Raita Indisk. Det perfekte tilbehør til dine naanbrød eller det indiske køkken

Raita

Raita kan sammenlignes lidt med den græske tzatziki, bare tilsat frisk hakket mynte. Det giver lidt mere friskhed og en rund og dejlig smag. Du kan med fordel lave den dagen før den skal serveres, så den får lov til at stå og trække lidt smag. Den er super nem at lave og er det perfekte tilbehør i det indiske køkken.

Ingredienser:

  • 1 agurk
  • 2,5 dl yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. hakket mynteblade
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skræl agurken, fjern kernerne og skær i tynde skiver.
  2. Hak hvidløg og mynte fint.
  3. Bland yoghurt sammen med agurk, hvidløg, mynte og smag til med salt og peber.

Raita er super lækkert som tilbehør og er perfekt sammen med hjemmelavet naanbrød. Jeg har lavet en opskrift der er super lækker og vildt nem at lave. Du kan finde den her: Hjemmelavet naanbrød.

Raita var også en del af min indiske inspirerede påskefrokost – du kan finde hele menuen her: Indisk inspireret påskefrokost med langtidsstegt lammekølle

Inspiration

Hvis du er på udkig efter lidt mere indisk inspireret madlavning, så er der et par opskrifter herunder.

Mango-papaya-relish

Mango Lassi – indisk inspireret smoothie med et strejf af kardemomme

Spinat kompot – indisk inspireret

Populære blogindlæg

1 Comments

  1. […] andet rigtig lækkert tilbehør i det indiske køkken er en god og krydret raita, som også kan nydes med noget hjemmelavet […]

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤