Glutenfri hokkaido muffins
Glutenfri hokkaido muffins er den perfekte sunde og søde snack. Den er fantastisk som snack om eftermiddagen hvor trangen til det søde melder sig. Den er også super god at have med som madpakke, eller kan serveres som en lille dessert, evt med lidt is eller en god vanilje creme til.
Jeg ville i dag lave hokkaido muffins til vores frokost gæster og vil gerne bruge den anden halvdel til noget lækkert bagværk. Det blev der disse lækre hokkaido muffins ud af. De blev virkelig så lækre. Luftige, svampede og smager fantastisk. De er super nemme at bage og er perfekte til en sødere snack, eller snack til skole/arbejde.
Hokkaido i madlavningen
Jeg synes virkelig hokkaido er en fantastisk råvare her i efteråret. Jeg har skrevet lidt mere om fordelene ved hokkaido, som du kan læse mere om her. Jeg har efterhånden brugt hokkaido i en del opskrifter, du kan finde dem allesammen til sidst i indlægget.
Ingredienser (ca 10stk)
- 3 æg
- 50g dadler (udblødte)
- 50g smør
- 250-300g fintreven hokkaido græskar
- 50g rørsukker (du kan også bruge kokossukker, eller anden sødme)
- 5 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 1tsk bagepulver
- ½ tsk havsalt
- Fintrevet skal og saft fra 1 appelsin
- 50g kikærtemel (generelt skal det bare være glutenfrit mel)
- 125g rismel (generelt skal det bare være glutenfrit mel)
*hvis der er nogen af produkterne du ikke har, kan du trykke på ingrediensen og så har jeg fundet dem til dig inde på helsehelse.dk’s hjemmeside. Du kan også godt bruge helt almindelig mel, jeg havde bare lyst til at kaste mig lidt ud i nogle glutenfri varianter.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180c.
- Blend æg, udblødte dadler og smeltet smør i en blender til det er en ensartet, let skummende masse.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, rør godt og fyld dejen i muffins forme.
- Bag muffinsene i ca 20-25min ved 180c.
Nyd nogle dejlige muffins ❤ Skriv gerne hvordan opskriften fungerede for dig.