Hormon crazy – ubalancer og fertiltet

Hormon crazy ?

Ømme brystvorter – teenagerhud – kramper i underlivet, men totalt overskud og positivitet.

Min krop begynder at reagere??. Derfor tænkte jeg, at det var meget passende med en update på mine hormoner. Jeg har stadig ikke haft besøg af min menstruation. Til gengæld tror jeg helt bestemt, at min krop er begyndt at producere hormoner igen. Jeg har tidligere skrevet indlæg omkring min manglende hormonbalance, fertilitets rådgivning på Rigshospitalet og mere mere. Du kan finde de tidligere indlæg herunder. 

Udebleven menstruation, hormonbehandling og graviditet

Zoneterapi mod hormonel ubalance

Hormonbalance – min personlige fortælling og erfaring med hormonel ubalance efter p-pille stop

Hormon opdatering – hvilken betydning har det, når din krop er hormonforvirret?

Av mine brystvorter?

Henover weekenden har jeg haft helt sindssygt ømme brystvorter. Altså vi snakker så ømme, så selv min sports bh gjorde ondt. Og Søren skulle absolut ikke komme i nærheden af dem ?. Er det også sådan under en graviditet piger? For Pueha det bliver en lang periode så. Hold da helt ferie, det har jeg squ ikke prøvet før. Eftersom det jo også kan være et tegn på graviditet, måtte jeg lige ind og google. Det er åbenbart også meget normalt i forbindelse med menstruation – det har jeg bare aldrig oplevet før. Men med 13 år på p-piller, er det jo også bare en evighed siden min krop har haft en naturlig menstruation. Ømheden er heldigvis aftaget betydeligt og jeg kan næsten ikke mærke noget længere.

Teenagerhud

Lige siden jeg stoppede på p-piller i marts 2017, har min hud reageret. Specielt nede omkring min hage, har jeg haft noget rødeligt udslet. Det har ikke rigtig været bumser, men bare konstant været der. Nu er min hud til gengæld begyndt at gå meget mere amok med små hvide bumser og er meget fedtet. Heldigvis er jeg ikke lige så pinligt berørt over det som jeg var i folkeskolen. Haha. Men det er squ da stadig lidt træls at ligne en teenager i puberteten.

Kramper i underlivet

De sidste par uger, har jeg også haft nogle kramper i underlivet. Ikke noget der sådan rigtige er blevet regelmæssigt. Men jeg får godt nok nogle turer engang imellem.

En forbedret hormonbalance

Jeg krydser fingre for at alle de her tegn, er fordi min hormonbalance langsomt begynder at komme i bedring ??. Jeg overvejer rigtig meget, at få taget en ny test for ligesom at se om jeg rent faktisk er på vej, men samtidig er det også lidt meget at bruge 2500kr endnu engang ?.

Mentale overbevisninger

Egentlig kunne jeg jo også bare tage de ovenstående tegn på, at der helt sikkert må være bedringer på vej. Men til gengæld ved jeg også bare, at det mentale kan spille en stor rolle.

En mental graviditet?

Jeg husker tydeligt et par gange henover sommeren, da vi først rigtig var begyndt at sætte fokus på graviditet. Fordi jeg virkelige ønskede at blive gravid, begyndte jeg at mærke forskellige tegn på det. Jeg følte, at jeg fik ømme bryster. I et par dage havde jeg kvalme i løbet af dagen. Og jeg følte mig mere træt. Jeg endte derfor med at tage en test for lige at være sikker og den var negativ. Seriøst, det er jo for vildt hvad kroppen kan gøre. Jeg synes faktisk det var helt flovt lige der omkring, fordi jeg følte mig squ faktisk lidt psykisk skør. Men altså, sådan er det vel bare når man virkelig ønsker noget.

Mentalt overskud og energi

Efter jeg fik svar på mine hormoner gik jeg straks igang med at undersøge dem allesammen; østrogen, progesteron og testosteron. Specielt testosteron bed jeg mig mærke i, da dens påvirkninger på kroppen var noget jeg virkelig havde mærket.

  • Øget muskelmasse og styrke
  • Energi
  • Psykisk velvære
  • Libido – øget sexlyst

Det er som sådan ikke noget jeg har lagt så meget mærke til førhen, men hold da op hvor er mit humør blevet positivt på en helt anden måde. Jeg har meget mere overskud, der ska meget mere til før jeg bli’r irriteret og så er jeg bare i alle aspekter blevet meget mere positiv. Det synes jeg også jeg var før, men jeg havde bestemt også dage hvor jeg bare var negativ og følte livet var imod mig. Det er virkelig længe siden jeg har haft det sådan. Ej men altså – det er squ da klart fyrerne oftest har meget mere overskud og tager ting let og er positiv, når de bare har et højere niveau af testosteron. Der har vi kvinder squ bare ikke lige så mange odds med os.

Øget muskelmasse og styrke

Som jeg skrev om i mit tidligere indlæg: … har jeg tydeligt kunne mærke at min træning det sidste 1,5 år virkelig ikke har skabt mange resultater. Det er tydeligt, at min krop ikke har haft noget at bygge af. Når man går meget op i sin træning, er det squ lidt frustrerende at de fysiske resultater ikke rigtig er eksisterende.

Libido – øget sexlyst

Derudover har min sexlyst også været sindssygt lav de sidste par år. Det er noget vi har snakket og arbejdet rigtig meget med, for det er jo pisse hårdt i et forhold. Specielt overfor Søren, har jeg virkelig fokuseret på, at det intet har haft med ham at gøre. Det er sindsygt frustrerende når jeg bare så gerne vil have det skal være en del af mig, men det er bare umuligt at presse frem. Det er virkelig én af de ting jeg inderligt håber kan forbedres!

Fokus på kost

Jeg har sat ekstra fokus på kost det sidste stykke tid, med fokus på at øge mine hormon niveauer. (Det må lige blive et senere indlæg). Og så er der lidt forskellige naturlige kosttilskud jeg er begyndt at tage.

Forbedringer vs resultater.

Selvom der er begyndt at ske en del fornedrelser, så har det jo hverken resulteret i menstruation eller en graviditet. Og jeg kan ærlig talt, godt mærke, at jeg begynder at miste tålmodigheden. Jeg er lidt i et dilemma. På den ene side er det vildt fristende, bare at tage imod noget medicin, der ka booste mine hormoner og forhåbentlig starte min menstruation. På den anden side, er der jo også en grund til, at min krop endnu ikke selv har fået gang i det. Jeg føler lidt at medicin bare er en overflade behandling og ikke går ind og arbejder på det egentlige problem. Jeg har lidt besluttet at give det en måned til på den “naturlige måde” og ellers holder min tålmodighed ikke længere.

Alt i alt må jeg jo bare konkludere at der i hvert fald begynder at ske noget rent hormonelt. Nu må vi se om der snart sker endnu mere!

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤