Røget laksecocktail med avokadocreme
Laksecocktail – de fleste kender den klassiske rejecocktail – det er en sikker vinde til middagsselskabet. Lad os gå en lidt utraditionel vej og skifte rejerne ud med røget laks. Den er lækker cremet, frisk og tilføjer noget nyt. Jeg lover dig for, dine gæster bliver imponeret. Det kan også sagtens være en lækker lille frokost anretning til dig selv.
Forret til 4
Ingredienser:
- 40 g rød quiona (ca. ½ dl)
- 4 skiver røget laks
- ½ moden mango – skåret i små tern (ca 150 g)
- 1 dl. finthakket forårsløg
- 1 spsk. finthakket rød chilipeber.
- 100 g ristet flutes.
Avokadocreme:
- 1 stor avocado
- 1 dl crème fraiche, eller soja yoghurt
- 2 spsk. limesaft
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
- Kog quinoaen efter anvisningen. Lad den kogte quinoa køle af.
- Halver avokadoen, fjern sten og skræl. Bland avokadoen, cremefraiche, limesaft, salt og peber i en skål. Blend det med en stavblender og smag til.
- Fordel quinoa, avokadocreme, laks og mango lagvis i glas – kom lidt avokadocreme øverst. Drys forårsløg og chili over.
- Server med ristet brød.
Bon appetit
Inspiration til middagsselskaber
Indisk inspireret påskefrokost
Populære blogindlæg
Indlæg Frokost/aftensmad, Opskrifter