Din rejseguide til Gran Canaria

Gran Canaria – familie rejser – barndomsminder. Gran Canaria er for mig líg med familier rejser. Jeg har været på de fleste kanariske ø’er med min familie: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote. Jeg er virkelig ikke fan af vinter, så da Søren i november fandt en god deal (det er jo en af de ting han er vildt god til ?) til Gran Canaria i februar, var jeg straks klar.

Maspalomas

De to gange jeg har været på Gran Canaria med min familie, har vi boet i Puerto Rico. Denne gang, havde vi booket et lejlighedshotel i Maspalomas. Det gav jo en fantastisk mulighed for at opleve en mase nyt, da Gran Canaria for mig, jo nærmest bare har været lig med Puerto Rico.

Maspalomas er en velkendt ferieby. Byen ligger meget tæt op af byen Playa del Ingles, hvor du nemt kan gå til via strandpromenaden. Til forskel fra byen Playa del Ingles er Maspalomas bedre kendt som et mere stille og roligt feriested, hvor familier har mulighed for at slappe af i hyggelige omgivelser uden for meget støj og larm. Flere familier vælger byen på grund af dens attraktive aktiviteter, såsom tivoli, øen største vandland og golfresort. Byen kan samtidig tilbyde lækre hoteller i høj standard med børnevenlige aktiviteter.

Et af byens kendetegn er det store fyrtårn som er opført i 1886 og som er 65 meter højt, som ligger tæt på stranden og strandpromenaden, hvor der tillige findes utallige shoppingmuligheder.

Afslapningsferie

Søren elsker at opleve nye ting, helst gerne så meget som muligt hele tiden. Hvis det stod til ham, var han ude af døren før kl. 8.00 og først hjemme igen kl. 21.00. Jeg kan også rigtig godt lide at opleve ting, men jeg har virkelig også bare brug for at slappe af, ikke rigtig lave noget og ikke altid have planer når jeg er på ferie. Jeg føler ikke jeg får slappet rigtig af, hvis der er alt for meget på programmet hele tiden. De sidste par rejser; Bali og Milano, har næsten udelukkende stået på sight seeing og oplevelser. Derfor havde vi aftalt, at denne ferie skulle være lidt mere af en dase ferie. Det holdte dog ikke helt ??.

Vi ankom rimelig sent torsdag aften og blev kørt ud til vores hotel. Her blev vi pænt budt velkommen af den første regnskylle .

Første dag i Maspalomas

Den første dag blev rent faktisk mest til afslapning, da de havde meldt regn det meste af dagen. Typisk at tage på ferie og så regner det bare. Men når, det betød faktisk, at vi lige kunne få handlet en masse mad ind. Nogle gange elsker jeg all-inclusiv hoteller hvor man ikke skal tænke på madlavning og bare kan tage for sig. Men andre gange, synes jeg faktisk også, at det er rigtig rart selv at kunne lave sin mad. I det mindste bare morgenmaden. Jeg synes oftest rigtig mange restauranter bare serverer en eller anden trist morgenmad, med en croissant og lidt æg. Det er ikke så meget mig.

Biceps Gym

Når det nu alligevel bare ville regne, kunne vi jo også lige så godt udnytte det til at nuppe en træning. Biceps Gym er et meget old school gym, men super hyggeligt, med et venligt personale. Det koster 8€ for en enkelt træning, en anelse dyrt taget i betragtning af hvad udstyr de har, men det er den generelle pris i alle gyms’ene i Mas palomas.

Biltur rundt på Gran Canaria

Den ene dag valgte vi at leje en bil for at køre rundt og se lidt mere af Gran Canaria. Jeg har skrevet et helt seperat indlæg omkring vores biltur. Du kan læse meget mere om vores besøg op i bjergene, en botanisk have, små hyggelige byer, med gamle skatte og en restaurant tur i Las Palmas. Læs indlægget her – Endags biltur på Gran Canaria.

Maspalomas strand promenade

Maspalomas har en rigtig skøn og hyggelig strandpromenade. På den ene side kan du gå langs stranden om til Playa del Inglés og til den anden side kan du opleve den flotte og velkendte mini ørken. Det er ret surrealistisk bare at stå midt i en masse strand, totalt som at stå i en ørken.

Minigolf – Maspalomas

Den ene aften stod den på minigolf oppe ved bycentret i Maspalomas. Det er seriøst mange år siden jeg sidst har spillet minigolf, som nok ca 12-14år. Det var faktisk vildt hyggeligt. Der er heldigvis ingen af os der er dårlige tabere, men der gik lidt sjov i den alligevel. Søren endte med at slå mig rimelig åbenløst i første runde og så fik jeg heldigvis revanche i anden runde.

Afslapning på hotellet

Vi boede på et lille lejlighedshotel. Det var egentlig ganske fint. Der var det der var behov for, et lille tekøkken og et fint køkken alrum. Der var en fin pool, men det var lidt for koldt til at bade. Det blev dog til en smule afslapning i solen den ene dag.

Marked i Arguinerguin

Én gang i ugen er der marked i Arguinerguin. Vi havde egentlig bare planlagt at tage bussen ind til Puerto Rico. Men efter vi havde stået og ventet i 45min og den stadig ikke var kommet, fandt vi to danske damer og delte en taxa. De skulle til marked i Arguinerguin, så vi kunne passende køre med, lige opleve markedet også og herefter tage en bus videre til Puerto Rico. Det var et ganske hyggeligt marked, som markeder er flest. En masse små og hyggelige boder, med madvarer og alverdens souvenirs.

Puerto Rico

Vi tog en bus videre til Puerto Rico. For mig, handlede det mest om, at komme tilbage til den by jeg tidligere havde været på ferie i to gange, med min familie. Det var vores første charter ferie og jeg husker tydeligt alt fra den ferie, selvom det var helt tilbage i 2002. Jeg sad spændt i bussen og ventede på om der var noget jeg kunne genkende. Pludselig til højre ser jeg et hotel der virkelig minder mig om det hotel vi boede på. Det første jeg gjorde da vi steg af bussen var, at skynde mig tilbage. Rigtig nok. Det var det hotel vi boede på. Det var totalt surrealistisk at se det igen og virkede totalt nostalgisk. Jeg levede mig totalt ind i barndommen og vi gik den samme vej gennem parken op til det shopping mall hvor vi spiste hver aften. Jeg genkendte legepladsen. Det spillested min lillebror altid skulle ind og spille på. Restauranten vi fik velkomstdrink på. Og minsandten om de samme damer der lavede fletninger ikke også stod på det samme hjørne. Det var altså virkelig sjovt.

Det sjove var, at det shopping mall der virkede så stort og imponerende da jeg var 12 år, slet ikke var særlig stort eller imponerende. Eller jo, det indeholder da alt hvad man skal bruge og der er også rigtig mange rigtig fine butikker, men jeg huskede det som noget enormt. Det er sjovt hvordan ting bare ser meget større ud som barn. Vi gik lidt rundt i centret, fik lidt frokost og gik derefter ned til vandet.

Restauranter i Mas palomas

Fusion Restaurant & Loungebar

Da den stod på valg af restauranter, havde jeg endnu engang været inde på tripadvisor for at finde nogle attraktive steder. Jeg synes ofte, at man bare ender med at vade rundt og så finde lidt det første det bedste. Det er så svært at fornemme kvaliteten af mad, ved bare at gå forbi på gaden. Jeg fandt blandt andet denne asiatiske restaurant, der havde fået rigtig mange fine anmeldelser. Jeg synes det asiatiske køkken er super lækkert, men Søren er ikke altid så meget til det. For det første var servicen helt fantastisk. Vi blev taget rigtig godt imod, og det var faktisk den eneste restaurant hvor de snakkede rigtig godt engelsk (rigtig mange steder kan det faktisk være svært at forklare sig ifht maden på restauranterne, så bliver det i hvert fald nærmere på spansk). Vi delte først en forret med en masse små retter. De var vildt velsmagende og lækre allesammen. Herefter fik vi hver en hovedret (se billeder nedenunder). Jeg kan helt klart godt anbefale Fusion Restaurant & Loungebar, hvis du vil spise lidt andet end steaks og pomfritter 😉 .

Costa Italy

Er du på udkig efter en lækker italiensk restaurant med udsigt helt udover havet, så er Costa Italy et virkelig godt valg. Restauranten ligger nede på strand promenaden på Playa del Inglés.

Royal Grill Steak House

Èn af de første aftener havde jeg fundet hele fem restauranter jeg alle gerne ville spise på. De fleste gode restauranter ligger oppe i centret midt i byen, så det er jo heldigvis rimelig nemt. De var dog allesammen optaget og de så ellers virkelig lækre ud. Vi nåede aldrig at prøve dem, men de her kan anbefales at undersøge nærmere hvis du er i Maspalomas. Sørg evt for at bestille bord på forhånd.

  • Novo Restaurant
  • Mamacita
  • La Palmera Sur
  • Lola
  • Wapa Tapa

Royal Grill Steak House, blev derfor lidt tilfældigt fordi vi blev lidt trætte af, at gå rundt og lede. Vi blev heldigvis positivt overraskede. Hvad navnet også antyder, bestod deres menu kort dog mest af steaks, så det var det vi endte ud i. Tjenerne var rigtig søde og imødekommende og stedet var vildt sødt og charmerende indrettet.

 

Endagstur til Las Palmas

På vores sidste dag på Gran Canaria, meldte de regn på næsten hele øen. Derfor besluttede vi os for lige at nuppe en bustur til hovedstaden; Las Palmas. Jeg har egentlig altid tænkt på Las Palmas, som en lidt “kedelig” hovedstad, hvorfor ved jeg egentlig ikke. Men hold da op jeg blev overrasket – positivt!

Suger de sidste solstråler til os, inden vi skal tilbage til Maspalomas.

Nyder den sidste sol hjemme i Maspalomas inden turen går hjem til DK imorgen.

En fantastisk ferie på Gran Canaria

Det har været en hel fantastisk uge på Gran Canaria. Hvis man spørger Søren, så har han helt sikkert ikke oplevet nok ;). Hvis det stod til mig, kunne jeg faktisk godt have ønsket en smule mere afslapning, da det for mig, var det jeg havde mest behov for. Uanset hvad, har det været en rigtig dejlig uge. Gran Canaria er en skøn ø og et perfekt sted at tage hen, hvor der er gode muligheder for både at slappe af og opleve en masse.

Rejseguide

Jeg har skrevet lidt om nogle af vores andre rejser (der er flere på vej), så hvis du har lyst til lidt mere ferielæsning eller inspiration kan du læse med nedeunder.

Bali – Indonesien

 

 

Jeg lover jer for, at det var underholdene at have mig som chauffør og jeg tror, at Søren nogle gange frygtede sit liv.

Milano – Italien

Populære blogindlæg

Indlæg

1 Comments

  1. […] kun et par uger siden vi kom hjem fra 6 dage i Milano og nu er der både booket ferie i en uge til Gran Canaria i februar og 15 dage på Cuba i maj. ☀️?✈️ Det er vidst ingen hemmelighed – vi elsker […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.