Frisk sommersalat med ananas, mynte, chili, koriander og ingefær

Sommersalat

Sommersalat – der er dejlig og nem at lave. Sommeren er virkelig kommet over os og det er helt fantastisk. Grill sæsonen er allerede skudt igang. Det betyder der skal bruges nogle lækre sommersalater. Denne sommersalat med ananas, agurk, mynte, chili, koriander og ingefær er seriøst helt fantastisk. Min familie, blev her i weekenden smagdommere, på en familietur på Samsø og alle var helt vilde med den. Du får en lækker syre og sødme fra ananas’en, de forskellige krydderurter giver salat’en noget kant og nogle dejlige smagssammensætninger. Og så er den super simpel at lave.

Ananas – en fantastisk frugt med masser af fordele

Ananas er på mange måder en helt fantastisk frugt. Den indeholder en masse vitaminer, mineraler, antioxidanter og opløselige og uopløselige kostfibre. Vigtigst af alt, af ananas’en den frugt med det højeste c-vitamin indhold, du kan hurtigt få dækket dine c-vitaminer. Derudover indeholder den en masse antioxidanter, som er rigtig vigtigt for dit immunforsvar og bekæmpelse af de frie radikaler. De mange gode kostfibre er også med til at hjælpe din fordøjelse og tarm system.

Ingredienser

Portion til 4-6 personer (afhænger af, om du vil lave en grøn salat ved siden af også)

  • 1 ananas
  • 1 stor agurk
  • Saft af 1 lime frugt
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 spsk finthakket mynte
  • 1 spsk finthakket koriander
  • 1 rød chili (styrke afhænger af dine præferencer

Smag til med krydderurterne afhængig af, hvilke smage du foretrækker at fremhæve.

Fremgangsmåde

  1. Skær ananas og agurk i små tern.
  2. Hak ingefær, mynte, koriander og chili fint.
  3. Bland det hele sammen og hæld lime saften henover.

Nyd den til din grillaften eller en sommeraften med gode venner og familie. Kan både fungere som hoved salat’en eller som en ekstra salat, ved siden af en grøn salat.

Leder du efter flere lækre salater – så se med herunder.

Sommersalat med jordbær og edamammebønner

Quinoa salat med avokado og edamammebønner

Quinoa salat med avokado og edamammebønner

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar

Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤