sværere at få fat i på Cuba og som er meget dyrere.

Wifi på Cuba

Wifi på Cuba er nærmest ikke eksisterende. Du skal købe et kort (det ligner et taletidskort). Det er generelt svært at finde steder du kan købe disse kort, så når du finder et, sørg for at købe til hele din tur. Herefter, skal du finde wifi spots rundt omkring i byerne. Dem er der meget få af og der er ikke noget kort over hvor de er. Du kan blot se, at hvis der er et sted med rigtig mange mennesker samlet, der alle kigger ned i deres telefoner, så er du på det rette sted. Det er nu egentlig også super rart, ikke at være afhængig af sim telefon og internettet hele tiden. Det er en rigtig god måde at koble af på. Men både som selvstændig, kan jeg bare ikke være 100% væk fra mit arbejde. Og så er der bare nogle ting på en ferie, der er lidt nemmere at slå op på google.

En helt fantastisk tur

Cuba kan varmt anbefales. Vi havde en helt fantastisk tur. Det er så autentisk og som at blive smidt tilbage i tiden. Jeg er typen, der helst skal nye steder hen hvergang jeg rejser, men lige præcis Cuba, kunne jeg sagtens finde på at rejse til igen.

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.