Mango-papaya-relish
Denne relish giver den helt perfekte kobination af sødme, syre og får lidt kant af både chili og koriander. Den er rigtig lækker som tilbehør i det indiske køkken og kan bruges til et utal af retter.
Ingredienser:
- 1 mango
- 1 papaya (eller 2 blommer)
- Citronsaft
- 1-2 spsk. Rørsukker
- 1 chili (afhænger af hvor stærkt du foretrækker din relish)
- 1 spsk. Koriander (jeg brugte kværnet koriander, du kan også bruge frisk, fint hakket koriander)
Fremgangsmåde:
- Skær mango og papaja i tern.
- Kog citron, sukker (start med 1 spsk og smag herefter til, så du kan balance sødmen og syren), chili og koriander i en gryde.
- Tilsæt frugten og kog yderligere op. Lad det stå og koge ind i 10 min.
- Serveres kold.
Jeg serverede denne lækre relish som en del af min indiske inspirerede påskefrokst, du kan læse hele menuen her: Indisk inspireret påskefrokost med langtidsstegt lammekølle
Noget andet rigtig lækkert tilbehør i det indiske køkken er en god og krydret raita, som også kan nydes med noget hjemmelavet naanbrød.
[…] du mere inspiration til det indiske køkken, kan jeg med fordel anbefale en dejlig mango-papaya relish som […]