Kyllingefrikadeller med gulerod og rosmarin
Kyllingefrikadeller – ganske simpelt, men jeg havde da helt glemt hvor lækkert og nemt det er at lave en god portion og fryse dem ned til madpakker! Mens morgenmaden alligevel blev klar imorges, blev den ekstra tid brugt på en dejlig portion og stegning af frikadeller. De blev yderst lækre og i får derfor lige opskriften:
Ingredienser
- 1kg hakket kyllingekød
- 5-7 fed hvidløg (sorry jeg elsker hvidløg)
- 1 rødløg
- 2 revne gulerødder
- Hvidvins eddike
- Frisk hakket rosmarin og salt
Fremgangsmåde
- Hak hvidløgene fint (eller brug en hvidløgspresser). Et trick til at få “skinnet” lettere af dine hvidløg, er at mase dem en anelse med din kniv – så falder det nærmest af, af sig selv!
- Hak løget, en anelse grovere end dine hvidløg.
- Riv gulerødderne. Jeg lavede en blanding af helt fint revet gulerødder, samt nogle lidt grovere.
- Tilsæt salt, rosmarin og hvidvinseddike (1-2 spsk) efter smagspræferencer. Husk kylling kød ikke smager af særlig meget.
- Ælt det hele godt sammen.
- Form dine frikadeller – jeg valgte at lave 10, så passer de perfekt med 100g pr stk.
- Steg på en slip-let pande i lidt kokosolie eller rigtig kværnet smør.
Velbekomme – så er det lidt nemmere at lave madpakker !
Populære blogindlæg
Indlæg Frokost/aftensmad, Opskrifter