Chokolademousse – denne dessert er absolut godkendt og helt fantastisk. Oftest er jeg mest tilhænger af the real deal, og ikke alt for mange fancy alternativer. For hvis det er pizza du craver, får du aldrig styret dine lyster ved at spise blomkålspizza. Men lige denne chokolademousse, synes jeg faktisk er vildt lækker og smager bedre end de “almindelige” chokolademousse jeg har smagt. Den indeholder en masse lækre ingredienser og ingen sukker (udover frugtsukker i frugten), men i stedet en masse gode fedtstoffer. Jeg er sikker på, at hvis du ikke vidste hvad den var lavet af, ville du aldrig gætte det var en sund dessert. Jeg lavede den en dag for min kæreste, og han havde aldrig gættet den primære ingrediens var avocado.
En sund chokolademousse, kan jeg så bare spise?
Husk på, at selvom denne opskrift indeholder gode og sunde ingredienser, så er den stadig rimelig kalorie tæt. Rigtig mange mennesker tror, at når bare de laver mad med sunde ingredienser i, kan de bare spise løs af det. Uden at have udregnet kalorieindholdet, vil jeg skyde på, at kalorierne er ca det samme som en helt almindelig chokolademousse (både dadler og avocado er kalorietætte råvarer). Men i denne opskrift får du nogle gode fedtstoffer, der med garanti vil holde dit blodsukker mere stabilt. Jeg har lavet et indlæg hvor jeg sammenligner dadelkugler og havregrynskugler, for at give et eksempel på kalorieindholdet i en sund udgave og den almindelige udgave – det kan du læse her.
Sunde dadelkugler – kan du bare spise løs?
Chokolademousse med frugtsalat
Ingredienser:
Chokolademousse
- 100 g dadler – sætte i blød i appelsinsaften dagen før
- 1 dl appelsinsaft til at sætte den tørrede frugt i blød (er du ikke så meget til appelsin smag kan du sagtens bare bruge vand)
- Skræl af appelsin (økologisk)
- 1 tsk. vaniljepulver
- 3 stk. avocado
- 1 spsk. citronsaft
- ½-1 dl ren kakao efter smag.
Frugtsalat
- Ca ½ kg blandet frugt i tern fx appelsin, æbler, pære, banan, kiwi, vindruer, melon
- 1 spsk. limesaft eller citronsaft
- ¼ tsk. revet muskatnød
- 1 tsk. vaniljepulver
Fremgangsmåde:
1: Dadler og appelsinsaft sættes i blød dagen før.
2: Dadlerne blendes i foodprocessoren til en fin lind konsistens. De øvrige ingredienser til chokolademoussen blendes godt sammen med dadlerne, så det bliver til en fin creme. Man kan evt. komme lidt agavesirup eller flydende honning i, hvis man gerne vil have den lidt mere sød. Sættes på køl.
3: Skær frugten ud i passende små stykker og vend det med citronsaft, muskatnød og vaniljepulver.
4: Frugtsalaten og chokolademoussen serveres kold som dessert.
Nyd den som dessert, eller bare en lækker snack i hverdagen.
Inspiration
Er du på udkig efter flere lækre snacks til din hverdag, så kan jeg varmt anbefale disse fantastiske granola snegle
[…] Chokolade mousse (se opskrift her.) […]