Menstruation og graviditet! – Er min menstruation tilbage?

Menstruation og graviditet?

Menstruation og graviditet – er efterhånden det helt store omdrejningspunkt.

Jeg har villet skrive det her blog indlæg i en måneds tid efterhånden. Jeg vil rigtig gerne fortsætte med at dele ud af min oplevelse og kamp med at blive gravid. Men samtidig, har jeg også haft rigtig svært ved at sætte ord på det hele, og har haft så mange forvirrende tanker, at jeg synes det har virket svært at få det til at give mening og gøre det brugbart for jer.

Besøg fra madam rød

Jeg kan dog starte med at sige, at det var en lidt speciel rejsedag vi havde mod Cuba for nu 6 uger siden. Klokken var tre om natten eller morgenen, eller hvad man lige kalder det tidspunkt. Jeg havde ikke sovet mange timer og havde heller ikke meget tid, inden vi skulle ud af døren, afsted til lufthavnen. Til min store overraskelse, havde jeg et glædeligt gensyn da jeg famlede mig på toilettet.

Lykkelig over menstruation

Tænk jeg skulle blive så lykkelig over, rent faktisk at få min menstruation tilbage. I et kaotisk øjeblik, styrtede jeg rundt i hele lejligheden for at finde tamponer (det var trodssalt 13 måneder siden de sidst havde været u brug), og jeg turde bestemt ikke satse på, at de kunne købes på Cuba. Grundet tidspunktet af døgnet, tror jeg ikke rigtig, at jeg sådan for alvor nåede at blive lige så excited omkring det, som jeg egentlig havde forestillet mig. Det var ovenikøbet mere end jeg lige havde håbet på. Det var 4-5 dage med helt almindelig menstruation. Yes man – det måtte virkelig betyde, at min krop og mine hormoner nu var ved at være i den helt rigtige balance.

Forvirring omkring ægløsning

Med en meget begrænset adgang til internet på Cuba, virkede min app med beregning af cyklus ud fra menstruation ikke. Og med de korte intervaller vi havde internet, glemte jeg helt at få styr på det. Min hukommelse omkring menstruations cyklus og ægløsning sagde tre uger efter menstruation. Det var totalt planlagt oppe i mit hoved, til fem dage efter vi var kommet hjem fra Cuba. Sådan en ferie med afslapning, måtte da kunne give masser af fertilitet. Jeg får ivrigt tastet min menstruation ind i app’en da vi rammer Danmark igen og opdager, at min ægløsning var for to dage siden. Hmm når altså, to uger efter menstruation og ikke tre. Javel, jamen så er jeg jo blevet det klogere. Herre gud, så måtte min menstruation jo snart komme igen, og så måtte vi slå til næste måned.

Ingen menstruation og ingen graviditet

Måske jeg indirekte har presset min krop en anelse, for jeg var virkelig spændt dagene op til min menstruation endnu engang skulle melde sin ankomst. Det har nok også kun, gjort skuffelsen endnu større, da den nu er to uger forsinket. Og nej, jeg er ikke gravid. Den test har jeg for længst taget, for jeg har lært, hvor nemt du kan påtage dig en mental graviditet, så det magter jeg slet ikke at bøvle rundt med. Et eller andet sted, ved jeg jo godt, at kroppen ikke bare nødvendigvis er inde i en normal cyklus fra første gang. Men jeg havde nok forventet det lidt for meget. Jeg kan i hvert fald mærke, at frustrationerne og utålmodigheden virkelig begynder at vælte ind over mig.

Hormonbehandling

Jeg havde faktisk besluttet, at havde jeg endnu ikke fået min menstruation da vi kom hjem fra Cuba (omkring 1. juni) ville jeg kontakte min læge og begynde at søge mod hormonbehandling. Den kunne jeg jo heldigvis ligge fra mig, inden vi tog afsted. Men nu kan jeg godt begynde at mærke, at den så småt kommer snigende igen. Jeg vil sted aboslut, helst lade min krop klare det her selv og ikke tilføre udefrakommende hormoner. Hvis den endnu ikke selv helt kan finde den balance, er der jo nok en grund til det. Samtidig, kan jeg virkelig også mærke, at tålmodigheden begynder at slippe op. Vi er gået ind i måned 15 med et ønske om graviditet. Det er længe.

Identitetsforvirring

Oveni al den her menstruationscyklus, har jeg jo også ændret min hverdag rimelig drastisk. Jeg fik taget en test (læs mit indlæg; Hormon balance – min personlige fortælling og erfaring med hormonel ubalance efter p-pille stop), der blandet andet viste, at mine hormoner lå helt i bund. Dette skyldes blandt andet, et forhøjet kortisol niveau (vores stress hormon). Det har de fleste mennesker i dag, men de fleste mennesker kan også sagtens forbrænde det. Midlertidige kortisol niveaer er også helt ok og faktisk ganske sunde for kroppen. Men et generelt forhøjet niveau, sætter for meget pres på kroppen og sænker typisk de andre hormoner. Kroppen skal lige som vælge, hvad den vil prioritere. Fertilitet er jo ikke livsnødvendigt.

Nedsat stofskifte

Mit stofskifte er nedsat, dvs, at min krop ikke selv kan forbrænde mit forhøjede kortisol. Derfor, har jeg de sidste 4-5 måneder aktivt selv prøvet at sætte det ned. Det bliver oftest påvirket af hårde træninger, stress uhensigtsmæssig kost og søvnunderskud.

Søvn

Min søvn har jeg så vidt muligt altid godt styr på, jeg prioriterer altid minimum 7,5 time og helst 8-9 timer.

Sund og fornuftig kost

Kosten har jeg også rigtig godt styr på, jeg spiser masser af fedt kilder, som oftest er det rigtig mange kvinder mangler. Derudover, har jeg sat mere fokus på at spise specifikke fødevarer, der kan hjælpe med at booste, testosteron, østrogen og progesteron. (det bliver lige et indlæg for sig selv).

Stress som selvstændig

Mit stress niveau, har været svært. Det er ikke nemt med livet som selvstændig. Og så er det super svært, med den person jeg er. Jeg elsker at være der for andre mennesker og jeg gør en ære i at være til rådighed. Jeg har dog måtte sande, at jeg bliver nødt til også at holde fri nogle gange. Jeg har øvet mig rigtig meget i, at lukke min telefon ned og nogle gange bare ikke være til stede. Det er svært, men det bliver bedre og bedre. Derudover, har jeg fået mig nogle helt fantastiske praktikanter, der nu er blevet til faste assistenter, der også hjælper mig. Jeg er bare typen, der altid har tusinde bolde i luften (og jeg kan faktisk kun jonglere med tre ad gangen). Jeg vil rigtig mange ting og har masser af projekter jeg gerne vil i gang med. Det er svært, at acceptere, at du ikke kan alt på engang.

Aktiv hverdag

At leve en aktiv livsstil og være vant til at træne 5-8 gange om ugen har været en kæmpe del af mig de sidste 6 år. Det er sindssygt svært, lige pludselig at skulle skære så meget ned på det. Specielt når mit arbejde er, at motivere andre til at være aktive. Jeg kan snildt cykle 80-90km om ugen, fordi min cykel bare er mit transportmiddel, det er blevet helt normalt for mig bare at cykle alle steder. De helt lange turer, hvor der er mulighed for s-tog eller en direkte bus, forsøger jeg at skære ned på. Men hold kæft hvor er det nederen, at være tvunget til at tage offentlig transport, når jeg mest af alt har lyst til at cykle. Specielt i det her skønne vejr.

Træning

Mine træninger, er også mere eller mindre blevet halveret. Nu er det 3-4 gange om ugen. Håndbold træning som er den absolut hårdeste for kroppen (2,5 time og med masser af løb) er lige nu kun 1x om ugen. Det er pisse svært at skulle ligge en dæmper på sig selv og ikke bare kunne træne lige så tit jeg har lyst til. På nogen punkter tror jeg det nogle dage er som folk der ikke har lyst til at træne. Det der med, at blive tvunget til noget du ikke har lyst til, er bare ikke fedt. Jeg vil meget hellere springe en træning over, fordi jeg bare ikke har lyst, fremfor fordi jeg ikke må – fordi jeg ikke må presse min krop for meget. Nu skal i endelig ikke blive bange for at være aktive og bruge jeres krop, for de fleste mennesker er det overhovedet ikke noget problem.

Status?

Så ja, status lige nu? Tjah jeg går fortsat bare lige i venteposition og prøvet at gøre op med mig selv, hvor længe jeg skal trække den, inden min tålmodighed slipper op. Jeg håber endnu engang mine tanker kan være med til at sætte fokus på emnet. Fjerne det tabubelagte. Og måske være med til at inspirere nogle af jer der ønsker børn indenfor de næste par år, til at slippe p-pillerne. Det kan godt være, at det blot er hormoner din krop også selv producerer, så der er skam intet farligt ved det. Men det gør bare, at din krop bliver doven og dermed ikke selv behøver producere nogen.

Tak fordi du læste med <3 Jeg hører meget gerne fra jer, hvis i selv har nogle tanker eller erfaringer.

Flere indlæg

Husk du også kan læse andre af mine indlæg vdr hormoner, menstruation og graviditet

Udebleven menstruation, hormonbehandling og graviditet

 

Hormon balance – min personlige fortælling og erfaring med hormonel ubalance efter p-pille stop

Hormon opdatering. Hvilken betydning har det, når din krop er hormonforvirret

Hormon crazy . ubalancer og fertilitet

Populære blogindlæg

1 Comments

  1. […] igen, efter 13 måneder uden, dagen hvor vi rejste til Cuba (du kan læse hele mit indlæg her: Menstruation og graviditet!). Jeg blev selvfølgelig totalt begejstret og glad, men havde åbenbart også alt for store […]

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤