Første måned som cross fitter

Har fået et lidt mindre hate- og lidt mere love forhold til burpees, fået mere fokus på min kondition og den skide strict ring muscle-up er der næsten!

14159817_10154567004727728_377608713_n

I slutningen af juli vandt jeg et 2-måneders medlemskab til Crossfit Copenhagen. Jeg har egentlig i noget tid gerne ville prøve det af, lidt for at prøve noget nyt, meen jeg må være ærlig at sige, at jeg synes 400kr i måneden var lige i overkanten, når jeg ikke helt vidste hvad jeg gik ind til. Derfor må det siges at være perfekt timing med 2 måneder free of charge hvor jeg bare kunne give den gas!

 

Jeg har nu trænet for fuld knald i CFC siden 01/08-2016 og har nået hele 23 hold. Planen var at nå så mange træninger som muligt og det må da vidst siges at være lykkedes. Ved siden af mine træninger i Vesterbronx i forbindelse med mit arbejde, er jeg også medlem i Fitness DK Valby, så jeg på mine fridage kan træne i et andet center. Det er squ meget rart ik’ altid at træne hvor man arbejder. Jeg ville derfor få prøvet Crossfit godt af, så jeg inden 01/09-2016 kunne beslutte om jeg skulle opsige mit medlemskab i Fdk og fortsætte i CFC efter de 2 måneder.

14169597_10154566672567728_674469572_n

Crossfit er for mig et super godt alternativ til min egen træning! Jeg kunne ikke finde på ”kun” at være medlem i crossfit, da jeg ville mangle mine egne, tunge træninger og fitness maskiner. Jeg synes crossfit konceptet med funktionel træning og kun stænger, håndvægte, kb’s osv er rigtig fedt, men jeg kan nu også godt lide mine træninger hvor jeg inddrager forskellige maskiner/kabler man ellers finder i et almindelig træningscenter.

 

WOD (Workout of the day), har været det hold jeg har deltaget mest på og er en perfekt måde at inkludere mere HIIT i min egen trænings. Work-outs´ene består ofte af en tung fokus øvelse i starten – ex, back squat, press, bench press, deadlift, cleans osv. og derefter forskellige HIIT inspireret workouts, hvor der oftest er fokus på høj puls (masser af burpees), high reps og tidsintervaller. Det har været super fedt, at kunne nuppe en tung styrketræning på egen hånd og så bare gå over til CFC og blive smadret igennem en WOD, ikke skulle tænke selv og give ansvaret videre til en anden.

14159305_10154567004767728_2094650777_n

GYMNASTICS – udover WOD, har jeg også været på en del gymnastics hold, som oftest har en del fokus på teknik i bl.a. muscle-ups, hand stand, HSPU (hand stand push-ups) rope climbing, skin the cat osv. Også de timer, har været et rigtig fedt alternativ til min egen træning, da der her er god tid til at nørde lidt ekstra.

 

Generelt er stemningen og mind-set’et også bare virkelig fedt. Der er INGEN SPEJLE og fokus ligger på udførelse og teknik og IKKE PÅ UDSEENDE, det må jeg indrømme har været mega rart! Det er nogle super søde instruktører der er gode til at hjælpe med teknik og rette til. Om jeg ville anbefale Crossfit for en hel nybegynder er svært at svare på, da jeg jo har meget erfaring med i rygsækken og derfor har sværere ved at forestille mig crossfit som nybegynder. Jeg ville dog tænke det kunne virke lidt uoverskueligt med alle de gentagelser der nogle gange er, og jeg synes personligt det kræver man har en vis teknik forståelse og kendskab til kroppen. Men overvejer du det selv, så spørg mig endelig.

 

Jeg er blevet stor fan af Crossfit og er klar på endnu en måned med fuld knald på min egen styrketræning / calisthenics, samt en masse lækre WODS og GYMNASTICS hold, og så er Fdk Valby opsagt. Jeg glæder mig til at udforske crossfit endnu mere, men jeg vil dog aldrig kalde mig selv 100% cross fitter, for bliver aldrig 100% tilhænger af kippings – der er squ mere #badass i at køre øvelser strict.

 

Fortæl gerne om din oplevelse med crossfit? Eller en anden træningsform du næsten lige er startet ud med.

 

Populære blogindlæg

Indlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤