Muffins – den søde. Smagen af bananpandekager men på en ny måde. Bananpandekager er noget af det lækreste, så hvorfor ikke lave dem som muffins? Lav dem eksempelvis aftenen forinden, eller når du står op, så de er klar til at blive taget med på farten. Du kan eksempelvis blande alle de tørre ingredienser sammen om aftenen, så du kun skal tænke på at komme de våde ingredienser i om morgenen. Derudover kan man jo nemt lige bruge tiden mens de er i ovnen på at gøre sig klar, og så får man helt friske og sunde muffins til morgenmad.
Du kan også med fordel lave dem i weekenden eller på en fridag, gemme dem et par dage, eller fryse dem ned til den dag de skal bruges.
Havregryn – den fiberrige vej til mineraler
Disse muffins indeholder havregryn, hvilket nok er noget af det som de fleste danskere spiser til morgenmad, hvilket der er rigtig god grund til. De indeholder nemlig rigtig mange kostfibre, samt vitaminer og mange mineraler. Af vitaminer indeholder de vitamin B9, også kaldet folat, som bruges i DNA-syntesen. Af mineraler indeholder havregryn intet mindre end 5 forskellige mineraler, nemlig calsium, magnesium, kalium, fosfat og jern.
Ingrediensliste
Portioner til ca. 6 muffins
- Smør
- 2 bananer, modne
- 1,5 dl havregryn, finvalsede
- 2 æg
- ½ tsk salt
- 8-10 mandler
- 2 tsk kardemomme
Fremgangsmåde
- Forevarm din oven til 180° C varmluft. Hvis du bruger en ovnfast muffinform i metal, så smør den med lidt smør.
- Blend bananerne og mandlerne. Når det er godt blendet kommes resten af ingredienserne i. Blend videre, indtil du er tilfreds med konsistensen. Det gør ikke noget at det er lidt groft blendet.
- Hæld det i dine forme, og lad det bage i ovnen i 14 minutters tid. Lad dem køle lidt af inden du spiser dem.
Nyd disse søde muffins med det samme, eller tag dem med på farten.
Inspiration
Hvis du vil have inspiration til andre opskrifter på hurtig og let morgenmad, kan du kigge herunder: