Mini æggekager med kartoffel, skinke, spinat og soltørrede tomater

Mini æggekager – små nemme og smagsfulde kager som nemt kan tages med på farten. Æggekage er en virkelig lækker ting at spise om morgenen, men ofte har vi ikke tid til at stå at lave det. Med denne opskrift kan du nemt lave mini pandekager, uden at skulle stå op lang tid i forvejen. Størrelsen gør at de nemt kan kommes i en beholder og tages med, og så skal de jo bare passe sig selv i ovnen, hvor du kan gøre dig klar i mellemtiden – nemt! Du kan endda lave dem i weekenden og blot tage dem med om morgenen. De kan også godt fryses ned og tages op aftenen før.

Kartoffel

Æggekagens skal er lavet af tyndskårede kartofler. Kartofler er en ting som har været i danskernes kost i flere århundreder, og en eller anden form af kartoflen er hverdagsspise for de fleste. Kartofler indeholder en del stivelse, hvilket gør at det tager længere tid for kroppen at nedbryde den og optage vitaminerne og mineralerne. Men det er ventetiden værd, idet kartofler bidrager med næsten alle vitaminer, fibre, og en del mineraler. Især indeholder kartofler vitamin C, og mineralet Kalium. Vitamin C hjælper immunforsvaret, mens kalium opretholder et normalt blodtryk, har en stor og vigtig opgave i forhold til kroppens celler, og dermed også for nerverne og musklernes følsomhed.

Ingredienser

1 portion af 2 mini æggekager

  • 1 kartoffel
  • 2 stk. skinke
  • 2 æg
  • 1 håndfuld hakket spinat (kan købes forvasket og skåret)
  • 2 tsk soltørrede tomater, hakket
  • Salt
  • Peber
  • Paprika

Fremgangsmåde

  1.  Tænd din ovn på 180° C varmluftsovn.
  2. Smør ovnfast muffin form
  3. Vask kartoflen og skær den i ultrafine skiver. Placér kartoffelskiverne i dine muffin forme, sådan at de danner et lag som dækker hinanden.
  4. Pisk æggene sammen med salt, peber og paprika.
  5. Tag et stykke skinke og læg ovenpå kartoffeloverfladen.
  6. Hæld lidt spinat i hver kartoffel-skinkekop. Oven på spinaten placerer du de soltørrede tomater, og til sidst toppes der af, med at hælde æggemassen deri.
  7. Sæt dem ind i ovnen og bag dem i ca. 14 min.

Nyd disse mini æggekager med det samme, eller tag dem med dig, så du kan spise dem enten på vejen til arbejde eller når du er ankommet.

Inspiration

Hvis du vil have inspiration til andre opskrifter på hurtig og let morgenmad, kan du kigge herunder:

Havregrød af chokolade med bær og nødder

Smoothie med ingefær, banan, bær, spinat og citrusfrugter

Muffins a la bananpandekager med havregryn

Morgen smoothies med spinat, bær og avocado

Chiagrød på soyamælk med kakaosmag

Populære blogindlæg

Efterlad en kommentar





Anja Thy, profil billede

Anja Thy

Jeg er en jysk pige med begge ben plantet i jorden. Jeg er en jordnær person, med masser af livsglæde, positivitet og generelt en livsnyder. Jeg elsker at have mange bolde i luften og nyder alle aspekter af mit arbejde. Jeg brænder for, at hjælpe andre mennesker, med en sundere livsstil. Både fysisk såvel som mentalt.

Bootcamps

Bootcamp

Kvaliteten fra personlig træning og holdånden fra holdsport. Team spirit, masser af grin og sjove øjeblikke. Træningskammerater for livet❤