Hjemmelavet Naanbrød – Indisk madlavning

Hjemmelavet Naanbrød – Indisk madlavning

Naanbrød er simpelthen én af mine favoritter i indisk madlavning. Det sprøde ydre og den luftige og bløde midte, er bare en perfekt kombination. Naanbrød er i sig selv super lækker, men er også det perfekte tilbehør til rigtig mange retter. Jeg brugte dem bla som forret til min indisk inspirerede påskefrokost. Du kan finde hele menuen her: Indisk inspireret påskefrokost.

Som en del af min indiske inspireret påskefrokost lavede jeg denne udsøgte spinat kompot til;

Naanbrød er altså også bare perfekt med en lækker raita oven på.

Jeg håber i nyder disse lækre naanbrød lige så meget som jeg gør. De er super nemme at lave og smager også lækre dagen efter.

Opskrift til ca. 12 stk

Ingredienser:

  • 20g gær (6g tørgær)
  • 2 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sirup
  • 1,5 dl græsk yoghurt
  • 100g speltmel
  • Ca 450-500g hvedemel (du kan sagtens bruge fuldkornshvedemel)
  • Smør til stegning
  • Evt nigellafrø

Hjemmelavet naanbrød - Indisk madlavning. Sprøde og lækre naanbrød

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt herefter salt, sirup, yoghurt og spelt mel.
  3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes. Det er ikke sikkert du skal bruge al melen, så mærk efter.
  4. Ælt dejen rigtig godt til den er smidig og glat – det tager ca. 8 min.
  5. Dejen kommes tilbage i skålen og dækkes til med et viskestykke, lad den hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
  6. Del dejen i 12 stykker.
  7. Put lidt mel på bordet og rul hver stykke dej meget tyndt ud, formen må gerne være lidt rustik.
  8. Varm en pande med lidt smør på. Når panden er varm lægges et brød på panden og steges ca. 2-3 minutter på hver side til de er gyldne og gennembagte.
  9. Brødet tages af panden og kan evt pensles med lidt smeltet smør og drysses med nigellafrø (det glemte jeg faktisk selv denne gang, men det giver altså lige lidt ekstra til brødene).

Serveres lune med spinat kompot, raita, indisk mad eller kolde i madpakken.

Du kan også bage dine naan brød i ovnen ved 250 grader i 5-7 min.

Brødene kan sagtens genopvarmes i ovnen dagen efter ved 150grader i 5-7 min.

Inspiration

Ønsker du mere inspiration til det indiske køkken, kan jeg med fordel anbefale en dejlig mango-papaya relish som tilbehør:

Populære blogindlæg

3 Comments

  1. […] påskefrokost. Den var i første omgang faktisk tiltænkt som forret oven på mine hjemmebagte naanbrød. Men jeg endte faktisk med at bruge den som en del af hovedretten. Uanset hvor du tilføjer den […]

  2. […] Raita er super lækkert som tilbehør er perfekt sammen med hjemmelavet naanbrød. Jeg har lavet en opskrift der er super lækker og vildt nem at lave. Du kan finde den her: Hjemmelavet naanbrød. […]

  3. […] Hjemmelavet naanbrød og indisk krydret spinat kompot. […]

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤